Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve vlacích ubývá cestujících, ČD omezí rychlíky

ČESKÁ REPUBLIKA - Cestující musí od pondělí 19. října počítat s omezením rozsahu železniční dopravy. Počet vlaků prořídne na tratí z Prahy do Hradce, Brna i Děčína nebo na trase z Budějovic přes Jihlavu do Brna.

Redukovány budou vlakové spoje i v Praze, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském kraji a v Kraji Vysočina..


Dálkové vlaky a rychlíky čeká omezení (nedatováno, České dráhy)

Na základě aktuálních vládních opatření v souvislosti s epidemickou situací České dráhy upraví nabídku dálkových vlaků mimo dopravní špičku a v okrajových časech. V koordinaci s ministerstvem dopravy, které tyto spoje objednává, bude od 19. října do odvolání mírně omezen provoz na dálkových železničních linkách z Prahy do Hradce Králové, Brna, Českých Budějovic a Děčína, dále v úsecích Kolín - Ústí nad Labem, České Budějovice - Jihlava - Brno a Ostrava - Čadca.

"I přes tato omezení bude nadále na všech linkách zajištěna dostatečná nabídka vlaků," ubezpečila tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová s tím, že před cestou by se cestující měl informovat, zda jeho spoj i přes koronavirová opatření jede. Jízdní řády České dráhy průběžně aktualizují v elektronických vyhledávačích a o jednotlivých omezeních detailně informují také na svých internetových stránkách.

Podrobnější informace...
- Omezení dálkových vlaků Českých drah (vydáno 15. října 2020)
  (zdroj: www.cd.cz).


České dráhy i přes omezení slibují dostatečnou nabídku spojů (nedatováno, České dráhy)

Omezena bude také vlaková doprava v některých krajích. Provoz bude od tohoto víkendu, respektive od začátku příštího týdne omezen v hlavním městě Praze, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském kraji a v Kraji Vysočina. K omezení dojde zejména u vlaků, které jedou v přepravních sedlech, v okrajových částech dne, dále školní vlaky a rekreační spoje. Zachována naopak zůstane nabídka spojení pro cestující jedoucí do zaměstnání. "Zavedená opatření budou platit do odvolání a v souvislosti s vývojem epidemiologické situace může dojít k dalším úpravám," upozornila Rajnochová.

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, vyhlášeného proti šíření infekční nákazy koronaviru, od 1. září znovu platí povinnost používat ve vlacích a v dalších prostředcích veřejné dopravy ochranné prostředky dýchacích cest, jako například respirátory, roušky, ústenky, šátky, šály nebo jiné prostředky bránící šíření kapének. Prosíme cestující, aby toto nařízení respektovali a chránili tak nejen sebe, ale také své spolucestující a vlakový personál.

Čtěte také...
- PŘEHLED: Jak jezdí MHD i krajská doprava? (vydáno 14. října 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Redukovány budou také dálkové spěšné vlaky (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!