Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jaroslav Ďuriš skončil v čele pražského DP

PRAHA - Jaroslav Ďuriš po dvou a půl letech skončil v čele Dopravního podniku města Prahy. Představenstvo jej na čtvrtečním mimořádném zasedání odvolalo společně s ekonomickou ředitelkou Magdalenou Češkovou.

Vedení pražské radnice již několik měsíců usilovalo o odvolání Ďuriše z pozice ředitele, údajně za špatný způsob vedení...


Jaroslav Ďuriš skončil v čele dopravního podniku (30. října 2015, Jakub Lachout).

Představenstvo pražského dopravního podniku zvolilo na čtvrtečním mimořádném jednání Martina Gillara do funkce předsedy představenstva Dopravního podniku hlavního města Prahy, a to do nejbližšího jednání dozorčí rady. Představenstvo dopravního podniku zároveň na základě doporučení dozorčí rady odvolalo z pozice generálního ředitele Jaroslava Ďuriše a z pozice ekonomické ředitelky Magdalenu Češkovou.

Vedením společnosti byl pověřen dopravní ředitel Ladislav Urbánek. Výkonem funkce ředitele úseku ekonomického byl pověřen Marek Polický, který působil v pozici vedoucího odboru účetnictví, daně a financování.

Ďuriše odvolali, aby snížili provozní výdaje

Dozorčí rada Dopravního podniku hlavního města Prahy již ve středu odvolala Jaroslava Ďuriše a Magdalenu Češkovou z představenstva dopravního podniku, nahradili je Jan Šurovský a Martin Gillar. "Důvodem personálních změn je potřeba urychlit modernizaci podniku a kroky vedoucí ke snížení provozních výdajů při současném zachování kvality a rozsahu služeb," uvedl Jiří Štábl, tiskový mluvčí dopravního podniku.


Jaroslav Ďuriš ve vozovně Pankrác druhý zleva (24. srpna 2015, Jakub Lachout).

"Vzhledem k tomu, že dozorčí rada odvolala předsedu a místopředsedkyni představenstva, bylo nutné bezodkladně zvolit alespoň jednoho nástupce. Dozorčí rada se změnami v představenstvu bude zabývat na příštím jednání ve středu 25. května. Do té doby je mým úkolem zabezpečení chodu společnosti a seznámení se s interními procesy. Zároveň jsem poděkoval paní Češkové i panu Ďurišovi za jejich dlouhodobou práci pro dopravní podnik," řekl nový předseda představenstva dopravního podniku Martin Gillar.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová označila odvolání Jaroslava Ďuriše za správný krok s tím, že jeho způsob vedení podniku kritizovala delší dobu. Potvrzuje to její dlouhodobý zájem na odvolání z funkce. "Jménem dozorčí rady chci poděkovat Jaroslavu Ďurišovi za práci, kterou pro dopravní podnik v posledních 2,5 letech při stabilizaci podniku vykonal," dodal radní pro dopravu Petr Dolínek. 

Nový ředitel přichází z České pošty

Martin Gillar vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Z pozice místopředsedy představenstva řídil společnost ČD Telematika. V současnosti působí v pozici ředitele divize rozvoje a strategie České pošty. Jan Šurovský studoval Fakultu dopravní ČVUT a do dopravního podniku nastoupil v roce 1994. Od roku 2007 následně vykonával funkci vedoucího jednotky Dopravní cesta Tramvaje, od roku 2011 pracuje v pozici technického ředitele.


Dopravní podnik hlavního města Prahy vedl 2,5 roku (24. srpna 2015, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!