Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czech Raildays prezentuje novinky na kolejích

OSTRAVA - Třídenní mezinárodní veletrh drážní techniky, výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské kolejové dopravy Czech Raildays je ve své polovině. A i letos je program vskutku zajímavý.

První den navíc nabídl křest hasičského vozu určeného pro pohyb na kolejích nebo třeba znovuzrození Stříbrného šípu...


Novinky i zrenovované historické kousky - to je Raildays (14. června 2016, Filip Vlček).

Mezinárodní veletrh Czech Raildays ve dnech 14. až 16. června se koná tradičně v areálu části nákladního nádraží v Ostravě. A hned v první den jej navštívilo několik stovek návštěvníků z řad odborné veřejnosti i dopravních fanoušků. Nenechali si ujít jak venkovní prostory s vystavenými vozy, tak i stánky uvnitř haly.

Hasičský záchranný sbor Správy železniční dopravní cesty jistě ocení přírůstek do svého vozového parku. Po proslovech zástupců Hasičského záchranného sboru a dodavatele bylo slavnostně pokřtěno jedno ze dvou dvoucestných technických vozidel pro Ostravu, které tak umožní zkvalitnit zásahy na železnici. Dodavatelem vozů je společnost SaZ zabývající se výrobou a opravami speciální silniční a železniční techniky, dvoucestných vozidel s nástavbami, izolovaných a neizolovaných nůžkových a teleskopických pojízdných plošin a dále.


Předání dvoucestné techniky drážním hasičům (14. června 2016, Filip Vlček).

Významným a tradičním vystavovatelem byly také České dráhy. Ty letos na venkovní části expozice ukázaly modernizovaný komfortní vůz řad Bmz229, který dopravce nasazuje z Prahy do Ostravy a Žiliny nebo do Varšavy nebo na přímé spoje Praha - Opava. Dalším vystaveným vozem je modernizovaný velkoprostorový vůz Bdpee231, který jezdí například na mezinárodních spojích z Prahy do Bratislavy a Budapešti.

Kromě toho se cestující mohli seznámit také s InterPanterem, tedy obdobou regionálních RegioPanterů, které jsou ale delší a jsou určeny pro dálkovou dopravu. Cestující se s nimi mohou setkat na vybraných spojích z Prahy do Brna nebo z Brna do Bohumína. Obrovským lákadlem ale bylo slavnostní představení Stříbrného šípu vyrobeného v roce 1936, jehož oprava začala v roce 2011 a dokončena byla letos. Vnitřní expozice pak patřila spíše informačním letákům a prostor tady měli také zájemci, kteří se chtěli zeptat na detailní specifikaci vystavených vozů. 


Stánek skupiny Českých drah byl v obležení zájemců (14. června 2016, Filip Vlček).

Tradičně nesměl chybět ani stánek Dopravního podniku Ostrava, který letos prezentoval technické novinky. Zájemcům tak pracovníci dopravního podniku do detaily popsali a v některých případech také názorně ukázali řídící skříň tramvajové výhybky, trolejbusovou výhybku nebo zařízení pro dohled a záznam stavu tramvajové výhybky DT9. Ta je v v ostravské síti instalovaná na Dolní Lhotě a nejnověji slouží na jednokolejce v Nádražní a na Místecké.

Ostravský dopravní podnik dále prezentoval systém dálkového dohledu stavu napětí v trolejích trolejbusové a tramvajové sítě, zdroje napětí nebo proměnné přídavné návěstidlo s časovým odpočtem. Zajímavé bylo také proměnné dopravní značení silničního přejezdu a přechodu pro chodce. 


Vystaveny byly moderní i starší kousky železniční techniky (14. června 2016, Filip Vlček).

Na své si ale přišli i menší návštěvníci veletrhu. Zajímavá je modelová železnice s motorovou nebo parní lokomotivou umožňující převoz cestujících na speciálních nákladních vagonech. A hasiči Správy železniční dopravní cesty pro změnu malým návštěvníkům, ale i těm velkým, umožnili cvičnou evakuaci, respektive převoz po provizorní záchranářské lanovce. A zájem byl velký.


Na své si přišly i děti, a to například na modelové železnici (14. června 2016, Filip Vlček).

Otevírací doba veletrhu je v úterý 14. června od 9.30 do 18.00 hodin, ve středu 15. června od 9.00 do 18.00 hodin a ve čtvrtek 16. června od 9.00 do 16.00 hodin. Vstupné činí 70 korun pro dospělé, k tomu si zájemci mohou zakoupit také průvodce veletrhem s kompletním přehledem vystavovatelů za 80 korun. Další informace o vystavovatelích je pak možné získat u jednotlivých vystavovatelů, kteří připravili také názorné ukázky.

Informační portál Vlčoun.cz se k veletrhu, respektive k některým vystavovatelům v následujících dnech prostřednictvím dalších samostatných článků postupně vrátí. Chybět nebude ani fotogalerie na facebookové stránce Vlčoun.cz.


Část výstavy opět patřila také městské dopravě (14. června 2016, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!