Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové trolejbusy už přes týden vozí cestující

ÚSTÍ NAD LABEM - Poslední šestice nových trolejbusů, které byly do Ústí nad Labem dodány koncem září, byly po polepení evidenčními čísly a dalšími informacemi zařazeny do běžného provozu.

Dopravní podnik se tak pozvolna připravuje na poslední křest s patrony nových trolejbusů a autobusů zkraje listopadu...


První den provozu trolejbusu ev.č. 424 (12. října 2015, David Koritenský).

Jana Dvořáková a Bára Černá jsou pracovnice ústeckého dopravního podniku, kterým pod rukama prošly všechny nové trolejbusy. "Polep jednoho vozu trvá asi dvě hodiny a celkem se vylepuje 46 samolepek,“ upřesnila Dvořáková a dodala, že posledním trolejbusem je vůz evidenčního čísla 427.


(23. září 2014, Dopravní podnik města Ústí nad Labem).

Polep vozů, to je jen jeden z povinných kroků, které musí každý nově zakoupený trolejbus podstoupit. "Od výrobce dorazí trolejbus na podvalu až do areálu vozovny Všebořice, a pak nastává proces jeho přípravy na provoz v podmínkách Dopravního podniku města Ústí nad Labem," řekl Petr Dolejš, vedoucí údržby trolejbusů.

V praxi to znamená zkontrolovat doručenou dokumentaci, a v první fázi zrealizovat opakovanou technicko - bezpečnostní zkoušku. Tuto zajišťuje osoba pověřena drážním úřadem, protože trolejbus je svou podstatou drážní vozidlo. Během technicko - bezpečnostní zkoušky se na zadní část vozu připojí přední vidlicí speciálně upravené cyklistické kolo a vůz jezdí po vozovně. Během jízdy jsou nezávislým měřením zkontrolována veškerá potřebná data, především zábrzdná dráha.


I trolejbus ev.č. 425 vyjel v pondělí 12. října (12. října 2015, David Koritenský).

Až po úspěšném absolvování tébézetky je na voze zprovozněn odbavovací a informační systém, vůz je povinně a havarijně pojištěn, důkladně uklizen a pak může vyrazit do ulic, zatím jen ve zkušebním provozu. "Pokud se osvědčí a zdolá všechny nástrahy ústeckých silnic, může být zařazen do normálního provozu “ dodal Dolejš.

A na novotou zářící trolejbusy typu Škoda 28Tr Solaris evidenčních čísel 422 až 427 je spoleh, protože v pondělí 12. října všech šest vozů vyjelo na linky. Obnova vozového parku trolejbusů je tak na dlouhou dobu ukončena.


Nové vozy jsou vypravovány na všechny linky (13. října 2015, David Koritenský).

Obnova vozového parku dodávkami zbrusu nových trolejbusů byla zahájena loni v létě. První ze série 26 trolejbusů - kloubový vůz typu 27Tr - do všebořické vozovny dorazil v polovině července, první cestující svezl 1. srpna na lince číslo 56 pod evidenčním číslem 610. Tyto kloubové vozy tak navazují na dříve dodávané trolejbusy 25Tr, které v Ústí nad Labem jezdí pod evidenčními čísly 604 až 609.

Poslední vozy pak byly dodány v závěru září, jde o patnáctimetrové trolejbusy 28Tr. Tyto vozy jsou označovány čísly 412 až 427 a navázaly tak na první trolejbusy stejného typu, které byly do Ústí dodány v roce 2011.

Čtěte také...
- Poslední nové trolejbusy jsou připraveny vyjet (vydáno 5. října 2015).
- Komplet! Všech 26 nových trolejbusů je v Ústí (vydáno 25. září 2015). 
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Vozy jsou nízkopodlažní, což ulehčuje cestování starším (13. října 2015, David Koritenský).

Ačkoli se to může na první pohled zdát, tak ani těchto šest trolejbusů nezůstane bez patrona. "V úterý 3. listopadu bude mít svou derniéru i projekt 'Hledáme patrony nových vozů,' kdy i poslední várka získá svého sportovního patrona," informoval František Chlada, vedoucí Zákaznického a informačního centra ústeckého dopravního podniku.

V úterý 3. listopadu od 15.00 hodin se tak ve vozovně trolejbusů ve Všebořicích uskuteční poslední křest nových vozů. Účast přislíbili například Petr Rosol, mistr světa v hokeji, Iva Brettová, úspěšná judistka a nevidomý plavec a světový rekordman Mirek Smrčka. "Oddíly zastoupí ústečtí florbalisté, ústečtí atleti a členky Aerobic Club Junior I. Mrňákové,“ dodal Chlada. A Informační portál Vlčoun.cz samozřejmě nebude chybět.


Na víkendovou linku číslo 52 jsou vozy velice ideální (13. října 2015, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!