Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Nový terminál v Luhačovicích už je v provozu

LUHAČOVICE - Občané i návštěvníci Luhačovic již využívají nový moderní dopravní terminál. Rekonstrukce autobusového nádraží byla největší letošní investicí a přináší cestujícím lepší komfort při přestupu.

Náklady na rekonstrukci terminálu dosáhly 18,2 milionů korun, městu se ale podařila získat dotace ve výši zhruba 7 milionů korun.


Zrekonstruovaný terminál v Luhačovicích (říjen 2020, MÚ Luhačovice)

"Kromě kompletní rekonstrukce nástupišť, povrchů silnice a souvisejících ploch byla u nádraží vybudována zcela nová okružní křižovatka, která nahradila původní křižovatku a točnu pro autobusy. V prostoru okružní křižovatky vznikla i nová parkovací místa pro stání do 5 minut, která jsou určena hlavně pro snadné vysedání dětí, které rodiče přivážejí ráno auty do nedaleké školy. Další parkovací místa pro krátkodobé stání jsou i vedle budovy vlakového nádraží," uvedl místostarosta Jiří Šůstek, který má v gesci investice města.

Celkově prostor dopravního terminálu nabízí řadu moderních řešení. "Autobusovým nádražím prochází bezbariérové komunikace pro pěší, nové jsou přechody pro chodce i veřejné osvětlení. Osvětlené jsou na rozdíl od původních zastávek nové prostorné prosklené přístřešky pro cestující. Nechybí v nich možnost prezentace města nebo dalších subjektů v takzvaných citylightech. Moderní přístřešky jsou navíc realizovány jako tzv. zelené zastávky, protože jejich střechy jsou osázený zelení. V křižovatce u nového terminálu přibyla také nová zábradlí, která zamezují vstup do vozovky mimo přechod. Na nádraží nechybí samozřejmě ani elektronická tabule s příjezdy a odjezdy spojů nebo moderní stojany pro kola," doplnil Šůstek.


Zastávky jsou již standardně bezbariérové (říjen 2020, MÚ Luhačovice)

"Rozsah rekonstrukce a zároveň poměrně stísněné podmínky na staveništi si vyžádaly i úplnou uzavírku autobusového nádraží a okolí. Po dobu stavby autobusy zastavovaly u dočasných nástupišť, vytvořených za budovou sousedícího vlakového nádraží. Stavba byla rozdělena do 3 etap v závislosti na tom, jak moc byl omezen průjezd kolem nádraží. Náklady stavby dosáhly 18,2 milionů korun," sdělila vedoucí odboru správy majetku Magdalena Blahová. Dodala, že městu se podařila získat dotace ve výši zhruba 7 milionů korun.

To, že se městu podařilo vybudovat moderní terminál je i dobrou vizitkou Luhačovic pro návštěvníky. Prostorem autobusového nádraží sem totiž každoročně míří tisíce turistů a lázeňských hostů. Jak nastínil starosta Marian Ležák, rekonstrukce byla ale velmi důležitá právě i pro místní občany, stejně jako pro ty, kdo do Luhačovic denně dojíždějí do školy nebo za prací. "Za hlavní považuji, že se díky opravě nádraží významně zvýšila bezpečnost cestujících i všech, kdo kolem nádraží prochází. Jsem rád, že příjemné prostředí nového terminálu navíc přináší do našeho města další ekologické prvky," doplnil starosta Ležák.

Čtěte také...
- V Luhačovicích finišuje finišuje rekonstrukce terminálu (vydáno 17. září 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Celkový pohled na zrekonstruovaný terminál u nádraží (říjen 2020, MÚ Luhačovice)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!