Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínskou MHD brzdí práce na opravě průtahu

ZLÍN - Práce na průtahu Zlínem a souběh s dalšími pracemi vygradoval minulý týden. Vyjet muselo několik náhradních spojů, parciální trolejbusy do Lešné pak musely končit na Vršavě, protože by na baterie nestačily dojet zpět pod troleje...

Od středy do neděle pak trolejbusy v centru Zlína musely část své trasy z důvodu nemožnost odbočení objíždět přes Školní a Náměstí Míru...


Trolejbus linky 10 míří odklonem rovně ke Školní (21. července 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Náročné chvíle prožívali do středy 19. července řidiči a dispečeři Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. V důsledku stavebních prací a dopravních omezení na silnicích I/49 a nově i II/490 se jak v centru Zlína, tak i na výpadovce směrem na Fryšták tvořily kolony vozidel a trolejbusy na většina linek nabíraly velká zpoždění. Jako důsledek dopravního omezení, které od středy 19. července platí na silnici II/490 ze Zlína do Fryštáku v blízkosti křižovatky na Kostelec, se na této dopravní trase tvořily již přibližně od 6.30 hodin dlouhé kolony pomalu se pohybujících vozidel.

To mělo mimo jiné dopad na trolejbusové linky číslo 4 a 5, které začaly nabírat zpoždění až 45 minut. Protože jde o linky, na které jsou nasazovány přednostně parciální trolejbusy, byl ohrožen dojezd těchto vozidel kvůli dlouhé době jejich jízdy mimo trakční vedení a možnost dobíjení. Dispečeři proto museli přistoupit operativně k mimořádnému opatření a trolejbusy linek 4 a 5 byly v ranní dopravní špičce při jízdě ze Zlína ukončovány na točně Vršava. Mezi Vršavu a městské části Kostelec a Štípa nasadili dispečeři dva autobusy, kterými se snažila přepravovat cestující v obou směrech přes blokovaný úsek. Pro cestující z Kostelce a Štípy bylo takto spojení prostřednictvím MHD do Zlína zajištěno, nebylo se však možno vyhnout značnému prodloužení jízdních dob.


Odkloněný trolejbus linky číslo 6 u Městského divadla (20. července 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

O dva dny dříve, a to ve středu 19. července, začaly práce na levé části komunikace I/49, což dopravu opět zkomplikovalo. Podle dopravní společnosti se dopolední kolapsová situace podobala té z 10. července, kdy práce začaly. Silničáři se přesunuli do úseku od křižovatky Štefánikova - Březnická po křižovatku Štefánikova - Gahurova a doprava byla vedena pravým pruhem. Zastávky na Náměstí Práce zůstaly v provozu na svém místě, trolejbusy a autobusy ale nemohly odbočovat ze Štefánikovy ulice do Gahurovy směrem na Jižní Svahy.

„Trolejbusy na Jižní Svahy, tedy linky číslo 6, 7, 10 a 14, proto posíláme objížďkou kolem kostela. Na zastávkách Školní a Náměstí Míru nezastavují," uvedl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař. Trolejbusy směřující z tohoto směru na sídliště Jižní Svahy byly kvůli zmíněnému odklonu od zastávky U Zámku několik minut opožděny.

Čtěte také...
ŘSD opraví průtah, Zlín čeká dopravní peklo (vydáno 7. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Linky 6, 7, 10 a 14 jezdily odklonem přes centrum (20. července 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Právě ve zmíněnou středu byla situace nejhorší. Na trolejbusových linkách 2 a 6 narůstala zpoždění na 20 až 25 minut. Dispečeři Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice opět krátili standardní spoje a nasazovali posilové autobusy, které by po přestupu v centru dopravovaly cestující do koncových úseků směrem do Bartošovy čtvrti nebo na sídliště Jižní Svahy. Zpožďovaly se také spoje dalších linek, které jsou vedeny po třídě Tomáše Bati mezi zastávkami Poliklinika a Náměstí Práce. A některé další linky byly zpožděné přenesením z výrazně zpožděných spojů. 

"Silnice jsou těžko průjezdné, ale děláme vše pro to, abychom cestující, byť se zpožděním, dopravili do plánovaných cílů jejich jízd v celé síti MHD," ujistil na webových stránkách ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň. Od 24. července se bude opravovat ve stejném úseku pravý jízdní pruh a záliv zastávky Náměstí Práce. Doprava bude vedena levým a prostředním jízdním pruhem. Pro vozidla MHD bude zastávka Náměstí Práce zkrácena a dočasně posouvána o několik desítek metrů před současnou pozici označníku. Celkově by pak práce v centru Zlína měly skončit v polovině srpna.


Linka 10 odbočuje ze Štefánikovy do Osvoboditelů (21. července 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!