Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ústí vozili zadarmo a ukázali výhody MHD

ÚSTÍ NAD LABEM - Podobně, jako v jiných městech, tak se i Ústí nad Labem přidalo k Evropskému týdnu mobility a v úterý 22. září umožnilo cestovat trolejbusy i autobusy po celý den úplně zadarmo.

Kromě toho se ale uskutečnila také řada doprovodných akcí. Na Mírovém náměstí se tak lidé dozvěděli o novinkách v MHD...


Prezentace na Mírovém náměstí (22. září 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký dopravní podnik se k Evropskému týdnu mobility připojuje již několikátým rokem a vždy připravuje řadu doplňkových akcí. V letošním roce se kampaň koná na téma multimodalita s heslem 'Vyber. Změň. Zkombinuj'. Evropský týden mobility a kampaň Do the Right Mix se tak slučují na podporu udržitelné městské mobility.

Již tradiční celotýdenní akcí je například cyklobus, který dvakrát denně vozí cyklisty z centra města do sídlišť na Severní Terase a Doběticích. Spoj vyjíždí v 16.30 a 17.30 hodin od podloubí u Divadla a zastavuje v zastávkách Bělehradská, Severní Terasa, Orlická a Dobětice točna. Spoje v 16.30 hodin budou v provozu až do neděle, v 17.30 hodin cyklbus bude jezdit jen do pátku.


Cyklobus při návratu z Dobětic do centra města (22. září 2015, Ladislav Grepl).

Další akcí, která prezentovala Dopravní podnik města Ústí nad Labem jako provozovatele městské dopravy ve městě, pak byl úterní stánek umístěný na centrálním Mírovém náměstí.

Pracovníci oddělení marketingu i oddělení přepravní kontroly byli cestujícím plně k dispozici a odpovídali na případné dotazy. Informační stánek, který byl vytvořen z jednoho z nových autobusů Urbanway s pohonem na zemní plyn, byl na náměstí k vidění po celý den. Právě zmíněný autobus ev.č. 78 prezentoval obnovu vozového parku autobusů, která přispěje k výrazně ekologičtějšímu cestování po městě.


Dopravní podnik ukázal i autobus na zemní plyn (22. září 2015, Ladislav Grepl).

Aby ale nešlo o 'suchou' prezentaci, připravil dopravní podnik také řadu soutěží o drobné dárky. Celý program pak moderoval Jiří Fait, který už dříve uváděl některé podobné akce ústeckého dopravního podniku.

Majitelé chytrých telefonů také nepříšli zkrátka. Aplikaci Sejf, která umožňuje pohodlný nákup jízdenek, tady prezentovali také pracovníci společnosti Direct Pay. Mnoho lidí bylo překvapeno, že kromě jednotlivých jízdenek umožňuje aplikace Sejf už téměř jeden rok také nákup nepřenosného kuponu, tzv. legitky.


V rámci soutěží byly rozdávány drobné dárky (22. září 2015, Ladislav Grepl).

Kromě toho mohli lidé během celého dne využít MHD zcela zdarma. Smyslem této akce je především nabídnout služby MHD také těm, kteří ke svým cestám po městě využívají především osobní automobil, aby mohli vyzkoušet přednosti cestování trolejbusy i autobusy, které oproti loňskému roku výrazně omládly.

Oproti uplynulým letům je ale velká škoda, že spoje MHD nebyly o možnosti bezplatného využití nijak označeny. Ba naopak, na autobusových spojích byly po celý den uvedeny informace o nástupu předními dveřmi...


O městské dopravě zdarma nebyla jediná zmínka, ba naopak (22. září 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!