Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Luhačovicích finišuje rekonstrukce terminálu

LUHAČOVICE - Modernějšího dopravního terminálu v bezprostřední blízkosti železniční stanice se dočkají obyvatelé a návštěvníci Luhačovic. Práce tu v současné době končí, hotovo by mělo být ještě v průběhu září.

Rekonstrukce terminálu za bezmála 18 milionů je spolufinancován z prostředků Integrovaného regionálního operačního programu...


Projíždějící autobus okolo staveniště nového nádraží (14. září 2020, Filip Vlček)

"Cílem projektu je modernizace a zkvalitnění služeb autobusového nádraží v Luhačovicích. Stavba dopravního terminálu zahrnuje nové autobusové nádraží s okružní křižovatkou. Součástí je také realizace souvisejících prvků zvyšujících bezpečnost dopravy, například bezbariérové komunikace pro pěší, přechody pro chodce, veřejné osvětlení. Zahrnuta jsou i zmírňující a kompenzační opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí, konkrétně výsadba doprovodné zeleně," uvedl místostarosta Luhačovic Jiří Šůstek.

Projekt zahrnuje také realizaci nových parkovacích míst pro kola v režimu B+R (bike and ride) a čtyři stání pro automobily v režimu K+R (kiss and ride). "Nové zastávkové přístřešky budou osazeny zelenými střechami, které zachytí vlhkost a zároveň zlepší klima v této lokalitě," doplnil Šůstek s tím, že složitost a rozsah stavby vyžaduje úplnou uzavírku autobusového nádraží a okolí s výjimkou projíždějících autobusových linek.


Dělníci nový dopravní terminál již dokončují (14. září 2020, Filip Vlček)

Stavba byla rozdělena do tří etap s tím, že nyní probíhá již závěrečná třetí etapa. Zatímco v první etapě byla doprava v lokalitě před vlakovým a autobusovým nádražím vyloučena úplně, v následujících etapách byla Nádražní ulice průjezdná za částečné uzavírky se řízení dopravy semaforem. "Autobusy nyní zastavují v náhradních zastávkách umístěných za budovou nádraží," upřesnil místostarosta Jiří Šůstek, který má v kompetencích investice města.

Zhotovitelem stavby je firma Colas CZ, práce na terminálu mají být hotovy do konce září. Původní točna pro autobusy přiléhající k autobusovému nádraží byla přebudována v kruhový objezd. Ten oblá křižovatka s točnou připomínala, takže někteří řidiči si i přes dopravní značení nebyli jisti předností v jízdě. Při přestavbě nádraží v moderní terminál se vymění povrchy vozovky a dláždění chodníků a nástupišť. Největší letošní investice města vyjde zhruba na 18 milionů korun, z toho část pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši do 7 milionů korun.


Náhradní zastávky na parkovišti 100 metrů od nádraží (14. září 2020, Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!