Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nehoda ve Studénce: Zemřela třetí oběť

STUDÉNKA - V noci na čtvrtek v ostravské nemocnici podlehl zraněním třetí cestující z Pendolina, které se ve středu ráno střetlo na železničním přejezdu ve Studénce s naklaďákem. Zraněný strojvedoucí je stále ve vážném stavu.

Provoz na trati se pracovníkům Správy železniční dopravní cesty podařilo obnovit ještě ve středu ve večerních hodinách...


Inspektoři drážní inspekce během vyšetřování (22. července 2015, Filip Vlček).

Podle zpravodajského portálu iDnes.cz v nemocnici v noci na čtvrtek zemřel starší muž s devastujícími zraněními končetin a s těžkým zraněním hlavy. Údajně ale nejde o strojvedoucího vlaku, který také utrpěl těžká zranění. Zbývající pacienti jsou stále ve vážném stavu, ale zdravotníkům se daří jejich zdravotní stav udržovat.

Celkem si tak nehoda vyžádala již tři mrtvé, dalších sedmnáct lidí bylo zraněno. Do tohoto počtu jsou podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala již započítáni také pracovníci dráhy, kteří pracovali v blízkosti železnice.

Předběžná škoda 160 milionů

Ve středu v podvečer pak Drápal upřesnil také předpokládanou výši škody. "Celkově byla škoda na místě nehody odhadnuta na 157,7 milionu korun," uvedl s tím, že na Pendolinu byla škoda vyčíslena na 150 milionů korun, dalších 3,7 milionu korun si vyžádá oprava železniční tratě. Na místě nehody byla stažena data ze záznamových zařízení, podle kterých byl železniční přejezd v době nehody v činnosti.


Poškozená jednotka Pendolino ve Studénce (22. července 2015, Filip Vlček).

Po nehodě byl provoz na železniční trati i v okolí zcela zastaven, náhradní dopravu pak zajistilo několik desítek autobusů. Podle tiskového mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského bylo dopoledne zajištěno 25 autobusů.

Vlaky se do Studénky vrátily ale ještě v průběhu středy. Nejprve byl v odpoledních hodinách obnoven provoz na regionálních tratích ze Studénky do Bílovce a ve směru do Sedlnice, později také na letiště v Mošnově. Ve 21.25 hodin pak byla uvolněna jedna kolej a po nočním odtažení havarované jednotky Pendolino pak i druhá kolej. Provoz na ostatních kolejích ale není možný, protože je nutné provést jejich opravy.


Dopravu téměř celý den zajišťovaly autobusy (22. července 2015, Filip Vlček).

K nehodě došlo ve středu v 7.43 hodin na železničním přejezdu ve Studénce. Pendolino tady narazilo do stojícího nákladního automobilu převážející plechy. Náraz byl tak silný, že z auta zůstala jen kabina a náklad byl rozmetán po celém nádraží, několik plechů se nalezlo i v samotném vlaku. Při nehodě byl mimo jiné těžce zraněn i strojvedoucí, kterému museli záchranáři amputovat obě nohy.

Českým drahám v současné době havarovaná jednotka Pendolino výrazně chybí. Z toho důvodu na mezinárodní vlaky SuperCity Pendolino 241 a 240 do Košic musí minimálně až do konce srpna nasazovat náhradní soupravu složenou z modernizovaných klimatizovaných vozů klasické stavby.

Čtěte také…
Po střetu Pendolina u Studénky zůstali mrtví (vydáno 22. července 2015).
Náhradní autobusová doprava jezdila do večera (vydáno 22. července 2015).
- Prokletá Studénka: Druhá nehoda za sedm let (vydáno 23. července 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Trosky auta byly rozmetány takřka po celém nádraží (22. července 2015, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!