Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Střet v Přístavní zastavil trolejbusovou dopravu

ÚSTÍ NAD LABEM - Přístavní ulice ve směru z Krásného Března byla ve čtvrtek dopoledne kvůli nehodě několik hodin uzavřená. To bylo také příčinou, proč mezi Krásným Březnem a centrem města nejezdily trolejbusy.

Místo nich musely na část trasy vyjet náhradní autobusy, které navíc musely v jednom směru jezdit přes oba mosty přes Labe...


Nehoda, která zablokovala část Přístavní ulice (20. dubna 2017, Ladislav Grepl).

Dopravní nehoda osobního automobilu a cisterny se stala ve čtvrtek dopoledne na hlavním silničním tahu z Děčína do Prahy. Z dosud neznámých příčin najel osobní automobil do pomalu jedoucí cisterny, od které se odmrštil a zablokoval tak druhý jízdní pruh. Doprava se rázem v uvedeném směru kompletně zastavila.

Na místo ihned vyrazili dopravní policisté, záchranka i dispečer Dopravního podniku města Ústí nad Labem, protože policie následně Přístavní ulici uzavřena a dopravu začala odklánět přes Mariánský a Benešův most. Tuto alternativu ale trolejbusy využít nemohou, a tak bylo nutné zastavit trolejbusovou dopravu a uvízlé trolejbusy před nehodou nahradit operativně zajištěnými autobusy.


Zablokované trolejbusy před nehodou (20. dubna 2017, Ladislav Grepl).

Dopravní podnik rázem rozdělil trolejbusový provoz na dva celky. Trolejbusy linek číslo 51, 55, 56 a 57 ve směru z od Divadla končily na Mírovém náměstí, odkud se pokračovaly otáčet přes manipulační obratiště Uhlozbyt zpět na svoji trasu.

V Krásném Březně pak byl zachován trolejbusový provoz díky takzvané povodňové stopě. Trolejbusy linek číslo 51, 56 a 57 ve směru ze Skalky, sídliště Pod Vyhlídkou a Mojžíře tak od Pivovaru pokračovaly přes zastávku Jungmannova do zastávky Autoškola, kde probíhal přestup cestujících na náhradní autobusovou dopravu. Odtud pak trolejbusy přes Výstupní a Prior jely zpět k Pivovaru a dále podle svých tras.


Doprava byla odkláněna přes Mariánský most (20. dubna 2017, Ladislav Grepl).

Kolona trolejbusů v Přístavní ulici musela vyčkat před nehodou. Mezitím zraněného řidiče osobního auta, který podle výpovědi svědků jevil známky podnapilosti, odvezli záchranáři do Masarykovy nemocnice. Podle dosavadních informací muž z neznámých příčin přehlédl pomalu jedoucí cisternu a při předjížděcím manévru o ni zavadil svým pravým bokem. Poté se stočil napříč silnicí a zastavil.

Náhradní autobusy pendlovaly mezi Mírovým náměstím a zastávkou Autoškola, dva autobusy pak jezdily z centra města přes Autoškolu až na Mírovou. Krátce po poledni byla silnice opět průjezdná. Trolejbusy se ale ještě následující hodinu potýkaly se zpožděním, než se jim podařilo napojit se na své jízdní řády. 


V Krásném Březně jezdily trolejbusy samostatně (20. dubna 2017, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!