Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jezevčíci doznali inovací, testují se do března

PRAHA - Cestující ve vybraných soupravách metra již testují další verzi informačních prvků. Změn doznaly takzvaní jezevčíci nad dveřmi souprav, kdy na jedné straně je celá síť metra a na druhé straně pak konkrétní trasa. 

V následujícím období se pak v soupravách metra s novými jezevčíky a ve stanicích metra objeví tazatelé, aby vyslechli názor cestujících...


Jeden z nových jezevčíků na trase metra A (6. února 2024, ROPID)

Loni v listopadu společnosti ROPID představila novou podobu jezevčíků pro pražské metro. Od té doby jezdí na každé lince tři testovací soupravy. V nich si mohou cestující novou verzi schémat pražského metra prohlédnout a porovnat ji s původní verzí. Na základě ohlasů pak pro cestující před chystaným průzkumem připravili alternativní verzi. Ta zobrazuje pouze konkrétní linku metra, na které se cestující nachází. Úpravou ke zlepšení čitelnosti prošlo také schéma celkového trasování linek metra s detailem centra.

Nové verze jezevčíků je doplněna do všech testovacích souprav. Prohlížet a porovnávat ji bude možné do konce března. Během následujících týdnů proběhne ve vozech metra i ve stanici Jiřího z Poděbrad uživatelský průzkum. Tazatelé se budou ptát, jak jsou nové prvky čitelné a kterou z nabízených variant by pak cestující preferovali. Ve stanici Jiřího z Poděbrad pak tazatelé budou zkoumat především upravené verze vodorovného schématu stanic metra a také zcela nové vertikální schéma stanic na začátku nástupiště.


Změn doznalo i kompletní schema tras metra a tramvají (6. února 2024, ROPID)

Nejen navigační systém ve stanicích prochází proměnou. Kromě výrazně odlišné barevnosti v podobě tmavého podkladu oproti světlému je podlouhlé schéma nad dveřmi uspořádáno tak, aby byl základní orientační prvek Prahy v podobě Václavského náměstí umístěn přímo uprostřed schématu ve vodorovné poloze. Nové schéma se také liší způsobem označení bezbariérových stanic. Ve zjednodušeném schématu páteřních linek MHD na stěnách vedle dveří přibyl detail centra se zvýrazněním hlavních pamětihodností i městské zeleně. 

Nový navigační informační systém pak cestující najdou také přímo ve vybraných stanicích metra. Po pilotním spuštění na Palmovce byla po rekonstrukci zprovozněna také stanice metra Jiřího z Poděbrad, která byla kompletně osazena novými navigačními prvky. V následujícím období plánuje ROPID ve spolupráci s designéry a Dopravním podnikem hlavního města Prahy vyzkoušet novou grafiku také na lince metra C, konkrétně ve stanici Chodov. Ještě loni pak přibyly v ulicích Prahy také totemy, které zdálky zvýrazňují vstupy do stanic metra nebo železnice.

Čtěte také...
Praha testuje novou grafiku navigačních prvků (vydáno 8. listopadu 2023)
NÁZOR: Nový navigační systém? Nic nového (vydáno 15. listopadu 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Noví jezevčíci jsou stále v testovacím provozu (6. února 2024, ROPID)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!