Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP pomůže řidičům a sníží počet lidí bez lístku

ÚSTÍ NAD LABEM - I letos ústecký dopravní podnik přišel s řadou inovací jak pro řidiče, tak i pro samotné cestující. Vedení akciové společnosti se tak rozhodlo vyslyšet některé náměty svých zaměstnanců.

Od projektů si dopravní podnik slibuje vylepšení situaci uvnitř podniku či zlepšení pověsti před cestující veřejností...


(1. dubna 2015, Vašek Brož).

Protože finanční situace zaměstnanců dopravního podniku není nikterak uspokojivá a řada z nich si nemůže dovolit nákup vlastního dvoumístného letadla, natož pak obchodu v zanádražním prostoru, rozhodl se Dopravní podnik města Ústí nad Labem vyjít řidičům vstříc speciální sbírkovou akcí. Přizpůsobil proto trolejbusy s digitálními transparenty.

"Do databází jsme nahráli větu 'Řidič v nouzi', kterou řidiči budou využívat v případě, kdy budou potřebovat nové auto nebo třeba nebudou mít na svačinu. Využití je plně v jejich kompetenci. Chápeme, že jejich mzdy nejsou takové, jaké bychom si představovali, ale jiné řešení nás zatím nenapadlo," uvedl výkonný ředitel dopravního podniku Chadek Robot s tím, že tento návrh jim posvětily i podnikové odbory.

Nacvakají cíl a lidé pomohou

V praxi to tak bude vypadat tak, že řidič v případě potřeby nacvaká do palubního počítače kód, na panelu se zobrazí text 'Řidič v nouzi' a před trolejbus si položí klobouk nebo čepici, kam kolemjdoucí mohou přispívat mincemi i bankovkami.


(1. dubna 2015, Vašek Brož).

Zkrátka nepřijdou ani cestující. Pro ty si odbor marketingu připravil speciální kampaň 'Předej to v trolejbuse'. Protože platební morálka cestujících je stále stejná a nový odbavovací systém bude instalován až v závěru tohoto nebo začátkem příštího roku, rozhodl se tabulkově počty černých pasažérů snížit.

Dopravní podnik tak uvolnil reklamní držáky na madlech a do nich mohou cestující vloži jízdenku, kterou sice již označili, ale plně nevyužili její celou dobu. To se týká třeba cestujících kteří si zakoupili celodenní jízdenku, a večer už jí nepotřebují. "Jednoduše ji vloží do reklamních držáků a cestující, který je v tísni a nemůže si jízdenku zakoupit, si prostě vybere jízdenku, která se mu právě hodí," dodal Chadek Robot.

Chtějí rozšíření kampaně

Obyvatelé chudinských čtvrtí tuto kampaň přivítali. "Doufám, že je napadne umístit taky nějaký koš, kam by lidi dávali nevyužité SMS jízdenky i s mobily," navrhuje rozšíření kampaně Daco Lemeter ze Starých Předlic.


(1. dubna 2015, Vašek Brož).

A protože je především oblast Starých Předlic nechvalně známá také tím, že sem zajíždí trolejbusová linka číslo 57, změnil od středy 1. dubna dopravní podnik trasu linek číslo 56, 57 a 62. Linka číslo 56 tak nově jezdí v trase Pod Vyhlídkou - Globus, linka 62 je nově odkloněna do Starých Předlic a do Všebořic je přesměrovaná linka 57.

"Od tohoto kroku, který jsme dopravnímu podniku nařídili, si slibujeme, že už lidé nebudou opovrhovat linkou číslo 57. Už nepojede z Předlic, takže cestující do Mojžíře, kteří pro nás jsou důležití, budou spokojení," dodala Momana Racová z ústeckého magistrátu.


(1. dubna 2015, Vašek Brož).

Dočetli jste až sem? To je novinek, co? No jo, ale má to jeden háček. Nezapomeňte, že dnes je přeci APRÍL...! Pohodový den plný dobré nálady přeje celý tým Informačního portálu Vlčoun.cz :-)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!