Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Téma: Vše o ČSAD Vsetín na jednom místě

OPAVA, VÍTKOV - Autobusové linky na Opavsku a Vítkovsku začal od 9. června 2019 zajišťovat nový dopravce ČSAD Vsetín. Hned v první pracovní den se na něj ale snesla vlna kritiky. Spoje jezdily zpožděné, řidiči neznali trasy.

/TÉMA, KOMPLETNÍ PŘEHLED/ Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře připravil souhrn článků o vstupu ČSAD Vsetín na Opavsko...


Dopravu na Opavsku a vítkovsku zajišťuje ČSAD Vsetín (28. června 2019, Filip Vlček).

Právě zpoždění bylo cestujícími nejvíce kritizováno. Spoje v ranní a odpolední špičce v prvních dnech jezdily často zpožděné, řada nových řidičů tápala na trase a komplikace přineslo také odstavování autobusů. Na zpoždění se ale podílely také uzavírky na Opavsku. "Doprava v této oblasti byla skutečně velmi problematická,“ přiznal v prvních dnech tiskový mluvčí ČSAD Vsetín Miroslav Slaný. Situaci neulehčilo ani odstranění označníků u východního nádraží v Opavě. Ty odstranilo TQM na základě doporučení KODISu.

Informační portál Vlčoun.cz se problematikou zabývá od prvního výjezdu ČSAD Vsetín. "Situací jsme se především v prvních dnech zabývali velmi intenzívně, protože médii i po sociálních sítích kolovaly mýty, polopravdy a někdy i lži," podotkl zástupce šéfredaktora Informačního portálu Vlčoun.cz František Živnůstka. I to byl důvod, proč se ve spolupráci s dopravcem Informační portál Vlčoun.cz rozhodl vydat mimořádné číslo Vlčounovin.

Informační portál Vlčoun.cz řadu mýtů vyvrátil na vlastní kůži

Řadu mýtů a 'ověřených faktů' se redaktoři Informačního portálu Vlčoun.cz rozhodli ověřit na vlastní kůži. A byli překvapeni, jak toto ověření dopadlo. Například konkurenční dopravce na svém webu uváděl, že na stížnosti odeslané mailem vůbec nikdo nereaguje. "Dva maily byly bez problémů doručeny, o hodinu a půl později pak následovala odpověď ze strany ČSAD Vsetín," vzpomněl František Živnůstka. Zbylé dva maily byly nedoručitelné kvůli chybě v adrese. Tyto maily totiž redakce poslala z mobilního telefonu, který adresu v rámci automatické opravy opravil. 


Spoje na opavsku končí u Východního nádraží (28. června 2019, Filip Vlček).

Dopravní situace je i několik měsíců po vstupu nového dopravce na Opavsko a Vítkovsko stále diskutované téma. Informační portál Vlčoun.cz se proto, ve spolupráci s ČSAD Vsetín, rozhodl vydat mimořádné vydání elektronického zpravodaje Vlčounoviny, který se tomuto tématu stručně na dvou stranách věnuje. Jakýsi souhrn celé současné situace je k dispozici jak v elektronické verzi na Informačním portálu Vlčoun.cz (ke stažení ZDE), tak i v tištěné podobě přímo v autobusech společnosti ČSAD Vsetín, aby si jej mohli v klidu přečíst také samotní cestující.

Současně s tím pak Informační portál Vlčoun.cz svým čtenářům předkládá kompletní souhrn dosud vydaných článků, které jsou seřazeny chronologicky od nejnovějšího po nejstarší. Nechybí ani rozhovor s majitelem holdingu, do kterého ČSAD Vsetín patří, Zdeňkem Zemkem. Čtenáři si tak mohou sami udělat obrázek o celé situaci od prvního výjezdu autobusů ČSAD Vsetín po současnost. Tento souhrn navíc bude Informační portál Vlčoun.cz aktualizovat o nové články.

Datum vydání Název článku
18. října 2019 KOMENTÁŘ: Každý přece někdy nějak začínal
7. října 2019 Dopis nespokojených řidičů je nejspíš podvrh
2. září 2019 ČSAD Vsetín jezdí už i z Šumperku do Ostravy
23. července 2019 Město hledá točnu pro autobusy ČSAD Vsetín
4. července 2019 Zemek: Nechápu TQM, ovlivnit se nenecháme
1. července 2019 Část spojů není na mapě vidět, jezdí ale včas
24. června 2019 Zmatky opadají, Opava hledá místo pro točnu
14. června 2019 Těžké začátky má snad ĆSAD Vsetín už za sebou
10. června 2019 Premiéra ČSAD Vsetín: Zpoždění i komplikace 
7. června 2019 TQM končí, od neděle jej nahradí ČSAD Vsetín


V první pracovní dny se dopravce potýkal s problémy (10. června 2019, Filip Vlček).

Největším problémem nadále zůstává točna, kde by se autobusy ČSAD Vsetín otáčely. Obratiště Bílovecká totiž patří z části společnosti TQM a z části je v soukromém vlastnictví jednatele společnosti Isotra. Dopravce TQM nechce na svojí točnu nového dopravce pustit, a tak autobusy ČSAD Vsetín končí svoji trasu v zastávce Opava,,Východní nádraží a dál se jezdí otáčet až na kruhový objezd v Bílovecké ulici.

Do celé situace se již vložil Krajský úřad Moravskoslezského kraje. "Moravskoslezský kraj společně s městem Opava hledá vhodné místo pro otáčení autobusů jako dočasné řešení, a to do doby zprovoznění nové točny a prostor pro otáčení a odstavování autobusů na území města. Kraj potvrdil i možnost spolufinancování při budování nové točny," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová. Její slova potvrdil také náměstek opavského primátora Michal Jedlička. "Momentálně pozemky v lokalitě stavebnin jsou pronajaty a my vstoupíme v jednání s nájemcem, protože se chceme dohodnout na případném zkrácení těchto výpovědních lhůt," řekl s tím, že další termín jednání by měl být v polovině října.

Čtenáři z Moravskoslezského kraje i Opavska mají svůj odkaz

Pro čtenáře se zájmem o aktuální vývoj situace okolo ČSAD Vsetín připravil Informační portál Vlčoun.cz konkrétní webovou adresu csadvsetin.vlcoun.cz. Čtenáři, který se zajímají o dopravu v Moravskoslezském kraji, pak najdou aktuální články na adrese moravskoslezsky.vlcoun.cz. "A čtenáři, kteří se zajímají o novinky v dopravě napříč Českou republikou, mohou sledovat web www.vlcoun.cz," řekl zástupce šéfredaktora Informačního portálu Vlčoun.cz František Živnůstka. Dodal, že společně s tím čtenáři najdou další obsah také na facebookové stránce Vlčoun.cz.


Pohled do haly denní údržby v Komárovské ulici v Opavě (12. září 2019, František Živnůstka).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!