Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Z tratě v ulici Komunardů zmizely panely BKV

PRAHA - Ještě týden bude přerušen tramvajový provoz mezi Pražskou tržnicí a Dělnickou v pražských Holešovicích. Důvodem je rekonstrukce tramvajové tratě v části ulici Komunardů, místo tramvají jezdí autobusy.

V zastávce Pražská tržnice jsou díky instalaci kolejového přejezdu ukončeny tramvajové linky číslo 1 a 25, další linky jsou odkloněny...


Odjezd linky číslo 25 z kolejového přejezdu u Pražské tržnice (26. září 2019, Filip Vlček).

Výluka byla zahájena 23. září a ačkoli se původně počítalo s tím, že tramvajový provoz bude zahájen až v pátek 25. října, nakonec se výluka zkrátila pouze do 23. října do ukončení denního provozu. Pro tramvaje se uzavřel úsek mezi zastávkami Pražská tržnice a Dělnická. "Během výluky dochází ke kompletní rekonstrukci tramvajové trati v jižní části ulici Komunardů, tedy v úseku mezi Dělnickou ulicí a Bubenským nábřežím," vysvětlila příčiny výluky tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.

Původní trať byla z velkoplošných panelů, nově bude nahrazena moderní konstrukcí na železobetonové desce s živičným povrchem. "Tato nová trať přinese zvýšení jízdního komfortu pro cestující a snížení hlukové zátěže okolí. Budou rozšířena preferenční opatření ve formě betonových tvarovek oddělujících trať od vozovky," doplnila Aneta Řehková s tím, že délka rekonstruovaného úseku je 427 metrů.


Pohled na kolejový přejezd v zastávce Pražská tržnice (26. září 2019, Filip Vlček).

Tramvajové linky číslo 1 a 25 jsou ve směru od Sídliště Petřiny, respektive z Bílé Hory, zkráceny a ukončeny v zastávce Pražská tržnice. Protože v této zastávce instaloval dopravní podnik povrchovou výhybku Californien, musí být na uvedené linky nasazovány výhradně obousměrné tramvaje KT8D5. Linka číslo 6 je náhradou za linku číslo 1 prodloužena a ze zastávky Palmovka pokračuje přes Ohradu na Spojovací.

Podobně je za linku 25 prodloužena linka číslo 12 z Výstaviště Holešovice přes Nádraží Holešovice, Maniny, Palmovku, Nádraží Libeň a Hloubětín na Lehovec. Naopak linka číslo 14 je ve směru ze Spořilova zkrácena a ze zastávky Vltavská je odkloněna přes Strossmayerovo náměstí na obratiště Výstaviště Holešovice.


Náhradní tramvajová linka číslo 34 u zastávky Maniny (26. září 2019, Filip Vlček).

Spoje linky číslo 17 standardně ukončené v zastávce Výstaviště Holešovice pokračují jako náhradní tramvajová linka číslo 34. Ta je zavedena jako náhrada linky číslo 14 a jezdí v trase z Výstaviště Holešovice přes Nádraží Holešovice, Maniny, Palmovku a Divadlo Gong do zastávky Vysočanská. Stejně tak spoje linky 34 ve směru z Vysočanské pokračují z Výstaviště Holešovice jako linka číslo 17 do centra města a dále do Braníku a Modřan.

Pro zajištění dopravní obsluhy ve vyloučeném úseku Dopravní podnik hlavního města Prahy zavedl náhradní autobusovou dopravu linkou X25. Polookružní linka jezdí ve zastávky Maniny a přes Tusarovu a Pražskou tržnici se vrací zpět na Maniny. Ve špičce jezdí linka zajišťovaná autobusy standardní délky v intervalu 8 minut, mimo špičku pak každých 10 minut, večer pak každých 20 minut.


Náhradní autobusová linka X25 v ulici Komunardů (26. září 2019, Filip Vlček).

Z dlouhodobějších výluk připomeňme, že současně s touto výlukou v hlavním městě nadále probíhá také omezení tramvajové dopravy v oblasti Smíchova. V Nádražní ulici, v úseku mezi zastávkami Smíchovské nádraží a ČSAD Smíchov, probíhá překládka části inženýrských sítí jako příprava na velkou rekonstrukci této ulice příští rok. Tramvajové linky číslo 5, 12, 20 a noční linka 94 jsou v tomto úseku vedeny částečně jednokolejně. Linka číslo 4 je pak celodenně ukončena ve směru z centra již na obratišti Smíchovské nádraží.

Čtěte také...
- Tramvaje v Nádražní ulici jezdí po jednokolejce (vydáno 11. října 2019).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Linky číslo 1 a 25 končí ve směru z Vltavské u Pražské tržnice (26. září 2019, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!