Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy na Štědrý den dříve ukončí provoz

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy posilují před Vánoci dopravu. Vypraví maximální počet osobních vozů, které mají k dispozici. V pondělí na Boží hod a v úterý na Štěpána pak pojedou vlaky jako ve svátek.

S velkým omezením dopravy je nutné počítat v neděli o Štědrém večeru. Cestujícím se doporučuje ve větší míře sledovat poznámky o omezení jízdy vlaků...


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

České dráhy posilují před vánočními svátky dálkové vlaky o desítky plánovaných i pohotovostních osobních vozů a nabízejí v tento čas řádově stovky míst k sezení navíc. Přesto lze očekávat velké obsazení mnoha spojů hlavně v obvyklé špičkové časy. Některé spoje jsou již dokonce plně rezervované. Situaci navíc komplikují dlouhodobá zdržení v termínech plánovaných revizí osobních vozů u externích dodavatelů a aktuálně také vysoká míra nemocnosti vyvolaná respiračními onemocněními včetně covid-19 jak u personálu, který udržuje a připravuje vlakové soupravy, tak u doprovodu vlaků a strojvedoucích. Přesto České dráhy zajistí maximální možný rozsah dopravy a kapacity spojů.

"Předvánoční cestovní horečku tradičně střídá ve sváteční dny propad poptávky po cestování. Nejmenší zájem o cesty je tradičně večer a v noci 24. prosince a také v ranních hodinách 25. prosince. V tuto dobu dochází každoročně k největšímu omezení provozu," uvedl tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. O vánočních prázdninách, obvykle od 27. prosince 2023 do 2. ledna 2024, mohou být omezeny jízdy také některých tzv. školních vlaků, které využívají studenti a žáci pro dojíždění do škol.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Dne 24. prosince budou jezdit spoje Českých drah jako ve svátek a jako každý rok dojde okolo 18. až 19. hodiny postupnému utlumení provozu. Většina večerních a nočních regionálních a množství dálkových vlaků tak nepojde. Například poslední rychlík z Prahy do Ústí nad Labem pojede z pražského hlavního nádraží už v 18.45 hodin, do Plzně pak v 19.35 hodin a Českých Budějovic v 18.20 hodin. Také v pondělí 25. prosince pojedou vlaky podle svátečních jízdních řádů, klasický sváteční provoz však začne o něco později až mezi šestou a sedmou hodinou ráno. Podle svátečních jízdních řádů pojedou vlaky také v úterý 26. prosince na 2. svátek vánoční.

"V souvislosti se svátečním provozem doporučujeme cestujícím o nadcházejícím víkendu věnovat zvýšenou pozornost informacím o omezení v době Vánoc. Konkrétní údaje o omezení jednotlivých vlaků jsou uvedeny v elektronických vyhledávačích spojení, v knižních jízdních řádech jsou datumová omezení vyznačena příslušnou poznámkou," dodal Šťáhlavský s tím, že například údaj 10 označuje vlaky, které nejedou 24. a 31. prosince, číslice 11 značí spoje, které nejedou 25. prosince a 1. ledna, poznámkou 18 jsou vyznačené vlaky, které jedou v pracovní dny s výjimkou vánočních prázdnin.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!