Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Metro se dnes promění ve velký koncertní sál

PRAHA - Poslechnout si oblíbenou písničku, zazpívat si nebo i zatančit. Pražský dopravní podnik připravil pro cestující už pátý ročník akce Nalaďte se v metru, při které si lidé mohou poslechnout kapely nejrůznějších žánrů.

Akce se koná dnes a hrát budou studenti Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka i profíci. Začalo se dnes v 9.00 hodin...


Vystoupení pořádá dopravní podnik zdarma (16. dubna 2015, DPP Petr Hejna).

Nejprve hravé tóny jazzu, poté třeba hardrock či popové skladby. Pokud dnes vstoupíte do pražského metra, budete si možná spíše připadat jako na koncertu popové kapely, v jazzové kavárně nebo na vystoupení folkové skupiny. V rámci pátého ročníku hudební akce v pražském metru totiž zazní skladby od studentů Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka či profesionálních hudebníků. První tóny se rozezněly již od 9.00 hodin ve stanici metra Muzeum a pražským metrem se budou nést až do večera. Další vystoupení se odehrají ve vestibulech stanic Hlavní nádraží, Florenc (C), Nádraží Veleslavín, Můstek (B) a Vltavská.

"Podobné akce jsou příležitostí k tomu, aby se lidé aspoň na pár minut zastavili a zpříjemnili si den. Do budoucna bych byl rád, aby se podobným způsobem jednou za čas oživovaly i stanice mimo centrum města. Zároveň by se mi líbilo takto propagovat významné kulturní akce, které se v Praze odehrávají, a přiblížit je tak Pražanům. Letos jde o United Islands, v budoucnu třeba Pražské jaro a další," řekl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Dopravní podnik zviditelní mladé profesionály

"Naladit, potěšit i pobavit cestující, to je náš cíl při jubilejním pátém ročníku hudební akce Nalaďte se v metru. Dopravní podnik tímto hudebním počinem přispívá ke zviditelnění tvorby studentů konzervatoře i mladých profesionálů," dodal k tomu Jaroslav Ďuriš, generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy.


O vystoupení je mezi diváky velký zájem (16. dubna 2015, DPP Petr Hejna).

Hudební vystoupení se ponesou už tradičně napříč žánry od jazzu přes folk, pop až po hardrock. Na Florenci například vystoupí popová kapela s názvem '20 minutes', na Vltavské si cestující poslechnou gospelové písně v podání Maranatha Gospel. Ve vestibulu stanice metra Muzeum se představí trio experimentálních hip-hop textařek 'Las Chubas'. Florenc se pak promění převážně v jazzovou dílnu.

Díky spolupráci dopravního podniku a organizátorů festivalů Metronome a United Island se návštěvníkům vestibulu Hlavní nádraží naskytne jedinečná možnost získat v soutěži vstupenky na nový hudební festival Metronome, na kterém se představí světové hvězdy, jako zpěvák Iggy Pop i anglické kapely Foals a The Kooks. Během akce Nalaďte se v metru tak mohou posluchači formou hlasovacích lístků rozhodnout o tom, koho by rádi viděli na festivalu United Islands of Prague.

Stáhněte si...
- Obsáhlou informační brožuru i s rozvrhem vystoupení si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


Cestující se mohou zastavit a rozjímat. Aspoň chvíli (16. dubna 2015, DPP Petr Hejna).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!