Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Otevřený dopis odborů DP Ústí primátorce

ÚSTÍ NAD LABEM - Také do redakce Informačního portálu Vlčoun.cz zaslal předseda Odborové organizace Dopravního podniku města Ústí nad Labem kopii otevřeného dopisu, který 7. července předal primátorce města Ústí.

Protože se v něm nastíněnou problematikou hodláme v širším měřítku v následujícím období zabývat, vydáváme jej bez jakékoliv úpravy...


(ilustrační foto, Filip Vlček).

Vážená paní primátorko, jménem zaměstnanců Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s. Vám tímto zasílám tento otevřený dopis, kterým vyjadřujeme značné znepokojení s personální situací v Dopravním podniku města Ústí nad Labem a.s.

Situace v naší společnosti mezi zaměstnanci je velice napjatá, zejména pak mezi řidiči MHD. Toto napětí vyvrcholilo neochotou zaměstnavatele navýšit mzdy zaměstnanců v letošním roce. Zaměstnanci Dopravního podniku města Ústí nad Labem provádějí kvalitní a bez pochyb i vysoce kvalifikovanou práci na profesionální úrovni v silně konkurenčním prostředí a krokem zaměstnavatele se cítí právem nedoceněni, přičemž tuto nespokojenost dávají silně najevo odchodem z Dopravního podniku do konkurenčních firem, ve kterých nalézají lépe finančně ohodnocená pracovní místa, při stejné kvalifikaci, a tím se snaží udržet životní úroveň svých rodin.

Tato situace z pohledu Odborové Organizace není dlouhodobě udržitelná, jelikož zejména řidičů je na trhu práce velký nedostatek, a neradi bychom se dočkali situace, kdy nebude mít s vozy MHD na linkách kdo jezdit, případně by jezdili řidiči s minimem zkušeností. Zároveň díky této situaci jsou řidiči oslovováni s žádostí o zrušení či přesunutí dovolené z důvodu zajištění dopravní obslužnosti města. I přesto není podnik schopen zajistit stabilní vypravení všech linek. Řidiči jezdí na doraz s obrovskými přesčasy, s minimálním odpočinkem a prohlubující se nespokojeností jejich rodinných příslušníků. To se musí někde projevit. Jakékoliv selhání řidiče může znamenat velmi těžkou dopravní nehodu s tragickými následky.


(ilustrační foto, Margita Koritenská).

Každý řidič MHD má obrovskou odpovědnost za životy cestujících, Vašich voličů. Městská doprava byla zřízena pro občany, ale nemělo by se zapomínat na zaměstnance. Ve srovnání se stejně velkými městskými podniky silně pokulháváme ve výši dosažených průměrných mezd a pohybujeme se výši mzdy na spodní hranici mezi podniky provozujícími MHD.

Z tohoto důvodu jsem Vás, jako předseda Odborové organizace Dopravního Podniku města Ústí nad Labem zastupující zaměstnance Dopravního podniku oslovuji, a spíše jako Váš partner, než oponent. Naší snahou je upozornit na úskalí a kritickou situaci v Dopravním podniku a v zájmu nás všech a to i cestující veřejnosti s Vámi zasednout k jednání s cílem vzniklou situaci co nejrychleji řešit ke spokojenosti všech zúčastněných stran. Byli bychom velice neradi, aby neřešení této závažné situace, mělo za následek snížení dobrého jména Dopravního podniku odvádějícího velmi kvalitní službu pro cestující veřejnost a zároveň ohrožování bezpečnosti při přepravě cestujících. Velmi negativní personální precedens v současnosti sledujeme v Teplicích.

Tímto Vám zasílám v příloze kopii návrhu dodatku ke Kolektivní smlouvě zaslaného představenstvu, tj. navýšení tarifních mezd o 10 Kč od 1. 8. 2015. Současnou situaci považujeme za naplnění ustanovení článku 1 v bodě 4 platné kolektivní smlouvy.

S pozdravem
Jan Hampejs
předseda odborové organizace


(ilustrační foto, Vašek Brož).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!