Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Průjezd Štefánikovou se zúžil na jeden pruh

ZLÍN - Rekonstrukce silničního průtahu skrz Zlín spěje do finále. Silničáři nyní pracují ve Štefánikově ulici u zastávky Školní, kde došlo k omezení počtu jízdních pruhů ze tří na jeden. Zpoždění linek MHD kvůli dosahuje až 20 minut...

Současné stavební práce ve Štefánikově ulici jsou závěrečnou fází a pomyslným finálem, nejpozději od 13. srpna by se měla doprava v centru Zlína zklidnit...


Parciální trolejbus na lince číslo 2 u techniky silničářů (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Rekonstrukce důležitého silničního průtahu začala v první polovině července. V současné době práce vrcholí prakticky přímo v centru města, kde stavbaři opravují povrch vozovky ve Štefánikově ulici v úseku mezi Gahurovou ulicí a ulicí Osvoboditelů. "Rekonstrukce mimořádně frekventované silnice si vyžádá zredukování provozu do jednoho jízdního pruhu, a to se neobejde bez dopravních komplikací," uvedla před zahájením samotných prací tisková mluvčí zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

A to je kámen úrazu především ve špičkách pracovních dnů. Ráno a odpoledne se totiž centrum města mění v jednu obrovskou kolonu, která brzdí také provoz trolejbusů a autobusů městské dopravy. Ty postávají v kolonách především ve směru od zastávek U Zámku nebo Náměstí Práce směrem k zastávce Školní. Kolony dosahují jak k Čepkovu, tak po Zahradnickou v Prštném. Například okolo 16.00 hodiny je cesta trolejbusem z Náměstí Práce do zastávky Dlouhá záležitost na 20 minut.


Štefánikova ulice se zúžila ze tří jízdních pruhů na jeden (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Současné stavební práce navíc přinutily Dopravní společnost Zlín - Otrokovice předisponovat nasazení parciálních či bateriových, ale především méně kapacitních trolejbusů na nejvytíženější linky. Na trase ze zastávky U Zámku do Školní, a následně také ze zastávky Školní směrem k Městskému divadlu totiž musí trolejbusy jezdit se staženými sběrači.

Krátké trolejbusy tak jsou po dobu prací nasazovány na trolejbusovou linku číslo 8, na linku číslo 2 jsou nasazovány parciální kloubové trolejbusy nebo kloubové autobusy a linka číslo 9 jezdí především v bateriových trolejbusech. Omezení by se dotklo také linek číslo 4 a 5, ale na ty jsou již parciální trolejbusy nasazovány kvůli obsluze Lešné i kvůli opravě silnic pod Sportovní halou.

Čtěte také...
Rekonstrukce Březnické se přehoupla do půlky (vydáno 28. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Průjezd centrem města je nyní ještě komplikovanější (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Řidiči se tak nyní potýkají s třetí závěrečnou etapou prací silničářů. Podle harmonogramu prací se bude do 5. srpna pracovat v levém a středním jízdním pruhu, doprava bude vedena pravým jízdním pruhem. Poslední fází obnovy povrchu budou od 6. do 12. srpna práce silničářů ve Štefánikově ulici v pravém jízdním pruhu včetně zastávkového zálivu Školní. Zastávka Školní bude zkrácena a podle postupu prací dočasně posouvána o několik desítek metrů před současnou polohu označníku zastávky.

Pravděpodobně nejkritičtější situace kromě té současné byla v druhé polovině července, kdy se rekonstruoval povrch vozovky u zastávky Náměstí Práce. V důsledku stavebních prací a dopravních omezení na silnicích I/49 a nově i II/490 se jak v centru Zlína, tak i na výpadovce směrem na Fryšták tvořily kolony vozidel a trolejbusy na většina linek nabíraly velká zpoždění. Kromě velkých zpoždění byly navíc trolejbusové linky číslo 6, 10 a 14 odkloněny a z Náměstí Práce jely přímo okolo zastávek Školní a Náměstí Míru. To způsobilo zpoždění pohybující se v rozmezí okolo 10 minut. 

Čtěte také...
Zlínskou MHD brzdí práce na opravě průtahu (vydáno 24. července 2023)
ŘSD opraví průtah, Zlín čeká dopravní peklo (vydáno 7. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Na lince 8 jezdí dočasně krátké bateriové trolejbusy (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!