Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ženy byly z dárkových karet překvapené

ÚSTÍ NAD LABEM - Pro mnohé zaměstnankyně ústeckého DP bylo překvapením, když od odborové organizace v rámci Mezinárodního dne žen obdržely dárkový poukaz. Oslovené řidičky jej nejčastěji využijí pro nákup oblečení.

Přes čtyřicet dvoustovkových karet se tak dostalo k řidičkám, revizorkám, ale také k pracovnicím z předprodeje jízdenek...


Ekonomka Jana Hrudková při předávání karty (8. března 2016, Odborová organizace DP).

Celkem 43 poukazů na nákup v hodnotě 200 korun rozdala odborová organizace všem řidičkám, revizorkám, děvčatům z předprodeje a dalším ženám pracujícím v Dopravním podniku města Ústí nad Labem minulé úterý 8. března.

"Přemýšleli jsme, jaký dárek ženám v rámci Mezinárodního dne žen dát. Nechtěli jsme jim dávat květinu ani bonboniéru, protože každá by chtěla jinou. Jedna chce hořkou, druhá mléčnou, další má ráda tu s oříšky. Proto jsme se rozhodli pro dárkovou kartu do Globusu, kde si každá může koupit, co sama uzná za vhodné," vysvětlil vedoucí odborové organizace Jan Hampejs.


Dárková karta v hodnotě 200 korun (10. března 2016, Odborová organizace DP).

Marie Povová, řidička trolejbusu, byla z dárkové karty mile překvapena, protože prý ani netušila, že se něco takového chystá. Dárková karta jí přijde daleko cennější, než například květina. "Co mi padne do oka, to si koupím," řekla, protože ještě nemá konkrétní představu, jak s kartou naloží. "To, co v posledních letech vedoucí odborů provádí, to tu nikdy nebylo a klobouk dolů," dodala jedním dechem.

To pro řidičku autobusu Lenku Beranovou to překvapení nebylo, protože dárkovou kartu dostala již loni. "Já jsem spokojená. Je to lepší, protože někdo nemá rád květiny, jiná nejí čokoládu nebo nepije alkohol," myslí si. Loni si tak díky tomu koupila alkoholtester, letos prý peníze padnou na pěkné tričko.


Marie Povová byla z karty překvapena (10. března 2016, Odborová organizace DP).

Dárkové karty byly hrazeny z odborových peněz. "Použili jsme část peněz z pravidelně vybíraných členských příspěvků odborářů. Dopravní podnik města Ústí nad Labem se na této podnikové akci nijak nepodílel," dodal Jan Hampejs. Vyvrátil tak možné spekulace, že kupony nebyly nakoupeny z peněz vybraných na jízdném.

I když všechny ženy byly mile překvapeny, některé zprvu nechtěli o Mezinárodním dni žen ani slyšet s tím, že jde o komunistický svátek. "To je ale nesmysl. Poprvé se slavil v roce 1908 a slaví se především pro připomenutí boje za práva žen," dodal vedoucí odborové organizace.


Autobusačka Jana Vuong také kartu dostala (10. března 2016, Odborová organizace DP).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!