Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

PŘEHLED: Jak jezdí MHD i krajská doprava?

ČESKÁ REPUBLIKA - Vládní opatření, která uzavřela základní školy a zpřísnila již dříve vydaná opatření, mají dopad také na provoz MHD ve většině českých měst. Omezení dopravy se přitom netýká jen školních spojů.

Informační portál Vlčoun.cz připravil pro čtenáře souhrnnou informaci o dopravních opatřeních ve městech a krajích napříč republikou...


Ilustrační foto (3. července 2020, Filip Vlček)

Vláda České republiky nařídila, že od středy 14. října dojde k uzavření všech základních škol. Současně s tím se dopravní podniky potýkají s úbytkem cestujících. V řadě českých měst proto dochází k postupnému omezování rozsahu provozu, k rušení školních linek a někde dochází k úplnému zrušení noční MHD. Informační portál Vlčoun.cz proto pro čtenáře připravil aktualizovaný souhrn dopravních opatření napříč republikou setříděných podle krajů a rozdělených na jednotlivá města, kde je rozsah omezení znám.

PŘEHLED NEJNOVĚJŠÍCH ZMĚN:
Vybrané kraje: Po dohodě s kraji bude redukována železniční doprava.
Jihočeský kraj: Od 26. října ruší školní autobusové spoje.
Jihlava: Především v trolejbusové dopravě došlo k prodloužení intervalů.
Brno: Připravuje další radikální omezení městské hromadné dopravy.
● Poznámka: Nejnovější změny jsou v kompletním přehledu níže vyznačeny červeně.


Ilustrační foto (19. listopadu 2019, Arriva)

PRAHA

Praha: Provoz metra, tramvají a autobusů v hlavním městě je od 2. listopadu výrazně zkrácen a poslední spoje odjíždí o dvě hodiny dříve. V návaznosti na aktuálně platný zákaz vycházení po 21.00 hodině je omezena nabídka Pražské integrované dopravy ve večerním období. Metro, denní tramvaje a autobusy včetně příměstských linek končí svůj provoz již v období mezi 22.00 a 22.30 hodin, kdy je v Praze nahradí linky nočních tramvají a autobusů. Poslední metro na každé lince vyjede o dvě hodiny dříve než dosud. Na poslední spoje metra budou navazovat poslední denní spoje povrchové dopravy, stejně jako je tomu v současnosti. > Podrobněji o změnách v Praze ZDE.

STŘEDOČESKÝ KRAJ

Regionální autobusová doprava: Školní spoje vyznačené příslušnými poznámkami na příměstských autobusových linkách ve Středočeském kraji přestaly jezdit od 19. října. Jde o spoje, které neměly být v provozu také 29. a 30. října. Toto opatření platí po dobu zavřených základních škol. Zároveň je adekvátně po dohodě se Středočeským krajem zkrácen denní provoz i na příměstských autobusových linkách, které navazují na metro. S výjimkou linek 951 a 953 je po dohodě s městy a obcemi Středočeského kraje zrušen provoz nočních příměstských linek. 

Regionální železniční doprava: Na železnici je po 21.00 hodině prodloužen interval na páteřních tratích z Prahy do Středočeského kraje linek S1, S2 a S22, S4, S7 a S9 ze 30 na 60 minut. Popůlnoční rozjezd vlaků z Prahy bude zachován. Již od 17. října platit omezení u víkendových nočních a rekreačních vlaků Českých drah. Od noci z pátku 16. na sobotu 17. října dojde k dočasnému zrušení takzvaného víkendového nočního rozjezdu vlaků ve 2:30 z Prahy do Středočeského kraje včetně vlaků v opačném směru s příjezdem do Prahy před 2:30. Konkrétně jde o linky S1 až S9 a S22. Od soboty 17. října nepojedou ani rekreační vlaky Českých drah Cyklohráček, Cyklo Brdy, Český ráj a turistické vlaky do středního Posázaví. "Dočasně zrušen bude také víkendový noční rozjezd vlaků ve 2.30 hodin z Prahy do Středočeského kraje již od noci z pátku 16. na sobotu 17. října včetně vlaků v opačném směru s příjezdem do Prahy před 2.30 hodin. Konkrétně jde o linky S1 až S9 a S22," upozornil tiskový mluvčí ROPIDu Filip Drápal.

Kolín: Městská hromadná doprava v Kolíně jezdí podle upravených jízdních řádů, omezen je provoz na některých linkách. Jde převážně o spoje, které vozily žáky a studenty a nyní po dobu uzavření škol by jezdily téměř prázdné. "Zrušeny byly vybrané spoje na linkách 1 a 2, které převážně vozí školní mládež. Celá byla zrušena linka 22. Omezení potrvá do konce uzavření škol," uvedl nejvýraznější změny tiskový mluvčí dopravce OAD Kolín Miroslav Slaný. Dodal, že v návaznosti na večerní omezení dopravy ve Středních Čechách zůstaly v městské dopravě zachovány večerní spoje zajišťující svozy zaměstnanců z odpoledních pracovních směn.

Příbram: Radnice potvrdila, že v návaznosti na prodloižení nouzového stavu trvá i bezplatná městská hromadná doprava. "I do dalších dnů, tedy prozatím do 20. listopadu, zůstává nezpoplatněné jízdné v autobusech MHD Příbram," potvrdila tisková mluvčí příbramské radnice Eva Švehlová s tím, že nadále pravidlo, že do autobusů, které jezdí dle prázdninového jízdního řádu, mohou cestující nastupovat pouze druhými a třetími dveřmi.


Ilustrační foto (3. května 2019, František Živnůstka)

JIHOČESKÝ KRAJ

Regionální autobusová dopravaNa prázdninový provoz přechází veřejná autobusová doprava v Jihočeském kraji. Fungovat tak přestanou veškeré školní spoje. Rozhodl o tom krizový štáb kraje v čele s hejtmankou Ivanou Stráskou na svém zasedání dne 20. října. Jedním z důvodů přerušení provozu školních spojů je skutečnost, že k tomuto kroku už přistoupily všechny sousední kraje, které částečně zajišťují dopravní obslužnost okrajových částí našeho regionu – Plzeňský, Středočeský, Jihomoravský a Vysočina. "Dopravci se navíc z důvodů karantén, izolací či nutnosti péče o nezletilé dítě, potýkají s nedostatkem personálu. Školní spoje jsou v době uzavření vzdělávacích zařízení minimálně vytíženy a jejich provoz je značně neekonomický," uvedla tisková mluvčí Jihočeského kraje Hana Brožková s tím, že změna jízdních řádů vstupuje v platnost 26. října a potrvá po celou dobu uzavření základních a středních škol.

České Budějovice: Noční linky číslo 53 a 59 a přechod na prázdninový jízdní řád. To jsou změny, které čekají na cestující v Českých Budějovicích. "S ohledem na uzavření školských zařízení přejde od čtvrtka 15. října 2020 provoz městské hromadné dopravy do prázdninového režimu. Současně s tímto opatřením budou dočasně zrušeny i noční linky číslo 53 a 59," informoval na jednání krizového štábu primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. Poslední noční linky vyjedou v noci ze středy 14. října na čtvrtek 15. října, od následujícího dne pak trolejbusy a autobusy pojedou jako o prázdninách. > Podrobněji o změnách v Českých Budějovicích ZDE.

PLZEŇSKÝ KRAJ

Krajská doprava: Na základě rozhodnutí Vlády ČR o omezení výuky ve školách z důvodu pandemie nového typu koronaviru COVID-19 pojedou spoje veřejné linkové dopravy od 19. října do ukončení tohoto opatření dle prázdninových jízdních řádů. Informovala o tom Integrovaná doprava Plzeňského kraje na svém webu.

Plzeň: Plzeňské městské dopravní podniky informovaly, že v souvislosti s uzavřením školských zařízení jsou od 14. října zrušeny školní spoje, či spoje autobusových linek městské dopravy opoznámkovaných, že nejedou o školních prázdninách. "Jedná se o spoje linek 21, 22, 23, 26, 36, 38, 51," vyčísluje počet linek s omezením web Plzeňských městských dopravních podniků s tím, že nepojede ani linka číslo 37 a provoz linky 74 bude přerušen od 19. října.


Ilustrační foto (22. září 2020, MM Karlovy Vary)

KARLOVARSKÝ KRAJ

Karlovy Vary: Dopravní podnik Karlovy Vary reflektuje nově stanovená vládní opatření a přizpůsobuje se aktuální situaci. "S platností od 14. října do 30. října, tedy v období nařízené distanční školní výuky a následných podzimních prázdnin, nebudou vypravovány školní spoje," uvedla tisková mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá. Dodala, že v informační kampani dopravní podnik upozorňuje také na okamžitou povinnost nosit roušky či jinou ochranu dýchacích cest také na autobusových zastávkách a nástupištích hromadné dopravy.

ÚSTECKÝ KRAJ

Děčín: Dopravní podnik města Děčína uvedl, že na základě rozhodnutí Vlády ČR o uzavření všech škol nejsou od 14. října v provozu školní spoje označené poznámkou 73. Jde o spoje na linkách 201, 202, 204, 207, 209 a 212. V návaznosti na již přijatá opatření, a vzhledem k mimořádné situaci, bylo rozhodnuto o zrušení nočních linek číslo 232 č. 233, opatření nabylo účinnosti od středy 28. října.

Most a Litvínov: Mostecký dopravní podnik upozornil na zrušení školních linek číslo 50, 51 a 53 v Mostě, posilových spojů na linkách číslo 17 a 20 v Mostě a dále zrušil linku číslo 60 v Litvínově. Současně s tím začal apelovat, aby cestující při placení jízdného preferovali čipovou kartu a eliminovali platby jízdného v hotovosti. > Podrobněji o změnách v Mostě a Litvínově ZDE.


Ilustrační foto (24. září 2020, DPMLJ)

LIBERECKÝ KRAJ

Regionální železniční doprava: Na základě požadavku Libereckého kraje bude od 17. října na některých tratích omezen provoz vybraných spojů. Do odvolání nepojedou půlnoční vlaky Českých drah s odjezdem v 0.35 z Liberce do Tanvaldu a Desné (Os 2600) a do Frýdlantu (Os 6340). U ostatních vlaků na tratích 034 Liberec - Frýdlant v Čechách - Černousy / Jindřichovice pod Smrkem a 036 Liberec - Tanvald - Harrachov může být podle vývoje frekvence cestujících operativně omezena kapacita souprav. Dále od 17. října nepojedou víkendové výletní vlaky Sp 1488 / 1489 Český ráj z Prahy přes Nymburk, Jičín do Turnova.

Liberec: Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou přestal od 14. října zajišťovat provoz na školních linkách číslo 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 a 59. Od stejného termínu do odvolání také přistoupil ke zrušení posilových spojů tramvajové linky číslo 5 v ranní a odpolední špičce. Mezi spoji je tak místo dosavadních 7,5 minut zajištěn nový interval 15 minut. Stále platí již dříve přijatá opatření. V autobusovém provozu jsou uzavřeny první dveře a v prostoru řidiče je instalována zábrana bránící vstupu cestujících ke kabině řidiče, došlo ke zrušení doplňkového prodeje jízdenek u řidičů MHD ve všech typech vozidel a bez nutné obsluhy cestujícími jsou řidičem automaticky otevírány všechny dveře ve vozidle. V průběhu září pak již došlo k omezení provozu, provoz nočních linek se nemění.

Česká Lípa: Českolipská městská hromadná doprava také od středy 14. října přestala vypravovat školní spoje. "Městská hromadná doprava v České Lípě přechází do takzvaného prázdninového provozu," uvedla tisková mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová. Dodala, že nejsou vypravovány školní spoje na linkách číslo 208, 213, 217 a 218, celkově jde o deset spojů.  

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Regionální autobusová doprava: Z důvodu uzavření škol od příštího týdne přejde doprava v kraji obdobně jako na jaře na prázdninový režim. Cestující musí od pondělí 19. října počítat s menším počtem stávajících autobusových a železničních spojů. "Všechny informace o aktuálním dopravním spojení budou dostupné na portálu jízdních řádů IDOS. Dopravce jsme požádali o vylepení informací o změně jízdních řádů na jednotlivých autobusových zastávkách," uvedl první náměstek pro dopravu Martin Červíček s tím, že rozsah autobusových spojů v pracovních dnech se sníží o 3,8%.

Regionální železniční doprava: Na základě požadavku Královéhradeckého kraje bude od pondělí 19. října do odvolání omezen rozsah regionální dopravy. V první fázi budou omezené zejména školní a na ně navazující spoje, rozsah regionální dopravy se tím sníží o necelá 3%. Od soboty 24. října pak dojde k dalšímu omezení u víkendových spojů. Změna bude vycházet z dvouhodinového intervalu v úseku Hradec Králové - Trutnov / Broumov na základě vedení dálkových spojů linky R10 Praha - Hradec Králové - Trutnov. Omezení dopravy o víkendech zohledňuje zejména četnost spojů víkendové regionální dopravy. Redukce rozsahu dopravy bude činit celkem necelých 6%.

Hradec Králové: S ohledem na zavedená opatření v souvislosti s pandemií koronaviru došlo k výraznému poklesu počtu cestujících linkami městské hromadné dopravy. Od středy 14. října je pozastaven provoz školních linek číslo 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š, 25Š a výpomocných spojů. Od čtvrtka 15. října až do odvolání je pozastaven provoz nočních linek číslo 51, 52, 53 a 54. a od pondělí 19. října jezdí městská hromadná doprava v prázdninovém režimu. "Vzhledem k omezeným společenským akcím, uzavřeným školám a restauracím výrazně klesl počet cestujících vozy MHD, z tohoto důvodu jsme se s dopravním podnikem domluvili na dočasné změně jízdního řádu dle prázdninového režimu, který začne platit od pondělí," řekla náměstkyně primátora Věra Pourová do jejíž gesce spadají městské organizace. 


Ilustrační foto (nedatováno, DPMP)

PARDUBICKÝ KRAJ

Regionální autobusová doprava: V souvislosti se zpřísněním opatření proti šíření koronaviru je na území Pardubického kraje od pondělí 26. října zaveden v autobusové dopravě letní prázdninový provoz. Ten znamená snížení rozsahu přepravy o přibližně 16 procent. Omezení by měla být platná do návrat žáků a studentů do škol. "Původním plánem nebylo omezovat autobusovou dopravu, avšak vzhledem k dalším výrazným omezením pohybu osob jsme nuceni po debatě s dopravci přistoupit i k tomuto opatření. Jedná se o nastavení letního prázdninového provozu, který nepočítá s cestami školáků. Oproti běžnému jízdního řádu je zde snížení rozsahu zajišťované dopravy o přibližně 16 procent. Jakmile však bude obnovena školní docházka, uděláme maximum proto, abychom se vrátili do běžného provozu," sdělil náměstek hejtmana pro oblast dopravy a dopravní obslužnosti Michal Kortyš.

Ragionální železniční doprava: Na základě požadavku Pardubického kraje bude od pondělí 19. října do odvolání mírně omezen rozsah regionální dopravy zajišťované Českými drahami. Úpravy se dotknou většiny tratí, celkově se rozsah dopravy sníží asi o 10%. Omezené budou zejména vlaky v okrajových částech dne a některé posilové vlaky. Na trati 018 se v pracovní dny zcela zastaví provoz mezi Vysokým Mýtem městem a Litomyšlí, na trati 019 mezi Českou Třebovou a Lanškrounem nepojedou některé ranní a odpolední vlaky. Na trati 031 dojde především k omezení spěšných vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Na trati 238 se omezí několik párů vlaků mezi Pardubicemi a Chrudimí, popř. Slatiňanami, po výluce pak od 26. října další vlaky především mezi Hlinskem a Havlíčkovým Brodem. Na trati 260 nepojedou vložené vlaky mezi Březovou nad Svitavou a Letovicemi a některé spoje mezi Českou Třebovou a Svitavami, a to v souvislosti se změnami na trati 261, kde dochází k omezením mezi Svitavami a Pustou Kamenicí. "Je jasné, že v případě omezování železniční dopravy se bude redukce spojů týkat obou dopravců. S oběma jsme v úzkém kontaktu a vše řešíme tak, aby byla co nejméně omezena dopravní obslužnost lidí do zaměstnání. Proto se primárně jedná o školní, turistické či posilové spoje. V případě společnosti Leo Express jsme na redukci o přibližně 19 procent," dodal náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš.

Pardubice: Dopravní podnik v Pardubicích omezí městskou dopravu až od pondělí 19. října, omezení bude spočívat v přechodu na prázdninový jízdní řád. Změny se týkají všech linek vyjma linek číslo 90, 98 a 99, které jsou provozovány v jiném režimu, a linek 3/33, jejichž spoje jsou z prostorových důvodů vtěsnány do jednoho sloupce. Linky číslo 29 a také 910, účelová linka pro potřeby Školy Svítání, nebudou dočasně v provozu vůbec. Jízdní řád pro soboty, neděle a svátky zůstává beze změny.

KRAJ VYSOČINA

Regionální autobusová doprava: Z důvodu plošného omezení provozu škol a školských zařízení a utlumení volnočasových aktivit přistupuje Kraj Vysočina po dohodě s jednotlivými smluvním dopravci k dílčí redukci veřejné dopravy. Od pondělí 19. října budou jízdní řády spojů pod objednávkou Kraje Vysočina v systému Veřejné dopravy Vysočiny nastaveny na režim jarních prázdnin, od 24. října dojde také k zásadnější redukci víkendové dopravy. "Vše komunikujeme s dopravci a sousedními kraji v rámci mezikrajské dopravy, čekáme na jejich vyjádření. Redukce v drážní dopravě se dotkne přibližně deseti procent objednávky kraje," vysvětlil Pavel Bartoš z krajského odboru dopravy.

Regionální železniční doprava: V koordinaci s Krajem Vysočina je od pondělí 19. října do odvolání omezen provoz vybraných regionálních vlaků v Kraji Vysočina. Omezení se ve většině případů týká pracovních dnů, kdy jsou zrušené některé regionální spoje v úsecích Havlíčkův Brod - Světlá nad Sázavou - Ledeč nad Sázavou, Havlíčkův Brod - Jihlava nebo Havlíčkův Brod - Telč - Dačice. O víkendu také nejedou spěšné vlaky mezi Jihlavou a Znojmem.

Jihlava: Jihlavský dopravní podnik poslední omezení dopravy provedl od středy 21. října, kdy došlo k prodloužení intervalů trolejbusových linek. Linky A a B jedou v době od 5.00 do 8.00 a dále také od 12.00 do 16.30 hodin namísto dosavadních 12 minut každých 15 minut, mimo špičku pak každých 20 minut. Na lince C se zrušily jen dva spoje po 21.00 hodině, na linkách D a F je ale prodloužen celodenní interval na 30 minut a současně je také zrušen jeden večerní spoj. Autobusová linka 5 nově jezdí každou hodinu. Navíc již od pátku 16. října došlo ke zrušení noční linky N a jednoho spoje na lince D s odjezdem z Hlavního nádraží ve 03.52 hodin. > Podrobněji o změnách v Jihlavě ZDE.


Ilustrační foto (11. září 2019, Filip Vlček)

JIHOMORAVSKÝ KRAJ

Regionální autobusová doprava: Z důvodu aktuálního vývoje epidemie a zastavení výuky na všech školách bude od pátku 16. října na regionálních autobusových linkách označených číslem vyšším než 100 operativně zaveden omezený provoz trvající předběžně do 30. října. Budou platit omezení obdobná jako v období podzimních prázdnin. Současně od noci z 16. na 17. října budou mimo provoz noční autobusy zajišťované regionálními autobusovými linkami. > Podrobněji o změnách v kraji ZDE.

Regionální železniční doprava: Od noci z 16. na 17. října bude v koordinaci s Jihomoravským krajem a Krajem Vysočina do odvolání zrušen jeden pár víkendových půlnočních spojů mezi Brnem a Zastávkou u Brna, které vzhledem k výlukovým pracem zajišťuje náhradní autobusová doprava. Půjde o Bus 24865 (Zastávka u Brna 22:44 - Brno hl.n. 23:28) a Bus 24850 (Brno hl.n. 0:34 - Zastávka u Brna 1:14). K jiným změnám ve vlakové dopravě na území Jihomoravského kraje aktuálně nedochází.

Brno: Brněnský dopravní podnik také přistoupil k přerušení provozu školních linek. Další velké úpravy připravuje od pondělí 19. října, kdy celý systém městské dopravy v Brně přejde do prázdninového režimu. "Výjimkou jsou páteřní linky, jejichž provoz zůstane zachován v běžném režimu jako je tomu nyní," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. Tramvajové linky číslo 1, 6 a 8, a trolejbusové linky číslo 25 a 26 tak budou v provozu beze změny. Celou situaci ale bude dopravní podnik sledovat a v případě potřeby je připraven provoz na vybraných spojích posílit. > Podrobněji o změnách v Brně ZDE.

Nově od čtvrtku 22. října dojde k zavedení prázdninového jízdného řádu na všech tramvajových linkách, od 26. října pak bude podle prázdninových jízdních řádů jezdit tramvajová, trolejbusová i autobusová doprava.

OLOMOUCKÝ KRAJ

Olomouc: Školní spoje zrušil také Dopravní podnik města Olomouce. "Od středy 14. října na základě rozhodnutí Vlády o uzavření škol dochází ke zrušení školních posilových spojů," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku Martina Krčová. Jde převážně o ranní spoje na linkách číslo 11, 13, 15, 17, 18, 20, 21 a 31. Sedm spojů ostatních autobusových linek je pak v důsledku zrušení školních spojů vedena v mírně dřívějších časových polohách s úpravou trasy. Změněné jsou také spoje linek číslo 12, 16 a 19. K tomuto seznamu linek se od 1. listopadu přidalo omezení na lince číslo 25, která nezajíždí ke Kauflandu a končí u Hlavního nádraží, a dále na lince číslo 27, která je zrušena. Od úterý 3. listopadu pak došlo v souvislosti se zákazem volného pohybu osob k omezení noční dopravy. "Nebudou realizovány spoje linky číslo 50 s odjezdy ve 23.53 hodin z Náměstí Hrdinů a v 0.12 a 1.20 z Hlavního nádraží a linka číslo 52 nebude provozována vůbec. Nadále, až do odvolání, zůstávají v platnosti omezení provozu na lince X a zrušení posilových školních spojů," doplnila Krčová.


Ilustrační foto (21. července 2015, Filip Vlček)

ZLÍNSKÝ KRAJ

Regionální autobusová doprava: V návaznosti na aktuální vývoj opatření souvisejících s šířením nemoci Covid-19, kdy došlo 14. října k uzavření všech škol, budou od pondělí 19. října do neděle 1. listopadu platit změny jízdních řádů u dopravců veřejné linkové autobusové dopravy, primárně spočívající v omezení školních spojů. Platnost změn jízdních řádů se týká všech dopravců poskytujících výkony na základě smluv o veřejných službách v přepravě cestujících na území Zlínského kraje, uzavřených se Zlínským krajem. Konkrétní upravené jízdní řády budou zveřejněny na webu Integrované dopravy Zlínského kraje.

Zlín a Otrokovice: Dopravní společnost Zlín - Otrokovice uvedla, že přerušení školní presenční výuky podle vládních protikoronavirových opatření je důvodem dočasného zrušení školních spojů MHD. Školní spoje nejedou ode dneška, od středy 14. října do odvolání. "Jestliže žáci nedojíždějí do středních a základních škol, potom není zapotřebí ani školních spojů, které byly navázány na školní výuku. Proto takzvané školní spoje, u kterých je v jízdních řádech uvedena poznámka, že jedou jen ve dnech školního vyučování, od středy 14. října nepojedou," sdělil vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Pavel Nosálek. Z rozhodnutí Rady města Otrokovice a krizového štábu města Zlína bude od pondělí 19. října provoz trolejbusů a autobusů MHD ve Zlíně a Otrokovicích v pracovních dnech omezen podle takzvaných letních či prázdninových jízdních řádů. O víkendech zůstane provoz beze změny. "Intenzivně dezinfikujeme naše vozidla, abychom cestujícím zajistili co nejbezpečnější prostředí. Při návratu do vozovny otíráme dezinfekčním prostředkem všechna madla a dotykové plochy. Jednou týdně projde každé vozidlo kompletní ozonizací interiéru," doplnil ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Regionální autobusová doprava: Do prázdninového režimu se přepne také autobusová doprava v Moravskoslezském kraji. "Od pondělí 19. října budou linky příměstské autobusové dopravy provozovány dle prázdninových jízdních řádů," informoval jednatel Koordinátora KODIS Aleš Stejskal. 

Regionální železniční doprava: Na základě požadavku Moravskoslezského kraje bude od pondělí 19. října do odvolání zajišťována vlaková doprava podle nedělních jízdních řádů. Nad rámec nedělního provozu bude zavedeno několik dalších spojů, které zajistí návoz cestujících na směny. V období od 14. do 16. října už nepojedou některé školní spoje, jako jsou vlaky Os 13106 a 13109 mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Ostravicí, Os 3164 z Frýdlantu nad Ostravicí do Frenštátu pod Radhoštěm města, Os 3176 a 3177 mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí a Os 13440 z Dolního Benešova do Opavy východu.

Ostrava: Také ostravský dopravní podnik přestal od středy 14. října vypravovat školní spoje označené v jízdním řádu písmenem C. Kromě toho začal již dříve mírně omezovat provoz. Od úterý 13. října přestaly jezdit autobusové linky číslo 90, 91, 92, 95, 96, 97 a 98. Následovat pak bude od pátku mírná redukce spojů na tramvajové lince číslo 10, kde z provozních důvodů dojde ke změně jízdního řádu. Již od konce září pak platí přerušení provozu autobusové linky číslo 20. > Podrobněji o změnách v Ostravě ZDE.

Opava: Městský dopravní podnik Opava přerušil provoz posilových trolejbusových linek. "V návaznosti na Usnesení vlády České republiky ze dne 12. října o přijetí krizového opatření na školách ruší Městský dopravní podnik Opava provoz na trolejbusových linkách 202, 204, 205, 210," oznámil ředitel Městského dopravního podniku Opava Pavel Gebauer.  


Ilustrační foto (15. září 2020, Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!