Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce obratiště Mírová míří ke konci

ÚSTÍ NAD LABEM - V plném proudu je modernizace trolejového vedení a přidání čtvrté trolejovoé stopy na obratišti Mírová. Dopravní podnik na některé trolejbusové linky vypravuje místo trolejbusů autobusy.

Práce mají skončit nejpozději v pondělí 31. srpna s tím, že od začátku školního roku bude plně obnoven trolejbusový provoz...


Zahájení prací na demontáři trolejí (8. srpna 2015, David Koritenský).

Práce jsou rozděleny na tři etapy, přičemž v těchto dnech probíhá ta poslední. Během první etapy bylo demontováno trolejové vedení v samotné obratišti a byly odstraněny výhybky a křížení na trolejovém vedení v Mezní ulice, aby bylo možné zachovat trolejbusový provoz v Mezní ulici. Během těchto prací byla doprava na linkách číslo 51, 52, 53, 55 a 60 nahrazena autobusy.

Od pondělí 10. srpna pak byl částečně obnoven trolejbusový provoz. Trolejbusy se vrátily na linky číslo 52, 53 a 55 s tím, že 'třiapadesátka' byla v trolejbusové verzi bez cestujících prodloužena až na obratiště Severní Terasa. Linky číslo 51 a 60 končící na Mírové byly v celých trasách nadále nahrazeny autobusy.


Práce na nových trolejích finišují (26. srpna 2015, David Koritenský).

"Rekonstrukce Mírové zejména zlepší její technický stav, který je v současné době již na hranici životnosti. Dále by změna ale měla zajistit také lepší výjezd a vjezd," uvedl dříve výkonný ředitel dopravního podniku Radek Chobot (poznámka redakce - výkonný ředitel Radek Chobot k 31. srpnu ve funkci na vlastní žádost končí). 

Projektová dokumentace hovoří jasně. Obratiště trolejbusů bude doplněno o čtvrteou trolejovou stopu a dále bude kompletně vyměněno trolejové vedení na celé točně včetně části přilehlé tratě v Mezní ulici.


Nové komponenty jsou velmi diskutabilní (26. srpna 2015, David Koritenský).

Po samotné demontáži původního trolejového vedení byla zahájena instalace převěsů a nového trolejového vedení. Zakázku modernizace obratiště Mírová ve standardním výběrovém řízení vyhrála společnost Strabag, která už má na svém účtu nedávnou výstavbu manipulačního obratiště Panská a návaznou modernizaci části trolejového vedení na Masarykově ulici.

Začátek prací byl pro pracovníky této firmy těžký vzhledem k tropickým teplotám, které v první polovině července panovaly. V neděli 16. sprna do města přišel první déšť po několika týdnech. I přesto pracovníci pracovali navzdory počasí.


Netradiční výjezd autobus linky číslo 60 na trasu (26. srpna 2015, David Koritenský).

V rámci druhé etapy byly dokončeny práce na novém trolejovém vedení v samotném obratišti a v rámci třetí etapy se pracovníci firmy Strabag přesunuli do Mezní ulice. Kvůli tomu je náhradní autobusová doprava nasazena na všechny trolejbusové linky, které na Mírové běžně jezdí nebo přímo končí. Autobusy tak jsou každý den vypravovány na linky číslo 51, 52, 53, 55 a 60.

Zajímavostí je, že autobusy jsou v pracovních dnech nasazovány také na linku číslo 62. Důvod je ale prostý: Dopravní podnik totiž provázal oběhy vozidel na linkách číslo 60 a 62 se změnou linky na střekovské konečné Karla IV., kvůli čemu se autobusy objevují také na lince číslo 62.


Demontáž trolejového vedení o prvním víkendu (9. srpna 2015, David Koritenský).

Výluka potrvá do pondělí 31. srpna včetně, od úterý 1. září pak bude trolejbusový provoz plně obnoven. Pantografická zkouška se podle dopravního podniku uskuteční již v neděli 30. srpna, přesný termín ale záleží na dokončení prací. Pro úplnost připomeňme, že poslední den před zahájením modernizace se provoz na Mírové komplikoval...

Čtěte také...
- Mírová den před opravou potrápila techniky (vydáno 8. srpna 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Takový pohled se na Mírovou dlouho nenaskytne (12. srpna 2015, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!