Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Praha v noci narychlo uzavřela Libeňský most

PRAHA - Libeňský most v Praze, důležitá spojnice Holešovic s Palmovkou, bude v noci na pátek pro veškerou dopravu uzavřen. Informaci potvrdilo vedení hlavního města i Dopravního podniku hlavního města Prahy.

/SLEDUJEME, TRASY TRAMVAJÍ/ Uzavření mostu zamíchá s tramvajemi, které budou odkloněny, náhradní dopravu není možné zavést...


Pohled na provoz na Libeňském mostě v půli loňského roku (31. května 2017, Michal Fořt).

V noci ze čtvrtka na pátek 19. ledna se kvůli havarijnímu stavu uzavře pro veškerou dopravu pražský Libeňský most. Od jedné hodiny po půlnoci nebude průjezdný pro automobilovou dopravu a nebudou na něj smět ani tramvaje. Zůstane otevřený pouze pro pěší a pro cyklisty. Rozhodla tak Technická správa komunikací hlavního města Prahy na základě prvních výsledků diagnostického měření Kloknerova ústavu.

Uzavírka zamíchá s trasami tramvají

"V noci a v pátek budeme odklánět tramvaje operativně, od soboty pak budou jezdit tramvaje po pevných výlukových trasách, které zveřejníme během pátku," sdělil na čtvrteční tiskové konferenci dopravní ředitel pražského dopravního podniku Ladislav Urbánek. "Vzhledem k tomu, že na most nesmí žádná vozidla, nemáme jak zavést ani náhradní autobusovou dopravu. Budeme se ale snažit operativně posílit autobusovou linku číslo 156, která jezdí po Holešovicích, a také linku 201 z Nádraží Holešovice na Bulovku," dodal.

Noční tramvajová linka 94 pojede z Ortenova náměstí přes Vltavskou, Florenc a Křižíkovu na Palmovku. Denní tramvajové linky číslo 1 a 25 pojedou mezi Vltavskou a Palmovkou odklonem přes Florenc, Křižíkovu a Invalidovnu, linka číslo 6 pojede ve směru z centra na Nádraží Holešovice a dále přes Dělnickou, Vltavskou a Strossmayerovo náměstí na Špejchar. Linka číslo 14 pak bude zkrácena na Výstaviště Holešovice. Náhradní autobusy není možné zajistit.

Stáhněte si...
- Schéma tramvajové dopravy platné pouze 19. ledna 2017 si stáhněte zde.
  (zdroj: Magistrát hlavního města Prahy).


Technický stav mostu je havarijní (31. května 2017, Michal Fořt).

"Část Libeňského mostu je v havarijním stavu, dnes před polednem jsme dostali na pracovním jednání první závěry Kloknerova ústavu, který označil stav jednoho z mostů Libeňského soumostí a jeho rámové konstrukce za havarijní, a proto na něj s okamžitou platností nesmí tramvaje ani vozidla těžší než pět tun," řekl náměstek primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek. "Není možné zajistit, že se v nejvíce poškozeném úseku mostu neobjeví více aut najednou a že by nebyl překročen limit pěti tun, proto se Technická správa komunikací, která most spravuje, rozhodla ho uzavřít pro veškerou dopravu."

Libeňský most je v havarijním stavu

Stav Libeňského mostu je od čtvrtku 18. ledna oficiálně přeřazen do kategorie stavebního stavu mostu číslo VII ze sedmi možných stupňů. Právě tento stupeň označuje havarijní stav. "Oprava havarijního stavu potrvá minimálně tři týdny, možná déle. Po tu dobu nesmí na Libeňský most žádná doprava," uvedl ředitel Technické správy komunikací hlavního města Prahy Petr Smolka. "Nejpozději do konce měsíce dostaneme také kompletní zprávu Kloknerova ústavu s výsledky všech diagnostických měření," dodal Smolka s tím, že následně bude jasnější další postup.

Vedení městské části Praha 8 svolalo v důsledku uzavření mostu na pátek dopravní krizový štáb. "Budeme vyžadovat jednoznačné informace o tom, jak bude uzavření koordinováno, na jak dlouho se s uzavřením počítá a jak bude fungovat náhradní autobusová doprava," říká ke svolanému štábu starosta Prahy 8, Roman Petrus.

Situaci sledujeme, další informace vydáme v průběhu pátečního podvečera.


Poslední oprava se uskutečnila téměř před šesti lety (6. srpna 2012, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!