Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czech Raildays: Nastupte si do pivní tramvaje

OSTRAVA - Letošní veletrh Czech Raildays nebyl zaměřen jen na vlakovou dopravu, ale na vše, co jen okrajově souviselo s kolejemi. Návštěvníci tak mohli narazit také na speciálně upravenou pivní tramvaj.

/CZECH RAILDAYS/ A k tomu si v ní samozřejmě mohli vychutnat také zlatavý pěnivý mok, se kterým mohli chvíli také posedět...


Pivní tramvaj vystavená na veletrhu Czech Raildys (14. června 2016, Filip Vlček).

Pivní tramvaj není pro Brňany zádnou novinkou. Brněnský dopravní podnik ji společně s místním pivovarem v Brně provozuje již od roku 2013 a i letos se s ní mohou kromě soukromých objednaných jízd svézt každý pátek, a to hned čtyřikrát denně. Jde o upravenou tramvaj K2 evidenčního čísla 1018 z vozovny Pisárky.

Interiér tramvaje tak připomíná netradiční hospodu. Celkem je tady 38 míst k sezení a 17 míst ke stání a na madlech jsou stylové držáky na pivní plastové půllitry. Konzervativnější pivaři pak jistě přivítají tradiční stolky v přední části tramvaje. Kromě výčepu tady je k dispozici také internet, uzavřený systém WC a vlastní vodní hospodářství. Délka tramvaje je 20,4 metru, šířka pak 2,5 metru. Vůz je vybaven elektrickou výzbrojí TV8 s výkonem trakčních motorů 4x40kW. Uvnitř tramvaje je instalovaný audio a videosystém.


Interiér pivní tramvaje v podobě vozu K2 ev.č. 1018 (14. června 2016, Filip Vlček).

Podle propagačních materiálů získaných na veletrhu Czech Raildays disponuje brněnský dopravní podnik ještě několika tramvajemi K2, které jsou vhodné pro přestavbu na restaurační tramvaje i v dalších městech. Dopravní podnik města Brna má spolu s Aliancí TW Team (Pragoimex, Krnovské opravny a strojírny a WKV Praha) k dispozici také vlastní kapacity pro opakování podobného projektu.

Připomeňme, že v letošní sezoně Dopravní podnik města Brna vypravuje Pivní tramvaj každý pátek na okružní trasu z Náměstí Svobody přes Českou, Hlavní nádraží a Mendlovo náměstí zpět na Náměstí Svobody. Z něj speciální spoj vyjíždí od 18.00 do 21.00 hodin každou hodinu a jízdenka stojí 60 korun, respektive 50 korun v předprodeji. V ceně ale není žádný nápoj, ten v tramvaji lze zakoupit za 30 korun. To ale za nevšední zážitek určitě stojí, vždyť kde inde můžete legálně pít alkoholické nápoje, než ve speciální brněnské tramvaji?


Na první pohld upoutají speciální držáky na pivní kelímky (14. června 2016, Filip Vlček).

Mezinárodní veletrh drážní techniky, výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské kolejové dopravy Czech Raildays se konal od 14. do 16. června v Ostravě a do areálu nákladového nádraží v Cihelní ulici přilákal tisíce návštěvníků. Informační portál Vlčoun.cz se k veletrhu průběžně vrací prostřednictvím samostatných článků.

Čtěte také...
- Czech Raildays prezentuje novinky na kolejích (vydáno 15. června 2016).
- Czech Raildays: ČD Cargo pokřtilo Vectron (vydáno 16. června 2016).
- Czech Raildays: Stříbrný šíp se znovu zrodil (vydáno 17. června 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Pivní tramvaj jezdí v Brně od dubna do října každý pátek (14. června 2016, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!