Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Diváky denně rozváželo osm posilových spojů

ÚSTÍ NAD LABEM - Kdo si nenechal ujít promítání českých filmů na Lidickém náměstí v rámci Kinematografu bratří Čadíků, měl pak možnost dojet domů jedním z osmi posilových spojů, které vypravovil dopravní podnik.

Skladba posil oproti minulým rokům nedoznala žádných úprav, jen čísla některých zvláštních autobusových spojů se změnila...


(2. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Letos se na Lidickém náměstí od 1. do 4. srpna promítaly celkem tři komedie a jedna pohádka, kterou se začalo. V sobotu 1. srpna tak diváci mohli zhlédnout Tři bratry, v neděli pak komedii Vejška, den poté Hodinového manžela a ústecké promítání uzavřela komedie 10 pravidel, jak sbalit holku.

Ústecký dopravní podnik pak ve spolupráci s pořadatelem připravil celkem osm mimořádných spojů, které po skončení promítání diváky rozvezly v předem daných trasách. Nastupovat se mohlo všemi dveřmi.


(1. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Trolejbusové posilové spoje byly zastoupeny linkami číslo 54, 55 a 56. Linka číslo 54 tak od Divadla jela ve směru Mírové náměstí a dále do Dobětic, linka číslo 55 pak po skončení promítání jela po své trase až na konečnou Severní Terasa. Linka číslo 56 pak mířila na obě konečné jak do Všebořic, tak na sídliště Pod Vyhlídkou.

Z pravidelných autobusových linek pak byly zařazeny pouze dva posilové spoje. Trasa mimořádného spoje linky číslo 11 i letos vedla po své trasy až ke všebořickému obchodnímu centru, v případě poptávky ale bylo umožněno tento spoj prodloužit až do Chlumce, což musel řidič v předstihu nahlásit dispečerovi. Již tradičním posiovým spojem byla také 'patnáctka' ve směru do Vaňova.


(3. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Kromě toho byly připraveny také dva autobusy na mimořádné posilové spoje nočních linek číslo 41 a 42. A ačkoli tyto spoje vyjížděly chvíli po pravidelných spojích, rozhodně si nemohly stěžovat na nezájem cestujících.

Linka číslo 41 tak po filmu vyjela ve své standardní trase směrem do Krásného Března a Neštěmic, kde zajistila trasu přes Mojžíř na Skalku. Naopak linka číslo 42, která ještě loni jela jako 'stodvojka', vyrazila na svojí cestu přes Kamenný Vrch a Střekov II na Karla IV. Odtud buď jela na Děčínskou a nebo v případě poptávky bylo možné pokračovat do Brné nebo až do Církvic.


(1. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Jak trolejbusové, tak autobusové posilové spoje byly staženy ze zatahujících kurzů pravidelných linek. Byly tak zajištěny z linek číslo 11 (posila linka 11), 15 (posila linky 15), 13 (posila linky 41), 19 v pracovních dnech a 3 o víkendech (posila linka 42), 51 (posila linka 55), 56 (posila linky 56 na Vyhlídku), 57 (posila linky 56 do Všebořic) a 60 (posila linka číslo 54).

Aby odstavené vozy nepřekážely druhému rozjezdu, tak byly odstaveny mimo centrální zastávku Divadlo a do nástupních zastávek směly přijet až po pokynu dopravního dispečera, který také vyhlašoval společný rozjezd.


(2. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Kinematograf bratří Čadíků přiváží do Ústí nad Labem každoročně již několik let české filmy, na které se mohou zájemci podívat za dobrovolné vstupné. Společně s promítáním je poté zajištěn odvoz diváků. Informační portál Vlčoun.cz sleduje posilové spoje již pátým rokem, připomeňte si proto čtyři uplynulé ročníky.

Čtěte také...
- Diváky z Čadíků opět rozvážely zvláštní spoje (vydáno 3. srpna 2014).
- Filmy tolik nelákaly, posily ale vyjely (vydáno 21. srpna 2013).
- Z Čadíkova kinematografu zase zvláštní spoje (vydáno 28. července 2012).
- Od Čadíků jelo 8 posilových spojů (vydáno 24. srpna 2011).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


(1. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!