Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Běžci po roce opět vyhnali MHD z centra Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM - Krajská metropole, a především městská hromadná doprava, opět zažila v sobotu 12. září perné chvilky. Napříč Ústím nad Labem se v rámci Mattoni 1/2 maratonu proběhly tisíce běžců.

Prakticky všechny linky, kromě 'pětky', se musely přizpůsobit omezené průjezdnosti. Centrální zastávkou se opět stal Uhlozbyt...


Autobus BusLine míjí odstavený autobus linky číslo 13 (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Informační kampaň na podporu Ústeckého 1/2 maratonu se v MHD začala objevovat začátkem září. Rotující text byl zobrazován na bočních a předních informačních panelech. Kromě toho byli na dopravní omezení spojená s půlmaratonem cestující upozorňováni také hlášením po odjezdu z vybraných zastávek.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem postupně připravil náhradní trasy linek a přichystal dočasné přenosné zastávky.


Autobus linky číslo 9 sjíždí z Mariánského mostu (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Provoz trolejbusových linek byl po celý den zajištěn náhradní autobusovou dopravou. Všechny linky byly buď rozděleny na dvě samostatné části nebo vedeny po objízdných trasách, kde také částečně nahrazovaly jiné linky, které v daných úsecích nejezdily. Zároveň byly na běžeckých trasách zrušeny zastávky a cestující byli letáky odkazováni na nejbližší náhradní zastávky.

Stáhněte si...
- Orientační schema MHD v centru města si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpmul.cz).


U zastávky Bělehradská je na lince číslo 27 zastižen Urbanway (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Trolejbusové linky číslo 51 a 55 byly vedeny ze zastávky Přístav přes provizorní zastávku Uhlozbyt umístěnou v ulici Velká Hradební v úrovni ulice Spojovací. Odtud dále pokračovaly Důlcemi přes zastávky Stříbrnické nivy, Malátova a dočasnou zastávku Bělehradská umístěnou před křižovatkou s ulicí Hanzlíčkova a SNP. Odtud spoje dále pokračovaly po svých trasách.

Ve směru do Krásného Března spoje obsloužily ještě zastávku Hilarova a pak Veleslavínovou ulicí sjely k Uhlozbytu.


Linka 57 na objízdné trase z Majakovského do Prostřední ulice (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Trasy linek 52 a 54 byly rozděleny na dvě větve. Linka 52 pendlovala z Klíše k Hraničáři a linka 54 z Všebořic také k Hraničáři, autobusy se pak otáčely v oblasti Okružní ulice u Kauflandu. Druhá větev obou linek začínala u Uhlozbytu a dále linky jely po svých trasách na Severní Terasu, respektive do Dobětic.

Linka X na Střekov letos nejezdila

Oproti předchozím ročníkům spoje linky číslo 54 od Uhlozbytu nepokračovaly jako linka X ke střekovskému nádraží, neboť tato zvláštní linka nebyla letos vůbec v provozu.


Urbanway na lince číslo 54 přijíždí od Panské k Hraničáři (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Změnit se musela také trasa linky číslo 56. Linka jela z Krásného Března do provizorní zastávky Uhlozbyt, odkud pokračovala přes Důlce, Stříbrnické nivy, Malátovu, Bělehradskou a Hilarovu k Poliklinice. V opačném směru spoje od Polikliniky vyjely okolo letního kina na Skřivánek a Veleslavínovou ulicí sjely Důlcemi zpět do centra.

Podobně byla vedena také linka číslo 60 s tím rozdílem, že ze Střekova jela přímo přes nový most, Uhlozbyt, Důlce, Malátovu a Hilarovu k Poliklinice, odkud pokračovala na Severní Terasu. V opačném směru od zastávky Poliklinka stejně, jako linka číslo 56 přes Skřivánek a dále přes Mariánský most. Kvůli zavedení této objízdné trasy nebyly obsluhovány zastávky ZPA a Krajský soud, a to ani linkou číslo 62.


Parkoviště autobusů u zastávky Hraničář (12. září 2015, David Koritenský).

Linky číslo 57 a 62 byly také vedeny z Mojžíře, respektive ze Střekova do zastávky Uhlozbyt. Nad touto zastávkou se autobusy otočily a jely zpět na křižovatku U Pěti oblouků a Přístavní ulicí, kde byla zřízena zastávka směr Globus a Staré Předlice.

Linka 57 z Předlice vedla přes Globus, kde se k ní přidala také linka číslo 62 na Střekov a dále Žižkovou a Přístavní ulicí k Uhlozbytu a dále po trase. Opačný směr byl stejný. Při uzavření komunikace Hrbovická byly spoje v robě od 13.00 do 17.00 hodin vedeny přes Metal. V nácestnýh zastávkách autobusy zastavovaly většinou na znamení.


Autobus linky číslo 56 vjíždí z Bělehradské do Veleslavínovy (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Autobusové linky číslo 3, 11 a cyklobusy linek číslo 20 a 21 byly zkráceny a ukončeny, respektive začínaly v zastávce Hraničář. Spoje linky číslo 9, které pokračovaly na Střekov, byly vedeny ze zastávky Děčínská přímo přes ZPA a Mariánský most na Uhlozbyt a dále ve směru Důlce a Malátovu na Hraničář, odkud pokračovala k vozovně.

V opačném směru ze zasrávky Hraničář jela linka ulicemi Rooseveltova, Veleslavínova a Důlce k Uhlozbytu a přes Mariánský most do zastávky Děčínská a po trase na Nové krematorium nebo Kojetice. Stejně jezdily také linky číslo 17 a 27. Během uzavírky Děčínské a Železničářské ulice v době zhruba od 13.00 do 20.00 hodin byly linky číslo 9, 17 a 27 vedeny odklonem přes Kamenný Vrch a Novosedlické náměstí.


U Hraničáře končily a začínaly také cyklobusy (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Autobusová linka číslo 15 byla mezi zastávkami Čajkovského a Bělehradská vedena shodně s linkami číslo 51 a 55 přes Uhlozbyt a linka číslo 2 z Trmické jela Přístavní ulicí na Uhlozbyt. Přes Uhlozbyt a dále stejně jako linka číslo 2, jezdila i 'devatenáctka'.

Třináctka nejezdí, použijte přívoz

Linka číslo 13 byla od Svádova odkloněna ze zastávky TSM přes Mariánský most na Uhlozbyt. Od 13.00 do 20.00 hodin ale byla uzavřena také Vítězná ulice, kvůli čemu byl provoz linky číslo 13 dočasně přerušen. Cestující museli využít vlakovou dopravu ze střekovského nádraží nebo přívoz z Veslařské ulice v Neštěmicích, kam je dopravovaly trolejbusové linky číslo 51 a 57. Použití přívozu cestující vyšlo na 15 korun.


Odstavná plocha pro autobusy pod Kauflandem (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Po dobu konání maratonských běhů byly v centru zrušeny zastávky na Mírovém náměstí, v Revoluční, u Divadla, v Malé Hradební a u Hlavního nádraží. Zastávky u Hraničářy byly přeorganizovány. Dále byly zrušeny zastávky Západní nádraží, Dílny ČD, Skládna, Na Luhách, Krajský soud, Hilarova a Bělehradská. Dočasně se měnila obsluha zastávek ZPA, Děčínská, Třebízského a Střekov nádraží v souvislosti s provozem linek 9, 17 a 27.

Oproti předchozím ročníkům byly nově zrušeny také zastávky U Vozovny a Nové Předlice, a to v době od 13.00 do 17.00 hodin, kdy byla linka číslo 57 odkloněna přes Metal.


Autobus linky číslo 57 objíždí uzavřené Předmostí (12. září 2015, David Koritenský).

Naopak zřízeny byly zastávky Uhlozbyt nad křižovatkou Předmostí v úrovni Spojovací ulice, Přístavní v Přístavní ulici u podchodu k hlavnímu nádraží a Bělehradská směr Hornická v úrovni křižovatky ulice Malátova, Hanzlíčkova a SNP.

Bezradným pomáhali informátoři

Cestujícím byli v terénu u Hraničáře a na Uhlozbytu k dispozici zaměstnanci dopravního podniku označeni visačkami a reflexními vestami, a dále byla mimořádně v provozu od 8.00 do 17.00 hodin také bezplatná telefonní linka. I tentokrát Dopravní podnik města Ústí nad Labem dopravní situaci zvládl perfektně.


Jeden z posledních odkloněných spojů u Uhlozbytu (12. září 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!