Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ředitel ústeckého DP Radek Chobot končí

ÚSTÍ NAD LABEM - Výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Radek Chobot včera Informačnímu portálu Vlčoun.cz potvrdil, že minulý týden oznámil rezignaci na svoji funkci.

/INFORMUJEME JAKO PRVNÍ/ Představenstvo tak nyní čeká jednání, na kterém rozhodne, co bude dál a kdo podnik povede...


Radek Chobot na archivním snímku pro první rozhovor (15. října 2013, Filip Vlček).

"Na funkci výkonného ředitele jsem již rezignoval minulý týden, a to s tím, že předpokládám, že skončím k 19. červenci," upřesnil datum konce svého působení v ústeckém dopravním podniku Radek Chobot. Za jeho odchodem jsou ryze osobní důvody. "Chci se vrátit za rodinou do Liberce," dodal výkonný ředitel.

Radek Chobot působí v ústeckém dopravním podniku od září roku 2013, kdy zvítězil ve výběrovém řízení. Od té doby se mu podařilo nastartovat řadu procesů, jako například nákup 30 autobusů Urbanway s pohonem na zemní plyn, a další projekty pak dotáhl do konce. Před jeho nástupem ústecký dopravní podnik vedl Petr Koreň, a před ním to byl Tomáš Kraus, který dopravnímu podniku řediteloval téměř tři roky.


Za jeho působení se podařilo dokončit řadu projektů (15. října 2013, Filip Vlček).

Právě bývalého ředitele Tomáše Krause informace o rezignaci Radka Chobota překvapila. "Chápu-li ale důvody jeho rezignace správně, jsou ryze osobní, a to mi určitě nepřísluší komentovat," řekl Kraus, který dění v dopravním podniku sleduje jen v médiích. Na základě těchto informací stav v podniku označil za významně příznivější, než tomu bylo v době jeho nástupu do funkce v červnu 2009.

"Prakticky veškeré projekty, které jsme s kolegy v období od června 2009 do března 2012 intenzivně připravovali, se blíží do finále. A to je dobře, mám z toho velkou radost," řekl dále a zmínil klíčové projekty modernizací starých trolejbusů 15Tr, dodávky nových trolejbusů 27Tr a 28Tr a také ekologizaci autobusové dopravy nákupem nových vozů na CNG. "Pan ředitel Chobot dle mého názoru zásadním způsobem přispěl k naplnění důležitých strategických cílů společnosti a patří mu za to jistě respekt i poděkování," dodal.

Město by mělo pozici ředitele rychle obsadit

Za klíčovou aktivitu, která dopravní podnik v nejbližším období čeká, považuje Tomáš Kraus modernizaci odbavovacího systému cestujících. "Pokud vím, je tento projekt téměř připraven k realizaci. I z tohoto pohledu je tedy důležité, aby doba případného provizoria ve vedení společnosti byla co možná nejkratší," uzavřel Kraus.


Rozjel i nové projekty, například dodání 30 nových busů (23. dubna 2015, Ladislav Grepl).

Informační portál Vlčoun.cz se proto zeptal tiskové mluvčí Veroniky Bartoschové, co teď podnik čeká dál a zda bude vyhlášeno výběrové řízení. "Tato skutečnost bude v gesci představenstva společnosti Dopravní podnik města Ústí nad Labem, které o tom bude na dalším zasedání jednat," odpověděla v pátek ráno Bartoschová s tím, že z tohoto jednání pak vzejdou konkrétnější informace. Do té doby je zbytečné spekulovat.

Právě včasné kroky představenstva firmy budou velmi důležité, neboť mohou odvrátit případnou destabilizaci dopravního podniku. Ten je v současné době ve srovnání s předchozími roky v relativně dobré kondici.


Za jeho působení se dopravní podnik hnul kupředu (19. prosince 2013, Filip Vlček).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!