Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do Březnické a Mostní ulice se vrátila doprava

ZLÍN - Komplikovaná a náročná rekonstrukce křižovatky Březnické a Mostní ve Zlíně je u konce. Trolejbusy tak místem začaly jezdit bez nutnosti alternativního pohonu, do své trasy se pak vrátila také autobusová linka 32.

Cestujícím pak začaly sloužit nové zastávky Univerzitní park. Zastávka ve směru do centra nahradila nástupní zastávku v obratišti Sportovní hala...


V den zprovoznění se ještě nové zastávky projížděly (30. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická je po osmi měsících intenzivních stavebních prací dokončena tak, aby se na ní mohl spustit zkušební provoz. Ve čtvrtek 30. listopadu se doprava vrátila znovu do obou směrů. Stavba rozdělená na čtyři etapy zahrnula napřímení ulice Mostní a rekonstrukci křižovatky s ulicí Březnická, kde nyní funguje semafory řízená průsečná křižovatka. Součástí prací, které skončily ve více než měsíčním předstihu, byla i řada úprav v okolí. Město Zlín přikládá provedeným změnám mimořádný význam.

"Znovuotevření křižovatky Mostní a Březnická představuje milník v našem několikaletém úsilí o bezpečnější a efektivnější dopravní síť," uvedl primátor Jiří Korec. Podle náměstka primátora pro dopravu Michala Čížka rekonstrukce přinese mnohem komfortnější napojení místní části Letná. "Začnou zde sloužit nové zastávky MHD Univerzitní park a Zimní stadion a zároveň se chystají i nové linky směrem na Maják. Proto byla i ulice Březnická doplněna o nové zálivy MHD. Ještě jednou si dovolím připomenout, že rekonstrukce zvažovala i kruhový objezd, ale světelná křižovatka byla nakonec vyhodnocena jako lépe koordinovatelná se silnicí I třídy, tedy s Třídou Tomáše Bati," upozornil Čížek.


Nová křižovatka je modernější a řízená semafory (30. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Upravená lokalita zahrnuje přestavbu křižovatky a její napřímení, úpravu univerzitního parku a několik novinek. "Vznikly inženýrské sítě pod stavbou, nové chodníky, nové parkoviště Březnická a zastávky MHD v ulicích Mostní i Březnická. Stavba také vyřešila vedení cyklostezek a v neposlední řadě úpravu prostoru před Hotelem Zlín i parkoviště Velké kino," vyjmenoval Čížek s tím, že od pátečního rána skončila i výluka na lince číslo 32. Trolejbusy pak začaly znovu jezdit po nově vybudovaném trolejovém vedení jak ve směru na Podhoří, tak na obratiště Sportovní hala. Cestující dostanou k dispozici nové zastávky Univerzitní park a Zimní stadion, obě budou fungovat na znamení.

Práce pro statutární město Zlín a Ředitelství silnic Zlínského kraje provedlo sdružení firem SMO a.s. a Eurovia CS a.s.. Stavba, která si vyžádala náklady za přibližně 150 milionů korun, funguje od 30. listopadu ve zkušebním provozu s tím, že kolaudace bude následovat v příštím roce. Město Zlín na ni čerpalo dotační prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve výši 25,5 milionu korun.

Čtěte také...
V Mostní a Březnické ulici začala montáž trolejí (vydáno 6. září 2023)
Přestavba zlínské křižovatky omezuje dopravu (vydáno 4. května 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Nová zastávka Univerzitní park (30. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!