Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Míša si prohlédl vozovnu a dostal kombinézu

ÚSTÍ NAD LABEM - Dopravní podnik města Ústí nad Labem minulý týden přivítal ve své trolejbusové vozovně velikého dopravního nadšence. Prostory zázemí trolejbusů pracovníci DP ukázali teprve pětiletému Míšovi.

Kromě zážitků si klučina odnesl také cedule s číslem a trasou linek. Podle něj se mu hodí, když si doma jezdí trolejbusem...


Malý Míša ve všebořické vozovně (10. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Pětiletý Míša, který přišel v listopadu na křest trolejbusů, jevil obrovskou touhu poznat i další prostory a zákulisí všebořické vozovny. A to se mu nakonec 10. prosince splnilo. Nejvíce ho zajímaly trolejbusy a jejich servisní garáže, vedení dopravního podniku se tedy na místě rozhodlo uspořádat pro něj prohlídku. Slib, který byl vyřčen na posledním křtění šesti trolejbusů mezi ředitelem dopravního podniku Liborem Turkem a vedoucím zákaznického centra Františkem Chladou, byl dodržen.

Za mrazivého počasí dorazil Míša se svoji maminkou na individuální ukázku vozovny Všebořice, po přivítání se všemi účastníky prohlídky, včetně primátorky města Ústí nad Labem Věrou Nechybovou, se vydal v čele skupiny do servisního střediska opravy trolejbusů.


Pracovníci DP se malému Míšovi věnovali po celou dobu (10. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Během návštěvy neopomněl náležitě poukázat na některé typy trolejbusů, které jezdí na té či jiné lince a že je škoda, že starší modely již tolik nevídá v ulicích města Ústí nad Labem. Maminka se zmínila, že někdy je opravdu těžké se někam dopravit, jelikož s Míšou na zastávce čekají na konkrétní typ trolejbusu i desítky minut. "Míša je totiž opravdový fanda," dodala.

O převodovce poučoval Míša techniky DP

V servisním středisku, kterým byl Míša proveden, ho nejvíce zajímalo uložení hnacích ústrojí trolejbusů a speciálně se několikrát ptal na elektromotory uložené na bocích trolejbusů. Vše mu bylo dopodrobna vysvětleno. O diferenciálech, převodovce a navíječích jsme byli seznámeni spíše z jeho strany a jen jsme nevěřícně pokyvovali hlavou. Před koncem prohlídky jsme se zastavili ještě v 'gumárně' přičemž malý Míša uvedl, že tu nejsou jen gumy, ale také kola.

Po důkladném seznámení a prohlášení, že už je mnohem větší, jak kolo na trolejbus, se dále zajímal, jakým vlastně typem trolejbusu se bude moci projet. Jaké je jeho označení, zda má připevněné bočnice a co hlásí informační panel.


Prošel se všechna zákoutí vozovny (10. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Po okouknutí typu trolejbusu jsme se vydali na okružní jízdu po vozovně ve Všebořicích a ukazovali Míšovi technické budovy a zázemí. Před samotným průjezdem myčkou si Míša všiml opodál stojících trolejbusů již vysloužilých a připravených na likvidaci. "Je zajímavé, že když jdou do šrotu, že pořád mají cedule s číslem, proč je mají, když už je nepotřebují," řekl.

"No ty se pak sundají… A budeš chtít nějakou?" zeptal se Petr Šašek z dopravního podniku. "No víte, mně by se hodily, já když jezdím doma trolejbusem, nebaví mě psát ta čísla a takhle bych si je na něj mohl dát," odpověděl Míša.


Od společnosti Canis Míša dostal kombinézu s logy DP (10. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Na závěr Míšovi předali dárky zástupci dopravního podniku, jmenovitě Jana Dvořáková, Petr Dolejš a provozně technický náměstek Jiří Randák, za město Ústí nad Labem primátorka Ing. Věra Nechybová a zastupitelka Renata Zrníková. Za společnost Canis Safety Jan Bučko a Blanka Čačaná, která pro Míšu připravila oblek dispečera a několik dalších potřebných věcí, aby doma v obýváku mohl svůj trolejbus obsluhovat v plné parádě.

Míša při odchodu kladl mamince na srdce, že ty cedule si raději nechá u sebe a do kufru auta je rozhodně dávat nebude. "Věříme, že si odnesl plno zážitků a i originální dárek označující číslo trolejbusu," dodal mluvčí DP Luboš Herman.


Nechybělo ani skupinové foto před trolejbusem (10. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!