Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražané jsou s tramvajemi vesměs spokojeni

PRAHA - Již více, než dva měsíce jezdí tramvaje v Praze v nových trasách. Na základě dodatečných podnětů cestujících došlo jen k drobným úpravám, například k navýšení počtu nízkopodlažních vozů na lince 6.

Zda by cestující nepřivítali nějaké další úpravy, tak to zjistí celosíťový průzkum, který se uskuteční již příští týden...


Tramvajová linka číslo 13 v obratišti Zvonařka (28. srpna 2016, Jakub Lachout).

Od neděle 28. srpna ulicemi hlavního města Prahy začaly jezdit tři nové linky a dalších devět změnilo trasu. Reorganizace tramvajových linek tentokrát více reflektovala na podněty cestujících i městských částí a navíc byla plánována déle. Díky tomu mohl vzniknout dialog mezi ROPIDem a jednotlivými městskými částmi, které tak měly čas se k návrhům jednotlivých úprav vyjádřit.

Tramvaje ujedou více kilometrů

Linkové vedení zvýšilo rozsah provozu na tramvajové síti o zhruba 2,3 milionů vozokilometrů ročně, což je nárůst o přibližně 4,5 procenta. Navýšení bylo provedeno v souvislosti s očekávaným růstem počtu cestujících zejména v centrální oblasti města v důsledku zvýšení počtu parkovacích zón.


Do Vršovic začala jezdit nově linka 14, trvale až na Spořilov (28. srpna 2016, Jakub Lachout).

Podle Filipa Drápala, tiskového mluvčího ROPIDu, jsou drobné úpravy prováděny na základě podnětů cestujících průběžně již od počátku září. "V rámci plánovaných změn či výluk zapracováváme do jízdních řádů připomínky v rozsahu změn poloh některých ranních a večerních spojů, případně měníme poměr a rozložení nízkopodlažních spojů na linkách," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz Filip Drápal.

Počet nízkopodlažních spojů během pracovního dne byl navýšen na lince 6, v ranní špičce byla upravena koordinace spojů linek číslo 22 a 26 u Nádraží Strašnice tak, aby byl zajištěn přestup ve směru do centra. "Na příští týden je připravován celosíťový průzkum tramvajových linek, z něhož vyplynou další podněty na úpravy," dodal.


Linka číslo 11 u Olšanských hřbitovů (28. srpna 2016, Jakub Lachout).

Další změny ale na sebe nenechají dlouho čekat. V rámci předvánočního provozu o adventních víkendech je připraveno posílení provozu na linkách 5 a 15 na soupravy. "Vzhledem k tomu, že linka 15 projíždí centrem města, soupravy na této lince budou od 26. listopadu jezdit do konce roku i v pracovní dny. Jelikož je spojení touto novu linkou poptáváno stále více, je zvažováno nasazení souprav na linku 15 i během roku 2017," předestřel Drápal s tím, že by soupravy jezdily na této lince zhruba od března do června a od října do prosince.

Tramvaje se vrací na Spořilov

Od 26. listopadu vyjedou tramvajové linky 11 a 14 na rekonstruovaný úsek v Nuselské ulici, zhruba od 10. prosince pak bude dočasně po dobu zimy provizorně napojena trať na úsek na Spořilov. "Již před Vánoci budou na Spořilov nově celotýdenně zajíždět dvě linky," podotkl mluvčí s tím, že úpravy chodníků, zastávek a zbylých úseků tratě proběhnou až v období příznivějších klimatických podmínek v roce 2017.


Moderní tramvaje jsou součástí metropolitní dopravy (28. srpna 2016, Jakub Lachout).

Praha již několik let hovořila o rozsáhlém přetrasování většiny tramvajových linek. Hlavním důvodem k tomuto opatření byly především ekonomické přínosy, ale také lepší směrové vedení tramvajových linky v návaznosti na skutečnou poptávku. Loňský chaotický pokus o změny tramvají v Praze byl na nátlak veřejnosti i městských částí nakonec zrušen. Úspěšné byly až srpnové změny.

Čtěte také...
- Tramvaje se otřesou v základech. Už od neděle (vydáno 26. srpna 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Také linka číslo 6 změnila svoji trasu (28. srpna 2016, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!