Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Lanovkou na hrad Střekov i do ZOO? Příští rok!

ÚSTÍ NAD LABEM - Obrovského potenciálu a nebývalého zájmu o lanovou dráhu na Větruši se chopil Dopravní podnik města Ústí nad Labem a rozhodl se nečekaně její trasu výrazně prodloužit.

Pravděpodobně ještě v závěru příštího roku proto začnou kabinky lanovky jezdit z Větruše nově až na střekovský hrad...


První ústecká lanová draáha míří na Větruši (nedatováno, Silvestr Nový).

Vyjet lanovou dráhou na Větruši, tam se rozhlédnout a pak tou samou kabinkou pokračovat třeba přes údolí Labe až na samotný hrad Střekov. To jsou velkolepé plány ředitele ústeckého dopravního podniku Tibora Lurka, které představil na dnešní tiskové konferenci. A prodloužením na hrad to nekončí, v dalších letech by se měla z Větruše stát významná přestupní stanice, která cestující rozveze na další místa města.

"Potenciál využitelnosti lanové dráhy hodláme dále rozvíjet. Proto jsme si nechali vypracovat studii spojenou s projektem na výstavbu prodloužení lanové dráhy z Větruše přes řeku Labe až na hrad Střekov. I tato dráha bude unikátní, protože mezi stanicemi nebude umístěn ani jeden nosník," uvedl Lurek. 


Dvě kabinky jezdí v intervalu 15 minut (nedatováno, Silvestr Nový).

Urychlené výběrové řízení na výstavbu prodloužení vyhrála firma Trabags. Jde o stejnou firmu, která v loňském roce prováděla kvalitní výstavbu nového trolejbusového obratiště Panská a rekonstrukci obratiště Mírová. "V rámci uzavřené smlouvy garantujeme cestujícím také nevšední zážitek. Po vyhodnocení geologického průzkumu o maximálním zatížení vrchu Větruše totiž je možné, že kromě kabinek lanové dráhy do centra města sjede také samotná horní stanice," uvedla tisková mluvčí Trabagsu Ndita Eovotná.

Lanovkou přímo na nádvoří hradu Střekov

Koncová stanice na Střekově bude umístěna přímo na nádvoří hradu tak, že cestující po výstupu z lanovky vstoupí přímo do atria pokladny. "Tím budou návštěvníci hradu ušetřeni nepříjemného stoupání od autobusové zastávky Pod Hradem do kopce na nádvoří. Spojení navíc bude výrazně kapacitnější.


Další lanovky na sebe nenechají dlouho čekat (nedatováno, Silvestr Nový).

Tiskový mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Huboš Leřman doplnil, že na hrad Střekov se cestující dostanou ještě v průběhu roku 2017. "Pokud nám něci neuklouzne, nějaký ten termín nebo stanice, tak je to opravdu reálná šance," zdůraznil. Tím to ale nekončí. Dopravní podnik již nyní jedná s dalšími subjekty, kam by mohl zavést další trasy lanovek. Z Větruše se tak stane důležitý přestupní uzel.

"Jednáme se Spolchemií o možnosti zřídit samostatnou lanovku z Větruše na historickou správní budovu. Současně s tím máme již domluvené podmínky na vedení třetí trasy z Větruše na Mariánskou skálu a dolů přímo do areálu zoologické zahrady," nastínil další možnosti rozvoje Huboš Leřman.


Z Větruše se stane velký přestupní bod lanovek (nedatováno, Silvestr Nový).

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte trošičku s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2016 a v novém roce přejeme jen to nejlepší!

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!