Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Uzavírka Libeňského mostu zamíchala s MHD

PRAHA - Uzavření Libeňského mostu, ke kterému došlo v noci na pátek z důvodu havarijního stavu, komplikuje dopravu. Od sobotního rána se pak znovu mění trasy tramvajových a autobusových linek, ale již dlouhodobě.

Most by měl být uzavřen minimálně tři týdny, Praha však ale nevylučuje jak zkrácení termínu, tak i jeho prodloužení...


Uzavřený Libeňský most, neprojede ani kolo (19. ledna 2018, Michal Fořt).

V pátek ráno se sešel krizový štáb Prahy 8 k tématu uzavření Libeňského mostu z důvodu havarijního stavu. Kromě starosty Romana Petruse se schůzky zúčastnili také generální ředitel Technické správy komunikací, ředitel městské policie v Praze 8, vedoucí odboru dopravy, ředitel odboru dopravních agend, zástupce ředitele pro dopravu ROPID a vedoucí odboru Organizace provozu Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Účastníci jednání prodiskutovali nastalou situaci, současný stav Libeňského mostu a aktuální řešení náhradní městské hromadné i automobilové dopravy. "V současné době probíhá na Technické správě komunikací soutěž, která by měla zabezpečit most v krátkodobém horizontu, tak, aby nespadl," uvedl Roman Petrus, starosta Prahy 8 s tím, že nejde o finální opravu, ale pouze o nezbytné zabezpečení mostu. Most je v současné době otevřen pro pěší a cyklisty.


Betonové zátarasy působí až moc vážně (19. ledna 2018, Michal Fořt).

Nadále probíhá monitoring dopravy, na jehož základě budou v nejbližších dnech upravovány objízdné trasy, aby byl zajištěn v nelehké situaci co největší komfort všem Pražanům. "Během dne mám řadu setkání s odborníky, kteří mne budou dále informovat o stavu Libeňského mostu a o scénářích jeho opravy. Večer se scházím s panem kolegou Dolínkem nad možnými scénáři vývoje. Nastalá situace mě velmi mrzí především proto, že již v únoru 2016 jsme s panem náměstkem Dolínkem na tento stav marně upozorňovali," doplnil k uzavření Libeňského mostu Petrus.

Mezitím pražský dopravní podnik zveřejnil na svém webu i prostřednictvím tiskové zprávy nové linkové vedení, které bude platné od ranního výjezdu v sobotu 20. ledna do odvolání. Důvodem změny tras je koordinace mimořádné výluky tramvajové tratě na Libeňském mostě s plánovanou výlukou v Zenklově ulici.


Libeňský most je ve špatném technickém stavu (19. ledna 2018, Michal Fořt).

Tramvajová linka číslo 1 je tak ve směru od Sídliště Petřiny zkrácena do zastávky Dělnická, odkud pokračuje jako linka číslo 6 na Kubánské náměstí, stejné opatření je zavedeno v případě linky číslo 6, která se změní v linku číslo 1. Tramvajová linka číslo 3 je ve směru z centra zkrácena na Palmovku, odkud pokračuje jako zvláštní linka číslo 31 přes Ohradu a Vápenku na Spojovací. Linka číslo 14 je ve směru z centra odkloněna ze zastávky Dělnická přes Ortenovo náměstí a Nádraží Holešovice na smyčku Výstaviště Holešovice.

Linka číslo 10 je zrušena a její spoje jsou provedeny na linku číslo 16. Ta je tak vedena v polovičním intervalu v trase ze Sídliště Řepy na Lehovec, vybrané spoje jsou ve směru z centra ukončeny v zastávkách Kotlářka, respektive v opačném směru na Nádraží Vysočany. Krátké spoje linky číslo 17 obvykle končící u výstaviště jedou až na Kobylisy. Linky číslo 24 a noční 95 končí na Palmovce, linky 25 a 94 pak jedou odklonem přes Karlín.


Setkání odkloněných linek 1 a 25 na Florenci (19. ledna 2018, Michal Fořt).

Náhradní dopravu zajišťují tramvajové a autobusové linky. V trase ze Spojovací přes Vápenku a Ohradu na Palmovku je zavedena linka číslo 31, z Palmovky pak pokračuje jako linka číslo 3 na Nádraží Braník.

Mění se ovšem trasy autobusových linek. Zatímco na lince číslo 156 jsou přidány zastávky Maniny a Dělnická, navíc je linka posílena o spoje označené jako X156 v trase z Nádraží Holešovice přes Maniny, Tusarovu a Dělnickou zpět na Maniny a k Nádraží Holešovice. Posílena je také autobusová linka číslo 201. Vložené spoje jezdí v trase z Nádraží Holešovice na Bulovku jako linka X201. Doprava se nicméně dále vyhodnocuje.


Odkloněná linka číslo 25 na Těšnově (19. ledna 2018, Michal Fořt).

O tom, že bude Libeňský most uzavřen již od páteční noci, bylo rozhodnuto náhle ve čtvrtek odpoledne na základě výsledků probíhajících průzkumů. Hlavní město ihned svolalo tiskovou konferenci, na které prezentovalo jednak závěry měření, ale také plánované dopravní opatření, které značně zahýbalo s linkovým vedením tramvajových linek. Ty už byly tak změněny v souvislosti s rekonstrukcí Zenklovy ulice.

Čtěte také...
- Praha v noci narychlo zavřela Libeňský most (vydáno 18. ledna 2018).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Na Palmovce tramvaje jezdí, na most už nesmí (19. ledna 2018, Michal Fořt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!