Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

PŘEHLED: Víme, jak pojede MHD koncem roku

ČESKÁ REPUBLIKA - Konec roku jsou dny, kdy bývá omezen provoz městské dopravy i vlaků. Největší omezení cestující čekají zpravidla na Štědrý den, kdy je provoz omezen již odpoledne, na Silvestra pak MHD poleví až večer.

/PŘEHLED/ Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře připravil kompletní přehled, jak spoje pojedou v krajských městech v posledních dnech roku 2023...


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

ŽELEZNICE V ČR: České dráhy posilují před Vánoci dopravu. Vypraví maximální počet osobních vozů, které mají k dispozici. V pondělí na Boží hod a v úterý na Štěpána pak pojedou vlaky jako ve svátek. S velkým omezením dopravy je nutné počítat v neděli o Štědrém večeru. Cestujícím se doporučuje ve větší míře sledovat poznámky o omezení jízdy vlaků... >>> Více ZDE.

PRAHA: V hlavním městě bude v souvislosti s koncem roku upraven provoz MHD. Změny se dotknou metra, tramvají, autobusů i dalších druhů dopravy, a to hlavně na Štědrý den a na Silvestra. Poslední denní linky na Štědrý den vyjedou v 18.00 hodin, v poslední den provozu pak ve 22.00 hodin, přes noc pak bude zajištěn posílený noční provoz... >>> Více ZDE.

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Městská hromadná doprava bude v období vánočních svátků zajištěna v omezeném rozsahu. Páteřních trolejbusových linek se ale omezení nijak nedotkne a linky budou v provozu podle běžných jízdních řádů. Na Štědrý den bude provoz většiny autobusových linek ukončen po 15.00 hodině, v poslední den roku až mezi 18.00 a 19.00 hodinou... >>> Více ZDE.

PLZEŇ: Tramvaje, trolejbusy i autobusy v Plzni pojedou v závěru roku jinak. Na Štědrý den, ale i na Silvestra bude provoz linek ukončen již po 19.00 hodině, vybrané spoje pak pojedou v omezeném rozsahu až do půlnoci. V pracovních dnech mezi svátky pak bude provoz městské dopravy zajištěn podle prázdninových jízdních řádů s dílčím omezením... >>> Více ZDE.

KARLOVY VARY: Provoz autobusových linek je veden podle jízdních řádů. Konkrétní změny spojů jsou tak uvedeny přímo v jízdních řádech. 


Ilustrační foto (24. prosince 2015, František Živnůstka)

ÚSTÍ NAD LABEM: Městská doprava v Ústí nad Labem se v závěru roku přizpůsobuje snížené poptávce. Provoz linek je omezen a na Štědrý den i na Silvestra pak dokonce končí dříve s tím, že denní linky zastoupí ty noční. Oproti jiným rokům čeká cestující ale novinka, od 1. ledna je kromě zastávek v centru města zaveden celodenní nástup předními dveřmi... >>> Více ZDE.

LIBEREC: Provoz tramvajových a autobusových linek je veden podle jízdních řádů. Konkrétní změny spojů jsou tak uvedeny přímo v jízdních řádech.

PARDUBICE: Pravidelný provoz MHD končí na Štědrý den podle poznámek "W" v jízdních řádech okolo 19.00 hodiny. V noci potom zhruba do 1.00 hodiny budou v provozu mimořádné spoje linek číslo 2, 5 a 6 dle zvláštního jízdního řádu v intervalu od 30 do 60 minut. Spoje staví na všech pravidelných zastávkách.

HRADEC KRÁLOVÉ: Dopravní podnik města Hradce Králové v závěru roku omezí provoz MHD. Největší omezení se týkají spojů jedoucích na Štědrý den 24. prosince a dále také na Silvestra v neděli 31. prosince. S omezením musí počítat také cestující na Nový rok a nebo mezi svátky, kdy spoje pojedou jako o prázdninách... >>> Více ZDE.

JIHLAVA: V době zimních prázdnin od soboty 23. prosince 2023 do pondělí 1. ledna 2024 nebudou vypravovány spoje označené v jízdních řádech značkou "Z - Jezdí ve dnech školního vyučování". Další změny jízdních řádů jsou uvedeny přímo v jízdních řádech. 


Ilustrační foto (18. května 2019, František Živnůstka)

BRNO: Koncem roku provoz městské hromadné dopravy zvolní také v Brně. Například na Štědrý den denní spoje linek pojedou jen do 15.00 hodin, pak je nahradí prodloužený provoz nočních autobusových linek. Na Silvestra pak denní linky dojezdí okolo 20.00 hodin, následně budou jezdit noční linky s posílením o vybrané denní tramvaje a trolejbusy... >>> Více ZDE.

OLOMOUC: Se změnami musí počítat cestující, kteří hlavně na Štědrý den nebo mezi svátky hodlají cestovat městskou dopravou v Olomouci. Provoz ve večerních hodinách bude výrazně omezen či předčasně ukončen. Oproti jiným městům ale není nutné studovat jízdní řády na Silvestra. Městská hromadná doprava pojede podle běžných víkendových jízdních řádů... >>> Více ZDE.

ZLÍN: Vánoce s nimi spojený menší zájem o cestování s sebou přináší také omezení provozu městské dopravy. Cestující, kteří plánují v následujících dnech cestování, by se měli seznámit s tím, jak spoje pojedou. Například přímo na Štědrý den, kdy bude provoz zajišťovat 36 řidičů a jeden dispečer, linky dojezdí do 18.00 hodin a dál pojedou vybrané spoje... >>> Více ZDE.

OSTRAVA: Provoz městské dopravy v Ostravě bude koncem roku omezen. Pouze do 16.00 hodin budou jezdit denní tramvajové, trolejbusové a autobusové linky na Štědrý den, na Silvestra skončí v 19.00 hodin. Naopak s příchodem nového roku pak dojde sice k drobným změnám tras, ale současně se vrátí pravidelný provoz trolejbusové dopravy... >>> Více ZDE.


Ilustrační foto (26. října 2016, Vlčoun/archiv)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!