Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Přestavba nádraží v Jihlavě
začne už v srpnu

 Oprava Zbrojnické ulice
brzdí plzeňskou MHD

 Pendolina dočasně skončí
na spojích do Košic

 Na Muglinovské v Ostravě
opravují parovod

Vánoce omezí ostravskou MHD, pak linky posílí

OSTRAVA - Provoz městské dopravy v Ostravě bude koncem roku omezen. Pouze do 16.00 hodin budou jezdit denní tramvajové, trolejbusové a autobusové linky na Štědrý den, na Silvestra skončí v 19.00 hodin.

Naopak s příchodem nového roku pak dojde sice k drobným změnám tras, ale současně se vrátí pravidelný provoz trolejbusové dopravy...


Noční městská doprava bude zajištěna i o svátcích (26. října 2016, Vlčoun/archiv)

Konec roku s sebou přináší omezení v důsledku menšího využívání městské dopravy. Od soboty 23. prosince po úterý 2. ledna nebudou provozovány školní spoje označené písmenem C. V pracovních dnech mezi svátky, tedy od středy 27. do pátku 29. prosince budou linky MHD provozovány podle zvláštních řádů pro pracovní dny s omezením, kdy nebude v provozu tramvajová linka číslo 6, trolejbusová linka číslo 109 a autobusy na lince číslo 92. Tyto jízdní řády jsou trvalou součástí jízdních řádů vyvěšených na zastávkách. 

S největšími omezeními musí cestující počítat na Štědrý den a na Silvestra. Zatímco v neděli 24. prosince bude provoz denní spojů ukončen již zhruba v 16.00 hodin, dále budou v provozu speciální spoje nočních linek, a to až do pondělí 25. prosince zhruba do 8.00 hodin ráno. Poté postupně vyjedou denní linky. Podobně to bude také v neděli 31. prosince, kdy denní linky dojezdí do 19.00 hodin. I v tomto případě poté vyjedou noční linky podle zvláštních jízdních řádů. Na Nový rok je pak nutné ještě počítat s omezením linek číslo 32, 40 a 45 v návaznosti na otvírací dobu obchodních center Outlet, Globus a Avion. Na lince číslo 48 pak budou zkráceny trasy spojů po dobu omezení provozu v průmyslové zóně v Ostravě-Hrabové.


Na Štědrý den denní spoje dojezdí již v 16.00 hodin (26. října 2016, Vlčoun/archiv)

S platností od úterý 2. ledna 2024 pak dojde k úpravě jízdních řádů autobusových a trolejbusových linek Dopravního podniku Ostrava, včetně změny názvů a obsluhování vybraných zastávek. Ke změně trasy dojde u linky číslo 38, která bude zkrácena a nově vedena přes STAV-IZOL. Linka číslo 107 bude parciálními trolejbusy naopak prodloužena a z Hranečníku bude vedena přes Olšák až na zastávku Bartovice, Ještěrka. Linka číslo 72 bude od uvedeného termínu provozována pouze ve směru Žižkova.

K výraznému posílení pak dojde v trolejbusové dopravě obecně, kdy bude ukončen provoz podle zvláštních jízdních řádů. Ten byl zaveden od koncem září jako dočasné řešení z důvodu nedostatku řidičů trolejbusů. "Dočasnou úpravou reagujeme na momentálně vyšší nemocnost na středisku trolejbusy," uvedla tehdy na dotaz Informačního portálu Vlčoun.cz bez dalších podrobností tisková mluvčí ostravského dopravního podniku Tereza Šnoblová. Původně se měl provoz do původních jízdních řádů vrátit v průběhu listopadu, k tomu ale nakonec nedošlo a dopravní podnik si musel pronajmout některé řidiče od dopravce Transdev. 

Čtěte také...
Trolejbusy jezdí méně kvůli nedostatku řidičů (vydáno 24. října 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Noční linky nahradí v Ostravě ty denní (26. října 2016, Vlčoun/archiv)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!