Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Bez jízdenky jelo v pátek v noci 69 cestujících

ÚSTÍ NAD LABEM - Kdo cestoval v noci z pátku na sobotu městskou hromadnou dopravou v Ústí nad Labem, narazil na revizory. Ti odhalili celkem 69 cestujících bez platného jízdního dokladu.

Noční kontroly se týkají prakticky všech spojů a žádný cestující, který cestuje bez platné jízdenky, tak revizorům neunikne...


První spoj kontrolovaný v rámci noční revize (19./20. května 2017, Ladislav Grepl).

Samotné akci oddělení přepravní kontroly předcházela porada revizorů a strážníků městské policie, která začala úderem 22.00 hodiny v budově centrálního dispečinku Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Po ukončení porady se revizoři vydali na místo prvních kontrol. Tradičně tak od 22.30 do 23.40 hodin kontrolovali všechny spoje trolejbusových a autobusových linek na Předmostí.

Prvním spojem, který revizoři zastavili, byl kloubový trolejbus ev.č. 617 linky číslo 54 mířící do Dobětic. Nakonec si z vozu museli vystoupit tři cestující bez platné jízdenky, na Předmostí s nimi byl následně sepsán protokol o provedené přepravní kontrole a byla jim uložena pokuta. Následovaly kontroly dalších spojů. 


Kontrola se konala ve spolupráci s Městskou policií (19./20. května 2017, Ladislav Grepl).

S cestujícími bez platné jízdenky nebyl protokol sepisován ve voze, jak to bývá zvykem při běžných kontrolách, ale po výstupu z vozidla. "Cestující, který neměl platný jízdní doklad, si ihned vystoupil, aby nedocházelo ke zpoždění na jednotlivých spojích," vysvětlil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Luboš Heřman.

Revizoři kontrolovali bez rozdílu všechny spoje, a tak se dostalo také na často kritizované spoje linky číslo 57. I z těchto spojů nakonec vyvedli několik cestujících bez platné jízdenky. Přepravní kontroloři bývají často terčem slovních útoků cestujících bez platného jízdního dokladu, zřídka se takový cestující pokusí revizora také zranit. Naštěstí tentokrát probíhaly noční kontroly jízdenek v rámci možností v poklidu.


Kontrolováni byli cestující také v lince číslo 57 (19./20. května 2017, Ladislav Grepl).

"Po 23.30 hodině se přepravní kontrola rozdělila na jednotlivé noční spoje a každá skupina kontrolovala cestující přímo na jednotlivých linkách, a to za asistence Městské policie Ústí nad Labem," uvedl dále Heřman.

Ke sporné situaci došlo ve spoji linky číslo 41 jedoucí z Klíše směrem do centra města, do kterého právě na Klíši nastoupili čtyři zahraniční vysokoškolští studenti. Zatímco jedna cestující jízdenku měla a další si ji u řidiče koupil, zbylí dva cestující si chtěli rozměnit u již nastoupené cestující, aby měli menší hotovost pro nákup jízdenky u řidiče. Mezitím ale byla zahájena přepravní kontrola.


První stanoviště revizorů bylo na Předmostí (19./20. května 2017, Ladislav Grepl).

"Tito cestující až při zahájení přepravní kontroly vstali ze svého místa, kde seděli a šli si teprve k řidiči koupit jízdenku. Řidič jim však jízdenku neprodal, protože již vyjel ze zastávky a navíc měli pouze bankovky velké nominální hodnoty, šli si tedy rozměnit za kamarády. Při dotázání přepravní kontroly na předložení jízdních dokladů se neprokázali platnou jízdenkou a následně ani dokladem totožnosti," popsal události Luboš Heřman.

Revizoři proto s cestujícími následně vystoupili, ke zjištění totožnosti byla navíc přivolána Policie ČR. Jedna z cestujících dodatečně předložila doklad totožnosti a dokonce i časový kupón, který již byl několik dní neplatný. Druhý cestující však doklad totožnosti u sebe neměl, a proto se povolala imigrační policie. "Při sepisovaní protokolu a vysvětlení podmínek uhrazení přirážky, cestující prohlásili, že zaplatí přirážku k jízdnému na místě. Vyslali tedy kamarády pro finanční hotovost. Po nějaké chvíli se kamarádi vrátili s hotovostí a přirážku k jízdnému uhradili," dodal Heřman.


Celkem bylo přistiženo 69 cestujících bez jízdenky (19./20. května 2017, Ladislav Grepl).

Po skončení celé akce se kontroloři odebrali zpět na centrální dispečink v Revoluční ulici, aby provedli zaevidování protokolů o provedení přepravních kontrol a vyhodnocení celé akce. "Během noční akce bylo celkem odhaleno 69 cestujících bez platného jízdního dokladu," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz mluvčí ústeckého dopravního podniku Luboš Heřman. 

Ústecký dopravní podnik pořádá noční kontroly spojů městské dopravy hned několikrát do roka. A i přes zavedení nástupu předními dveřmi vždy odhalí cestující, kterým se podařilo řidiče ošálit a cestují tak bez platné jízdenky. Proto právě takové kontroly čas od času dopravní podnik pořádá.


Noční kontroly provádí DP několikrát do roka (19./20. května 2017, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!