Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ŘSD opraví průtah, Zlín čeká dopravní peklo

ZLÍN - S velkými dopravními komplikacemi, které se promítnou také do pravidelnosti městské dopravy, musí od pondělí 10. července počítat cestující ve Zlíně. Ředitelství silnic a dálnic totiž zahájí opravu průtahu městem...

Doprava se na Třídě Tomáše Bati a ve Štefánikově ulici stáhne do jednoho jízdního pruhu, v městské dopravě je nutné počítat se zpožděním a odklony...


Štefánikova ulice bude opravována (21. července 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Opravu hlavní silnice I/49 v úseku od křížení ulic Tomáše Bati a Antonínova až po křižovatku ulic Štefánikova a Osvoboditelů oznámilo Ředitelství silnic a dálnice. Právě na úseku, kterým denně projede přes třicet tisíc vozidel, mají skončit až v sobotu 12. srpna. "Rekonstrukce mimořádně frekventované silnice si vyžádá zredukování provozu do jednoho jízdního pruhu, a to se neobejde bez dopravních komplikací," uvedla mluvčí zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Zatímco v první etapě od 10. do 14. července budou práce probíhat na třídě Tomáše Bati v levém jízdním pruhu a městská doprava bude vedena bez omezení, v rámci další etapy už to bude s mírnými změnami. Od 15. do 20. července se již bude pracovat v pravím jízdním pruhu, což s sebou přinese přesunutí zastávky Poliklinika na provizorní stanoviště přes křižovatku s Šedesátou ulicí. "Autobusy linky číslo 38, které vyjíždějí z Šedesáté ulice, projedou nejdříve přes obratiště Antonínova, aby se také dostaly k provizorní zastávce Poliklinika," upozornil vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař.

Odklonění trolejbusových linek číslo 6, 10 a 14

V termínu od 21. července se práce silničářů posunou do II. etapy do úseku od křižovatky Štefánikova - Březnická po křižovatku Štefánikova - Gahurova. Až do 25. července se bude pracovat v levém a obou prostředních jízdních pruzích. Doprava bude vedena pravým pruhem. Zastávka Náměstí Práce zůstane v provozu na svém místě. Vozidla nebudou moci odbočovat ze Štefánikovy ulice do Gahurovy směrem na Jižní Svahy. "Trolejbusy na Jižní Svahy, tedy linky číslo 6, 10 a 14, proto budeme posílat zajížďkou kolem kostela. Na zastávkách Školní a Náměstí Míru zastavovat nebudou," dodal Tesař.


Doprava na Třídě T.Bati bude svedena do jednoho pruhu (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Od 26. do 30. července se bude opravovat ve stejném úseku pravý jízdní pruh a záliv zastávky Náměstí Práce. Doprava bude vedena levým a prostředním jízdním pruhem. Pro vozidla MHD bude zastávka Náměstí Práce zkrácena a dočasně posouvána o několik desítek metrů před současnou pozici označníku. V této době budou na zastávce Náměstí Práce zrušeny všechny garantované přestupy. Trolejbusy a autobusy zde na sebe z prostorových důvodů nebudou moci čekat.

Třetí závěrečná etapa prací silničářů od 31. července bude probíhat v úseku od křižovatky Štefánikova - Gahurova po křižovatku Štefánikova - Osvoboditelů. Do 5. srpna se bude pracovat v levém a středním jízdním pruhu, doprava bude vedena pravým jízdním pruhem. Poslední fází obnovy povrchu budou od 6. do 12. srpna práce silničářů ve Štefánikově ulici v pravém jízdním pruhu včetně zastávkového zálivu Školní. Zastávka Školní bude zkrácena a podle postupu prací dočasně posouvána o několik desítek metrů před současnou polohu označníku zastávky.

Zrušena bude zastávka U Zámku pro linku 31X

"V této době budou na zastávce Školní zrušeny všechny garantované přestupy mezi linkami, protože zde vozidla městské dopravy nebudou moci na sebe čekat," uvedl vedoucí dispečer. Protože nebude možno odbočovat z náměstí T. G. Masaryka do Štefánikovy ulice, bude upravena trasa spojů linky 31P od Památníku T. Bati. Autobusy této linky pojedou rovně po Gahurově ulici, před nadjezdem odbočí na Vodní, otočí se na okružní křižovatce a přes Gahurovu ulici se levým odbočením vrátí na svou trasu ve Štefánikově ulici a na zastávku Školní. Při této zajížďce autobus linky 31X nebude zastavovat na zastávkách U Zámku.


Odbočení z Náměstí Práce do Gahurovy nebude možné (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Rozsah dopravních omezení v centru Zlína bude během uvedených prací značný a vedení města i Ředitelství silnic a dálnic na řidiče apeluje, aby cestu do Zlína autem zvážili. "Zahajovací práce se týkají části od odbočky do ulice Antonínova po křižovatku s ulicí Březnická. Během této etapy v termínu od pondělí 10. do čtvrtka 20. července doporučujeme řidičům využít objízdnou trasu po Nábřeží," apelovala na řidiče tisková mluvčí zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková. 

Pokud není možné přesednout z aut na vlaky, je doporučené do centra města využít cestu městskou hromadnou dopravou. "Žádné naše linky nebudou zrušeny, ale na silnicích lze očekávat dopravní kolony a zpožďování spojů MHD. Z technických důvodů kvůli dosahu sběračů na trolejové vedení při opravách některých jízdních pruhů budeme muset ve větším rozsahu využívat u trolejbusů baterií, dieselagregátů nebo místo trolejbusů posílat na linky autobusy. Bez ohledu na letní počasí tak budeme nuceni ve větší míře nasazovat i starší vozidla, která nejsou vybavena klimatizací. Cestujícím se za to předem omlouváme," vysvětlil možné následky dopravních omezení vedoucí dispečer Jan Tesař.


Rekonstruována bude i křižovatka s Březnickou ulicí (27. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!