Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czech Raildays: ČD prezentovaly i InterPantera

OSTRAVA - Národní dopravce představil na veletrhu Czech Raildays některé vozy ze své rozsáhlé flotily. Vedle nového InterPantera si tak návštěvníci mohli prohlédnout i modernizované vozy pro dálkovou dopravu.

/CZECH RAILDAYS/ České dráhy jsou tradičním vystavovatelem a veletrhu se účastní již řadu let. Nechyběly ani letos... 


Prezentace nových a modernizovaných vozidel Českých drah (14. června 2016, Filip Vlček).

Nejnavštěvovanější expozicí Českých drah byla nejmodernější rychlíková souprava InterPanter, jejíž dodávky zahájila ostravská společnost Škoda Vagonka v loňském roce. Jednotka představuje první nízkopodlažní rychlíkovou soupravu Českých drah. Díky tomu do ní velmi snadno nastoupí maminky s kočárky, lidé na invalidním vozíku, senioři nebo cyklisté. Především nyní v létě oceňují cestující klimatizaci. Soupravy mají také WiFi připojení k internetu. Jednotka nabízí elektrické zásuvky. Ve vlaku jsou místa pro kočárky a oddíly pro maminky s malými dětmi. Hrající si děti tak během cesty neruší ostatní spolucestující.

Připravuje se instalace automatů s občerstvením

Cestující, kteří pracují na notebooku, nebo si chtějí jen odložit své věci, určitě vítají sklopné nebo rozkládací stoly u jednotlivých míst. Pro cyklisty je ve vlaku několik míst pro uložení jízdních kol. V současnosti se ještě připravuje instalace automatů s nabídkou občerstvení.


InterPanter určený pro dálkové vlaky (14. června 2016, Filip Vlček).

Další představované vozy na veletrhu RailDays patří do flotily modernizovaných vozů pro dálkovou vnitrostátní i mezinárodní dopravu. V DPOV Nymburk proběhla modernizace 14 rakouských 'červených' vozů řady Bmz. Všechny jsou nyní nasazovány do provozu především na spoje Praha - Ostrava a část na trať Praha – Vsetín – Horní Lideč. V současnosti se realizuje druhá část modernizace 13 vozů, která bude dokončena do konce letošního roku. Od nového jízdního řádu v prosinci letošního roku vyjedou na běžných rychlících z Prahy do Luhačovic. 

Vozy Bmz229 vyrobila společnost SGP Simmering mezi roky 1979 a 1982 pro Rakouské spolkové dráhy. Při modernizaci jsou vozy přelakovány do korporátního nátěru a do firemního designu Českých drah je sladěn i interiér vozidel. Vozy jsou vybaveny 11 oddíly po šesti sedačkách a boční chodbou. Nejsou sice vybaveny klimatizací, ale větrání zajišťuje nucená ventilace vzduchu a pro zimní období jsou vybaveny výkonným teplovzdušným topením. Na každém představku je umístěno jedno vakuové WC nového typu.

Nechybí elektrické zásuvky ani a nové čalounění

Aby se ve vozech cestující cítili příjemně, vyměnilo se obložení chodby a zrcadla v oddílech. Nová je i podlahová krytina v protiskluzovém provedení. Zvýšení komfortu se dosáhlo i zabudováním zásuvek na 230 V po čtyřech do každého oddílu. Samozřejmostí je přečalounění sedaček. U modernizovaných vozů je zachována maximální rychlost 160 km/h.


Modernizovaný vůz s dětským oddílem i kinem (14. června 2016, Filip Vlček).

Na spojích EC na Slovensko a dále do Budapešti oceňují cestující zdařilou modernizaci a komfort vozů Bdpee231. Mají zcela nový interiér, který je plně klimatizovaný a vybavený moderním audiovizuálním informačním systémem. Pohodlí přináší především nové polstrované sedačky, sklopné nebo rozkládací stolky a elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících. Vůz je vybaven dvojicí toalet s uzavřeným systémem. Na jedné nástupní plošině je k dispozici 5 míst pro jízdní kola. Dveře jsou za jízdy blokovány proti otevření, ale navíc je u těchto vozů možnost využít selektivního blokování dveří proti otevření při zastavení vlaku. Kompletní modernizaci vozů realizovala šumperská společnost Pars nova, a.s.

 "Oba uvedené vozy splňují současné požadavky cestujících na pohodlné cestování v moderních a kvalitně vybavených vozech. Nechybí žádané zásuvky pro napájení drobné elektroniky, klimatizace a pohodlné textilem čalouněné sedačky. Ve vozech Bdpee se nacházejí i stojany na kola. Vůz Bmz je pro změnu vybaven speciálním oddílem s dětským kinem určeným pro naše nejmenší zákazníky nebo upraveným oddílem pro catering s lednicí a rychlovarnou konvicí, díky kterému dále rozšiřujeme sortiment nabízeného občerstvení a chlazených nápojů," řekl člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán.


Modernizované vozy jsou opatřování lakem ČD (14. června 2016, Filip Vlček).

Mezinárodní veletrh drážní techniky, výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské kolejové dopravy Czech Raildays se konal od 14. do 16. června v Ostravě a do areálu nákladového nádraží v Cihelní ulici přilákal tisíce návštěvníků. Informační portál Vlčoun.cz se k veletrhu průběžně vrací prostřednictvím samostatných článků.

Čtěte také...
- Czech Raildays prezentuje novinky na kolejích (vydáno 15. června 2016).
- Czech Raildays: ČD Cargo pokřtilo Vectron (vydáno 16. června 2016).
- Czech Raildays: Stříbrný šíp se znovu zrodil (vydáno 17. června 2016).
- Czech Raildays: Nastupte si do pivní tramvaje (vydáno 20. června 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Vlevo rychlíkové vozy, vpravo souprava InterPanter (14. června 2016, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!