Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ďuriš: S osobními údaji pracoval někdo cizí

PRAHA - Jaroslav Ďuriš, bývalý generální ředitel pražského dopravního podniku, v pondělí dopoledne vystoupil ve vysílání Českého rozhlasu. Odpovídal na otázky týkající se svého odvolání i budoucnosti dopravního podniku.

Opakovaně se v pořadu pozastavil nad tím, že s jeho citlivými údaji pracoval člověk, který nemá s podnikem žádný vztah...


Jaroslav Ďuriš na redakčním snímku z podzimu (30. října 2015, Jakub Lachout).

Hlavním tématem pořadu Českého rozhlasu bylo především odvolání Jaroslava Ďuriše z pozice generálního ředitele Dopravního podniku hlavního města Prahy. "Žádný racionální důvod mi sdělen nebyl, v tiskové zprávě od dopravního podniku byla vágní formulace, že je potřeba urychlit modernizaci podniku a snížit provozní výdaje. To jsou oficiální údaje," řekl ve vysílání Českého rozhlasu Ďuriš. Podle něj vedení dopravního podniku v tomto duchu takto konalo. "Pokud bude dopravní podnik směřovat lépe a razantněji, než pod mým vedením, tak budu rád. V tuto chvíli si to ale nemyslím," dodal.

Co se obvinění Agrofertu týče, tak Ďuriš v pátek 20. května obdržel dokument o svém odvolání, který byl plný chyb, a to včetně jeho osobních identifikačních údajů. "Pokud bych to nechal tak, jak to bylo, tak byl odvolán někdo jiný, a ne já," uvedl. Kolegové a odpovědní zaměstnanci mu následně vysvětlili, že dokument nepřipravovali oni, ale právník, který není zaměstnancem dopravního podniku.

Pokud primátorka chce důkaz, ať si nechá předložit záznamy z kamer

To Ďuriše rozčílilo, protože s jeho citlivými osobními údaje pracoval někdo cizí. Ďuriš proto obratem požádal o uchování kamerových záznamů, protože onen právník se pohyboval po budově dopravního podniku. "Pokud paní primátorka bude chtít ten důkaz, tak je v kompetenci vedení dopravního podniku jí to ukázat. Byl to advokát Hlína. On připravoval dokument který konstatuje moje odvolání," řekl Ďuriš, který své odvolání vnímá jako rozhodnutí akcionáře, který na něj má právo. "Odvolání je naprosto v souladu s legislativou," dodal.


Jaroslav Ďuriš a Petr Dolínek při zprovoznění elektrobusu (1. září 2015, Jakub Lachout).

Ďuriš také důrazně odmítl moderátorem zmíněné výtky primátorky Adriany Krnáčově, jako byl například netransparentní výběr finančního ředitele nebo nezvládnutý spor s firmou Rencar. "Výběr ředitele považuji za naprosto transparentní záležitost, která trvala pět měsíců. V posledním kole byli tři kandidáti a představenstvo jednoznačně doporučilo jednoho z těchto tří," připomněl. Co se týče smlouvy s Rencarem, tak podle Ďuriše v průběhu platnosti smlouvy dělalo dost změn a smlouva se tak stala nepřehlednou a nevýhodnou. Vedení dopravního podniku tak bylo první, které chtělo smlouvu změnit.

Ve vysílání Českého rozhlasu došlo také na téma finanční kompenzace z rozpočtu hlavního města. Dopravní podnik bedlivě sledoval počty cestujících a pohyby v tržbách u jednotlivých typů kuponů. Od poloviny roku 2015 byl obrovský nárůst těch, kteří si koupili roční kupon, kvůli tomu ale naopak klesal prodej ostatních kuponů. Letos proto dopravní podnik požadoval nárůst kompenzace o 1,3 miliardy korun, což primátorka kritizovala. "Důvody, které nás k tomu vedly, byly především snížení ceny ročního kuponu na základě propadu tržeb, a nárůst výkonů, což bylo především prodloužení trasy metra A," vysvětlil. Na otázku, co teď potřebuje dopravní podnik, bývalý ředitel odpověděl bleskurychle. "Klid na práci a stabilitu. A to si nejsem jistý, jestli teď bude fungovat. Ale to ukáže budoucnost," dodal závěrem.

Odvoláni byli pro potřebu urychlení modernizace dopravního podniku

Jaroslav Ďuriš byl z postu generálního ředitele odvolán ve čtvrtek 19. května. Došlo k tomu po jeho středečním odvolání z čela představenstva dopravního podniku spolu s ekonomickou ředitelkou Magdalenou Češkovou. "Důvodem personálních změn je potřeba urychlit modernizaci podniku a kroky vedoucí ke snížení provozních výdajů při současném zachování kvality a rozsahu služeb," interpretoval důvody odvolání mluvčí DP Jiří Štábl.

Čtěte také...
- Jaroslav Ďuriš skončil v pražského DP (vydáno 19. května 2016).
- NÁZOR: Odvolání Ďuriše přineslo nejistotu (vydáno 21. května 2016).
- Jaroslav Ďuriš: Velmi si vážím vaší podpory (vydáno 23. května 2016).
   (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ďuriš na snímku z prezentace novější tramvaje 15T (24. srpna 2015, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!