Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínská MHD v závěru roku zvolní a skončí dřív

ZLÍN - Vánoce s nimi spojený menší zájem o cestování s sebou přináší také omezení provozu městské dopravy. Cestující, kteří plánují v následujících dnech cestování, by se měli seznámit s tím, jak spoje pojedou.

Například přímo na Štědrý den, kdy bude provoz zajišťovat 36 řidičů a jeden dispečer, linky dojezdí do 18.00 hodin a dál pojedou vybrané spoje...


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Na Štědrý den bude běžný provoz MHD podle nedělních jízdních řádů ukončován již po 18.00 hodině. Podobně bude provoz omezen také v poslední den roku, kdy na Silvestra pojedou poslední spoje podle jízdních řádů okolo 22.00 hodiny. "Na Štědrý den a na Silvestra se ve večerní době lidé zcela vytrácejí z ulic, a proto se v těchto dvou dnech výjimečně zkracuje i standardní provoz MHD a jsou zachovány pouze noční spoje," informovala Dopravní společnost Zlín - Otrokovice na svých internetových stránkách. 

Kdo by si myslel, že provoz bude výrazně omezený, tak se mýlí. Na Štědrý den odpoledne bude ve službě 36 řidičů a jeden pracovník na dispečinku. "Každý řidič dostane při nástupu na štědrovečerní službu od zaměstnavatele pro radost dárkový vánoční balíček," dodala Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. Přesný přehled odjezdů posledních pravidelných spojů z konečných stanic je k dispozici na webových stránkách dopravce s tím, že tyto přehledy byly rovněž vyvěšeny na všech zastávkách městské hromadné dopravy ve Zlíně, Otrokovicích a okolí.


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

V období Vánoc a Nového roku, kdy žáci nejezdí do škol a kdy mnoho pracujících lidí čerpá dovolenou, ubývá cestujících v MHD. Proto také Dopravní společnost Zlín - Otrokovice snižuje ve vánočním čase četnost spojů. Ve dnech 24. prosince, ale i 31. prosince je tedy provoz městské dopravy organizován podle nedělních jízdních řádů. Jak již bylo uvedeno, tak provoz bude v těchto dnech výrazně omezen, respektive předčasně ukončen se zajištěním zvláštní spojů na vybraných páteřních linkách. 

S čím je také nutné počítat, je to, že mezi svátky od středy 27. do pátku 29. prosince bude provoz organizován podle nedělních jízdních řádů se zavedenými ranními posilovými spoji. Díky tomu se tak i cestující, kteří v těchto dnech běžně pracují, dostanou do zaměstnání bez komplikací či zpoždění. No Nový rok v pondělí 1. ledna pak bude provoz zajištěn podle nedělních jízdních řádů, v úterý pak bude platit jízdní řád pro pracovní dny v zimním období. Plný provoz včetně školních spojů bude obnoven ve středu 3. ledna. 


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!