Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na vlaky SC do Košic se vrací Pendolino

ČESKÁ REPUBLIKA - Rychlovlak Pendolino se od úterý 1. září po pěti týdnech vrací na vlaky SC 241 a 240. V pondělí to Informačnímu portálu Vlčoun.cz potvrdil tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Cestující tak už nebudou vozit modernizované klimatizované vozy, které sem dopravce nasadil po nehodě Pendolina ve Studénce...


Oprava jednotek Pendolina v Praze (23. ledna 2008, České dráhy).

České dráhy musely jednotku Pendolino z mezinárodních vlaků z Prahy do Košic stáhnout v červenci, protože jim jedna souprava po nehodě Pendolina s kamionem na železničním přejezdu ve Studénce chyběla na vnitrostátní trase z Prahy do Ostravy. České dráhy disponují celkem sedmi jednotkami, ale jedna byla poškozena zmíněnou nehodou a druhá podstupovala plánovanou opravu.

Pro potřebu zajištění provozu vlaků SC z Prahy do Ostravy proto jednotku Pendolino stáhly z linky do Košic, na kterou dočasně nasadily náhradní soupravu nejvyššího standardu EuroCity sestavenou z modernizovaných klimatizovaných vozů 1. a 2. třídy a restauračního vozu. K dispozici nebyl palubní portál a některé další služby.


O vlaky Pendolino je poměrně velký zájem (6. dubna 2011, České dráhy).

"Spoje SC Pendolino zajišťují nejrychlejší spojení Čech a Moravy se severním a východním Slovenskem. Cestovní doba z Prahy do Popradu je méně než 6,5 hodiny a do Košic přibližně 7,5 hodiny," uvedl Petr Šťáhlavský a dodal, že jízdné uvedených spojů z Prahy do Popradu, respektive Košic se pohybuje v rozmezí od 453 do 509 korun, z Ostravy na Slovensko pak od 340 do 269 korun.

Nechybí wi-fi ani Elfíkova cesta

Spoje SC Pendolino mezi Prahou a Košicemi nabízejí vedle nejrychlejšího spojení také nejvyšší komfort. Souprava je plně klimatizovaná a cestující v 1. i ve 2. třídě mají k dispozici Wi-Fi připojení k internetu a informační a zábavní portál s hudbou, filmy a dalšími informacemi. Pro cestující na ortopedickém vozíku jsou k dispozici speciálně upravená místa včetně bezbariérové toalety a vyhrazená místa jsou i pro cestující s dětmi do 10 let se stolní hrou Elfíkova cesta.

Cestující mají k dispozici také rozsáhlý gastronomický servis včetně obsluhy na místě. "Vlak umožňuje také přepravu jízdních kol a nabízí další výhody," dodal Šťáhlavský. Vlak z Prahy odjíždí v 6.35, Ostravou projíždí v 9.47 a v Košicích je ve 14.06 hodin. Zpět Pendolino vyjíždí ve 14.52 přes Ostravu v 19.14 a do Prahy dojíždí ve 22.21 hodin.


Poškozená jednotka Pendolino po nehodě ve Studénce (22. července 2015, Filip Vlček).

K nehodě Pendolina, kvůli které bylo Pendolino staženo z linky Praha - Košice, došlo ve středu 22. července v 7.43 hodin na železničním přejezdu ve Studénce. Vlak tady narazil do stojícího nákladního automobilu převážející plechy. Náraz byl tak silný, že z auta zůstala jen kabina a náklad byl rozmetán po celém nádraží, několik plechů se nalezlo i v samotném vlaku. Při nehodě zahynuli tři cestující a dalších 17 cestujících bylo zraněno. Mezi nimi i strojvedoucí, který přišel o nohu.

Čtěte také…
Po střetu Pendolina u Studénky zůstali mrtví (vydáno 22. července 2015).
Náhradní autobusová doprava jezdila do večera (vydáno 22. července 2015).
- Prokletá Studénka: Druhá nehoda za sedm let (vydáno 23. července 2015).
- Nehoda ve Studénce: Zemřela třetí oběť (vydáno 23. července 2015).
- Uplynul týden od tragické nehody ve Studénce (vydáno 29. července 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


K dispozici je již šest Pendolin, sedmé čeká na opravu (26. srpna 2015, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!