Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Autobusy křtili Kulhavá i ústečtí hokejbalisté

ÚSTÍ NAD LABEM - Ústecký dopravní podnik téměř dokončil masivní obnovu zastaralého vozového parku. Další a ne zcela poslední křest moderního vozového parku v Ústí nad Labem proběhl v úterý 8. září.

Během této slavnostní akce, na které nechyběli jak zástupci dopravního podniku i města, dostalo jméno dalších 6 autobusů...


Křest autobusu týmu HC Slovan (8. září 2015, David Koritenský).

Návštěvníky, kteří přišli hlavním vchodem, vozil přes celou garáž školní autobus Rošero. To proto, aby návštěvníci zbytečně nebloudili, křest se totiž uskutečnil v zadní části areálu u plničky CNG. Úvodní slova pronesl vedoucí Zákaznického a informačního centra František Chlada. Připomněl fakta projektu 'Hledáme patrony nových vozů'

Pokřtěno bylo celkem šest nových autobusů Urbanway CNG, které byly dodány v rámci třicetikusové serie letos na jaře.


Nechybělo ani často používané šampaňské (8. září 2015, David Koritenský).

"Milý autobuse, přeju Ti, abys najezdil minimálně tolik kilometrů, co já naběhala," zaznělo z úst ústecké atletické legendy, paní Bedřišky Kulhavé, 28 násobné mistryně republiky v běhu na středních tratích u Urbanwaye ev.č. 87.

Do stále se rozrůstající rodiny patronů ústecký dopravní podnik přivítal za sportovní osobnosti již zmíněnou paní Bedřišku Kulhavou, dále její dceru Janu Vápeníkovou, roz. Kulhavou, která je mistryní světa v biatlonu, vedle ní se stala patronkou dalšího vozu Gabriela Zámečníková, mistryně světa v karate.


Docházelo i na skupinové fotografie (8. září 2015, David Koritenský).

"Tento křest má heslo – dnešní náš outfit ať je v duchu Buď fit," okomentoval sportovní úbory přítomných František Chlada z dopravního podniku. A tak zájemci mohli vidět dresy ústeckých hokejbalistů z oddílu Elba DDM (ev.č. 70) a své dresy za HC Slovan Ústí nad Labem (ev.č. 78) představili pánové Jaroslav Roubík a Martin Vágner.

Urbanway s evidenčním číslem 88 patří karatistce Gabriele Zámečníkové, v evideci předposlení Urbanway vůz ev.č. 92 patří judo oddílu Vyhlídka a posledním křtěným vozem byl vůz 93, jehož patronkou je biatlonistka Jana Vápeníková.


Bedřiška Kulhavá před svojí "osmasedmdesátkou" (8. září 2015, David Koritenský).

Každý z přítomných patronů pohovořil o své sportovní minulosti, budoucnosti, plánech, cílech, mottech. Bylo určitě zajímavé z úst Jany Kulhavé slyšet, jaký je zásadní rozdíl mezi klasickým během na lyžích a biatlonem, kdy osvětlila všem přítomným, co to je „hlaďařka“. Pro neznalé – „hlaďařka“ je klasická běžkyně na lyžích, která nenosí zbraň a střelba nemá na její výkon žádný vliv.

"Všichni jsme potěšeni, že se podařilo takovýmto razantním způsobem obměnit vozový park dopravního podniku a doufáme, že i další plánované akce přispějí k rozmachu městské hromadné dopravy u nás, což je věřím společný cíl nás všech. Sportovců nevyjímaje," shrnul za všechny přítomné celý slavnostní Josef Matějka.


Svůj autobus mají také judisté z Vyhlídky (8. září 2015, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!