Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ODTAJNĚNO! Panely poslouží jako seznamka!

ÚSTÍ NAD LABEM - Nové informační panely, které byly v polovině prosince montovány na označníky, nakonec nebudou ukazovat odjezdy spojů, ale mladým teenagerům či samotným seniorům umožní domluvit si rande.

Příští rok navíc podnik chystá rozjet konkurenční boj na linkách Dopravy Ústeckého kraje s cílem vrátit se na tradiční linky...


Digitální informační panel před spuštěním provozu (29. prosince 2015, František Živnůstka).

Vedení ústeckého dopravního podniku na poslední chvíli couvlo od záměru poskytovat cestujícím na panelech na zastávkách údaje o odjezdu jednotlivých spojů. Informačnímu portálu Vlčoun.cz to dnes ráno potvrdil tiskový mluvčí dopravního podniku Huboš Leřman s tím, že na podobě obsahu se nyní usilovně pracuje.

"Inspirovali jsme se u našich kolegů v Praze, kteří letos začali provozovat seznamovací vagon v metru. Zároveň se nám také líbí projekt z Brna, kde lidé formou letáků mohou přát svým známým například k narozeninám nebo jiným úspěchům přímo v tramvaji," vysvětlil Leřman. Podle něj ústecká varianta bude mít daleko větší úspěch, než pražské metro nebo brněnské tramvaje, a ponese název 'Řekni to panelem'.


Nové panely místo spojů ukážou inzeráty k seznámení (29. prosince 2015, František Živnůstka).

V praxi bude systém fungovat tak, že cestující pošle SMS zprávu s obsahem seznamovacího inzerátu, svým popisem a názvem požadované zastávky, na které se má seznamovací inzerát zobrazit. Zadání SMS zprávy zpoplatněné stejnou sazbou, jako celodenní jízdenka, pak bude do 24 hodin zobrazeno i s telefonním číslem na informačních panelech na uvedených zastávkách. "Ve spolupráci s dodavatelskou firmou nyní vypilováváme, jakou barvu bude mít zpráva od muže a jakou od ženy, a dále také to, zda-li by nešlo vkládat fotografie, které by usnadnily nabídku seznamky," dodal Leřman s tím, že uznávány budou pouze fotografie tváře.

Úpravu projektu zcela nečekaně schválila také komise, která ústeckému dopravnímu podniku přiklepla dotaci na pořízení informačních panelů. Předseda Regionálního operačního programu Pilan Mípal uvedl, že sám bude mezi prvními, kteří službu využijí. "Projekt se mi líbí, protože se určitě posuneme zase blíže Evropě," uvedl ve svém prohlášení.


Zkušební jízda autobusu DP na lince 451 (28. prosince 2015, David Koritenský).

Další novinku, kterou ústecký dopravní podnik připravuje, je mimo jiné zahájení konkurenčního souboje s linkami krajské dopravy v Ústeckém kraji. Ústecký dopravní podnik k tomuto kroku přistoupil po zkušenostech z Prahy, kde již několik linek provozuje (informovali jsme dnes ráno). Pilotními linkami v Ústeckém kraji, na kterých budou cestující jezdit za poloviční jízdné, budou linky 451 ze Svádova do Chlumce a 457 od Divadla do Dubiček. Podle vedení podniku jde o akci na truc s cílem vyvolat tvrdý konkurenční boj známý z české železnice.

"Protože nám stále chodí maily a dopisy od truchlících obyvatel Ústecka s tím, že nechtějí jezdit s Jiným dopravcem a že již nebyli téměř rok v Ústí nad Labem, chceme těmto cestujícím vyjít vstříc. V posledním prosincovém týdnu jsme si trasy projeli kloubovým autobusem, neboť očekáváme velký zájem ze strany cestujících, a v průběhu ledna zahájíme na linkách zkušební provoz," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz výkonný ředitel dopravního podniku Tibor Lurek.


Dopravní podnik začne konkurovat i na lince do Dubiček (28. prosince 2015, David Koritenský).

Doufáme, že jste dočetli až sem. A doufáme, že jsme vás tímto alespoň trochu pobavili. Už zase totiž jde o silvestrovský článek, jehož obsah je zcela smyšlený! Neberte jeho obsah proto vážně a přejeme vám pěkného Silvestra!

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!