Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Náhradní autobusová doprava jela do večera

STUDÉNKA - Vyšetřování a zprovoznění železniční stanice ve Studénce, kde ve středu ráno došlo k tragické dopravní nehodě, se protáhlo. Po částečném zprovoznění tratě byla náhradní autobusová doprava ve 21.25 hodin ukončena.

Mimořádnou událostí, při které zahynuli dva lidé a další byli těžce zraněni, ovlivňuje nadále provoz na mošnovské letiště...


Řidič vylepuje cedulku o náhradní dopravě (22. července 2015, Filip Vlček).

České dráhy z důvodu probíhajícího vyšetřování nyní zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Zprvu byla doprava vedena kyvadlově a vlaky nečekaly na autobusy a naopak. V průběhu dopoledne se ale podařilo na některých tratích dopravu mezi spoji navázat. “Během dne se nám podařilo zajistit celkem 25 autobusů,” uvedl před polednem tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Někde počkají, jinde ne

Mezinárodní a vnitrostátní vlaky kategorií SuperCity, EuroCity, InterCity a Expres jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku z Hranic na Moravě po Ostravu-Svinov s tím, že vlaky vždy vyčkávají na příjezd autobusů. České dráhy z důvodu delší objízdné trasy předpokládají zpoždění do půl hodiny. Vybrané spoje navíc obsluhují také nácestné stanice a zastávky, informace vždy podají pracovníci Českých drah.

Rychlíky Bohumín - Brno jsou nahrazeny autobusy z Ostravy Svinova pouze do Suchdola nad Odrou. Tady ale cestující musí počítat, že vlaky na autobusy náhradní dopravy nečekají. Navíc z Bohumína do Ostravy je od 13.30 hodin nasazena náhradní elektrická jednotka.


Autobusy náhradní dopravy u svinovského nádraží (22. července 2015, Filip Vlček).

U osobních vlaků je doprava zcela zastavena pouze v úseku Jistebník - Suchdol nad Odrou a v tomto úseku je zavedena náhradní autobusová doprava.

S omezením ale musí počítat i cestující, kteří plánují cestu z Ostravy na letiště v Mošnově. Všechny vlaky jsou ve směru od Ostravy ukončeny v Jistebníku, odkud je zavedena náhradní autobusová doprava do stanice Studénka. Odtud pak pokračuje na mošnovské letiště motorová jednotka.

Motoráky ze Studénky už jezdí

Přibližně od 13.30 hodin pak České dráhy obnovily železniční provoz na tratích ze Studénky do Bílovce a ze Studénky do Veřovic, respektive do Sedlnice. Náhradní autobusy tak mohly být přesunuty na náhradu rychlíků a spojů na páteřní trati do Ostravy.


Ze Studénky odjížděly autobusy na koridor i lokálky (22. července 2015, Filip Vlček).

České dráhy také uvedly, že všechny vlaky s povinnou rezervací včetně vlaků Pendolino je dnes možné využít bez povinné rezervace místa k sezení a cestující ve vlaku v tomto případě neplatí přirážku.

Připomeňme, že k nehodě došlo dnes v 7.43 hodin, kdy do nákladního vozu polské registrační značky stojícího na železničním přejezdu v plné rychlosti narazil vlak Pendolino mířící z Ostravy do Chebu. Bezprostředně po střetu navíc došlo k požáru, trosky auta byly rozmetány po celém obvodu železniční stanice. Situaci nadále sledujeme.

Čtěte také…
Po střetu Pendolina u Studénky zůstali mrtví (vydáno 22. července 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Informační panely na svinovském nádraží (22. července 2015, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!