Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vlaky vyjely do Chotiměře v Opárenském údolí

ÚSTECKÝ KRAJ - Letošní nabídka turistické sezóny Dopravy Ústeckého kraje je bohatší o novou linku. Vlaky o uplynulém víkendu slavnostně vyjely na trasu z Litoměřic přes Lovosice do Opárenského údolí.

Na provozuschopnou část trati, která je u Dobkoviček poničena sesuvem půdy z roku 2013, se tak vlaky vrátily po sedmi letech...


Vlaky začaly jezdit do Chotiměře (6. června 2020, čtenář Jan Tuzar)

Výletníkům v Ústeckém kraji slouží nová turistická železniční linka. Vlaky začaly jezdit přímo do srdce Opárenského údolí. V den spuštění linky T4 se veřejnosti představil také nový maskot Dopravy Ústeckého kraje. Chameleon DUKáček je v barvách DÚK. Setkávat se s ním bude veřejnost na dopravních akcích. "Jsem rád, že se nový maskot DÚK představil při takové výjimečné události jako je spuštění nové turistické linky T4. Těší mě, že se tento návrh společnosti AŽD podařilo zrealizovat a do oblíbených turistických linek přibyla další atraktivní linka," řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek. 

Společnost AŽD kromě bezplatných teplých nápojů bude ve vlacích zajišťovat prodej chlazených nápojů a drobného občerstvení. "Jsem přesvědčen, že to bude alespoň malý příspěvek našim turistům pro letošní sezonu. Očekáváme, že vzhledem k omezené možnosti cestování do zahraničí, bude linka pro naše turisty atraktivní," podotkl generální ředitel společnosti AŽD, která provoz na lince zajišťuje, Zdeněk Chrdle.


Dopravu na lince T4 zajišťuje společnost AŽD (6. června 2020, čtenář Jan Tuzar)

Provoz v rámci víkendové turistické linky T4 na objednávku kraje zajistí každý víkend a svátek společnost AŽD modernizovanými nízkopodlažními motorovými jednotkami RegioSprinter s wifi, zásuvkami 230 V, s možností přepravy kol a kočárků celkem sedmkrát denně. Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil kromě náměstka hejtmana pro oblast dopravy Jaroslava Komínka a ředitele AŽD také ředitel oblastního ředitelství Správy železnic Martin Kašpar.

Správa železnic do oprav 9 kilometrů dlouhého traťového úseku Lovosice - Chotiměř investovala 13 milionů korun. "Práce mimo jiné zahrnovaly sanaci skal a částečné úpravy železničních přejezdů. Na zastávce Oparno byl opraven přístřešek, ve stanici Chotiměř došlo k obnově nástupišť a přístupové cesty k vlakům kolem výpravní budovy. Dále Správa železnic provedla výřez vegetace a výměnu některých pražců, Opravné práce jsou koordinovány s připravovanou investiční akcí, která následně obnoví provoz trati Řetenice - Lovosice v plném rozsahu," uvedl Martin Kašpar, ředitel oblastního ředitelství Správy železnic.


Vlak stojící v Chotiměři, dočasně konečné stanici (6. června 2020, čtenář Jan Tuzar)

Železniční trať z Řetenic přes Úpořiny do Lovosic je regionální jednokolejnou tratí vybudovanou v roce 1897. V červnu 2013 došlo mezi obcemi Dobkovičky, Velemín a Litochovice v Českém středohoří k sesuvu půdy, která těžce poškodila železniční trať a dále také rozestavený úsek dálnice D8. Dvousetmetrový úsek samotné železniční tratě byl posunut o téměř čtyřicet metrů, trať se stala okamžitě nesjízdnou. O budoucnosti tratě se dlouhodobě spekulovalo. Správa železnic i Ústecký kraj si v minulosti nechaly zpracovat mnoho studií na obnovu tratě, jejich realizace ale ztroskotaly na vysoké finanční náročnosti.

Čtěte také...
- Obnova tratě u Dobkoviček začne za tři roky (vydáno 11. března 2020).
- Sesunutou trať nahradí náspem nebo mostem (vydáno 8. března 2017).
- Osud tratě 097 po sesuvu je stále nejasný (vydáno 19. března 2014).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Opravený přístřešek v Oparně (6. června 2020, čtenář Jan Tuzar)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!