Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

I ohlášená kontrola odhalila lidi bez jízdenky

ÚSTÍ NAD LABEM - Potkat cestujícího v městské dopravě bez jízdenky i přes její proláknutí v médiích není v Ústí nad Labem nic neobvyklého. I uplynulý víkend přistihli revizoři několik takových cestujících.

Nejprve se revizoři soustředili na Předmostí, před půlnocí se rozjeli nočními spoji do všech směrů. Neunikl jim žádný cestující...


Hned první spoje vezly několik lidí bez jízdenky (26./27. května 2017, Ladislav Grepl).

Původně utajovaná akce se dva dny před naplánovanou akcí kontrolorů prolákla regionálními médii. Informaci zveřejnily jak regionální Deníky, tak i rozhlas. Tiskový mluvčí Dopravního podniku města v Ústí nad Labem Luboš Heřman přitom zmínku o termínu další noční kontroly uvedl v mailu určenému médiím, ale především pro zajištění novinářské účasti, nikoliv prioritně pro zveřejnění.

Následně to Dopravní podnik pojal jako test. "Chtěli jsme zjistit, jak se cestující zachovají, pokud termín kontrolní akce uveřejníme v médiích předem. Zda tato informace bude mít nějaký dopad na chování cestujících a dojde například ke snížení počtu cestujících bez platného jízdního dokladu. To se bohužel nepotvrdilo," informoval v průběhu týdne vedoucí oddělení přepravní kontroly Milan Hrudka. Podle údajů dopravního podniku přistihli revizoři během zvláštní noční akce celkem padesátku cestujících bez jízdenky.


Kontrolovány byly poslední denní a všechny noční spoje (26./27. května 2017, Ladislav Grepl).

Dopravní podnik města Ústí nad Labem pořádá takové velké kontrolní akce nepravidelně několikrát do roka. Přepravní kontrola je zaměřena nejen na kontrolu jízdních dokladů v MHD, ale i na dodržování přepravní a tarifní kázně cestujícími. "Pozornost je zaměřena především na cestování se psem bez schrány nebo na konzumaci potravin a nápojů, které mohou znečistit nejen ostatní cestující, ale i zařízení vozidla," připomněl Luboš Heřman.

"Cestující se z médií dozvěděli, kdy se akce plánuje. I přes tuto skutečnost se ale ukázalo, že počet cestujících, kteří neměli platný jízdní doklad nebo porušili smluvní přepravní podmínky, je prakticky stejný," zarážel se nad statistickými údaji výkonný ředitel dopravního podniku Libor Turek.


Kontroly se týkaly také autobusů (26./27. května 2017, Ladislav Grepl).

Samotná akce se rozeběhla krátce ve 22.00 hodin, kdy začalo proškolení kontrolorů. Ve 22.30 již revizoři za tradiční asistence strážníků Městské policie Ústí nad Labem a Policie ČR na Předmostí začali zastavovat všechny projíždějící spoje. Noční 'razii', jak z úst některých přistižených cestujících na místě vycházelo, zahájila kontrola kloubového trolejbusu ev.č. 616 linky číslo 51 mířícího na Skalku. 

Nebude překvapením, že nejvíce cestujících si muselo z důvodu absence jízdenky vystoupit z trolejbusu linky číslo 57 mířícího z centra města do Krásného Března, Neštěmic a Mojžíře. Tady revizoři přistihli dvacítku cestujících jedoucích 'na černo'. 


Revizoři během zjišťování tarifní kázně cestujících (26./27. května 2017, Ladislav Grepl).

Celá večerní akce probíhala v klidu a bez větších problémů. Samozřejmostí byly i nyní slovní roztržky ze strany přistižených cestujících bez jízdního dokladu směrem k revizorům. I díky přítomnosti strážníků a policistů se ale tyto konflikty dařilo výrazně eliminovat a řádně platící cestující i pracovníci dopravního podniku tak byli v bezpečí.

I tato noční akce probíhala za přítomnosti tiskového mluvčí Luboše Heřmana. Ten po akci informoval o počtech zkontrolovaných spojů i cestujících. "Celkem během noční kontroly bylo zkontrolováno 44 spojů s celkem 905 cestujících. Z toho bylo 50 lidí bez platného jízdního dokladu a byla jim udělena přepravní pokuta ve výši 700 korun a byly vykázáni z přepravy," uvedl Informačnímu portálu Vlčoun.cz.


Spoje byly zprvu pozdrženy na Předmostí (26./27. května 2017, Ladislav Grepl).

Předchozí akce, která se uskutečnila z noci z pátku 19. na sobotu 20. května, byla přeci jen, z pohledu přepravních kontrolorů, úspěšnější. Ti ve stejném časovém rozpěti přistihli bez platné jízdenky celkem 69 cestujících. A i tentokrát při kontrole revizorům asistovali jak strážníci Městské policie, tak policisté státní policie. 

Čtěte také...
- Bez jízdenky jelo v pátek v noci 69 lidí (vydáno 23. května 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Poté se kontroly přesunuly do všech spojů (26./27. května 2017, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!