Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Metro v centru Prahy devět dní opět nepojede

PRAHA - Dopravní podnik hlavního města Prahy přeruší od soboty 1. července do neděle 9. července kvůli opravě trati provoz metra na lince C, a to v úseku mezi stanicemi Florenc a Pražského povstání.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava XC. Cestujícím budou k dispozici informátoři dopravního podniku...


Centrem Prahy místo metra pojede náhradní autobus XC (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Dopravní podnik hlavního města Prahy bude v daném úseku mimo jiné měnit pražce, přemisťovat stykové transformátory, měnit některé kolejnice i dilatační zařízení a také vyměňovat konzole přívodní kolejnice. Po dokončení prací ještě proběhnou dynamické zkoušky opraveného úseku.

"Výlukový úsek Florenc - Pražského Povstání patří k nejvytíženějším přepravním úsekům pražského metra. Termín výluky byl stanoven s ohledem na počet pracovních dnů v prvním červencovém týdnu," uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel pražského dopravního podniku. "Z důvodu časových úspor byly již v měsíci červnu zahájeny přípravné výlukové práce nebránící provozu. V průběhu výluky budou práce probíhat v nepřetržitém režimu s nasazením maximálně možného počtu zaměstnanců," upřesnil Urbánek.


XC pojede z Florence na Pražského povstání (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Po dobu trvání výluky bude zavedena náhradní autobusová doprava XC, která povede v trase Florenc - Hlavní nádraží - Muzeum - I.P.Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání. Dopravní podnik zvýší také kapacitu tramvajové linky číslo 6, na kterou nasadí dvouvozové soupravy. Během výluky budou také všechny spoje linky číslo 17 jezdit v celé trase, nebude tedy veden pásmový provoz spojů jen na Výstaviště Holešovice. Posílen bude i provoz autobusových linek 135 a 196.

Pro linky číslo 134 a 904 se přemísťují zastávky Pražského povstání směr Kavčí hory v ulici Děkanská vinice I přibližně o 25 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Dačického, směr Podolská vodárna, resp. Sídliště Stodůlky v ulici Děkanská vinice I přibližně o 50 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Na Pankráci. Pro linku číslo 135 se přemísťuje nástupní zastávka Florenc do ulice Ke Štvanici, do nástupní zastávky linky číslo 133. 

Stáhněte si...
- Informační leták o organizace dopravy během výluky si stáhněte zde.
- Souhrnný jízdní řád trasy metra C během výluky si stáhněte zde.
- Souhrnný jízdní řád náhradní autobusové dopravy XC si stáhněte zde.


Metro od Hájů bude končit na Pražského povstání (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Cestující jsou o výluce informováni prostřednictvím hlášení ve všech stanicích metra. Na místech, kterých se výluka přímo dotýká, je rozmístěno zhruba 90 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními textovými informacemi v češtině i angličtině. V informačních vitrínách ve stanicích jsou k dispozici letáky k výluce.

Během výluky vždy od 7.00 do 20.00 hodin bude u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí nasazeno dostatečné množství informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím nejen v češtině, ale i v angličtině aktuální dopravní spojení. Informátoři budou rovněž vybaveni informačními letáky pro cestující, kterým je budou moci zdarma rozdávat.


Pražského povstání. Konečná zastávka pro autobusy XC (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!