Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínský kraj nepochybil, uzavřel nové smlouvy

ZLÍNSKÝ KRAJ - Smlouvy s vítězi soutěže na autobusové dopravce pro období deseti let uzavřel Zlínský kraj. Umožnilo to definitivní rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Dopravci vyjedou od 1. ledna 2021.

Cestujícím to oproti současnosti přinese více autobusových spojů, novější kvalitnější autobusy a jejich lepší návaznost na vlaky...


Dopravu ve Zlínském kraji zajistí od roku 2020 noví dopravci (21. července 2015, Filip Vlček).

Zlínský kraj ve středu 29. ledna po takřka ročních tahanicích uzavřel nové smlouvy s jednotlivými autobusovými dopravci, kteří začnou od příštího roku zajišťovat dopravu ve Zlínském kraji. "Smlouvy se všemi dopravci jsou uzavřeny, nicméně začne se podle nich jezdit až od 1. ledna 2021, neboť dopravci musejí mít dostatek času na to, aby nakoupili nové autobusy, odbavovací systémy a podobně," vysvětlil Pavel Botek, náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy.

Dopravu na Zlínsku tak nově bude od 1. ledna příštího roku zajišťovat společnost Arriva Morava, oblast Uherského Hradiště pak dopravce ČSAD Uherské Hradiště a na Kroměřížsku bude jezdit společnost Krodos Bus. Dopravci Transdev Morava a TQM budou zajišťovat dopravu v oblastech Vsetínska a Valašského Meziříčska, poslední oblast Valašské Klobouky pak budou zajišťovat autobusy společnosti ČSAD Uherské Hradiště. Středeční podpis smluv s novými dopravci umožní spustit od 1. ledna příštího roku dlouho očekávanou Integrovanou dopravu Zlínského kraje.


Dopravce Krodos bus zajistí dopravu na Kroměřížsku (21. července 2015, Filip Vlček).

"Integrovaná doprava Zlínského kraje, neboli Zetko, lidem přinese příjemnější a jednodušší cestování v podobě jedné jízdenky na jednu cestu po celém kraji bez ohledu na množství přestupů, a to i v případě kombinace vlaku a autobusu," sdělil Botek. Integrovanou dopravu chtěl původně Zlínský kraj spustit již od 15. prosince loňského roku, to mu však bylo znemožněno firmou BusLine LK, která vloni na jaře u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže zablokovala právě veřejnou soutěž na nové autobusové dopravce, aniž by se jí paradoxně vůbec zúčastnila. Kraj tak nemohl uzavřít nové smlouvy s dopravci vzešlými z této soutěže a musel přistoupit pouze k uzavření dočasných smluv s dopravci na přechodné období, a to formou jednacího řízení bez uveřejnění.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže soutěž na popud BusLine LK nejprve nepravomocně zrušil. Proti tomuto rozhodnutí kraj podal rozklad, kterému předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže vyhověl. Tento verdikt BusLine opět napadl, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže však tentokrát jeho argumenty nepřijal. BusLine se sice ještě obrátil na soud, to ale už kraji nebrání uzavřít smlouvy.


Cestující se dočkají navýšení počtu spojů (21. července 2015, Filip Vlček).

"Mám radost, že rozhodnutí Úřadu je už potřetí kladné, čímž se potvrdilo, že Zlínský kraj v soutěži nepochybil a firma BusLine LK se svým odvoláním neuspěla. Pevně věřím, že to tímto končí a my budeme moci konečně přistoupit k uzavření dlouhodobých smluv s autobusovými dopravci, které umožní zavedení plnohodnotného integrovaného dopravního systému u nás v kraji. Ten s sebou přinese posílení autobusové dopravy zhruba o třetinu, autobusy budou lépe navazovat na vlaky a také to bude znamenat, že přestanou komplikace s jízdenkami, které teď máme," uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Čtěte také...
- Zlínský kraj vybral dopravce, zatím jen dočasné (10. září 2019).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Někteří dopravci ze Zlínského kraje zcela zmizí (21. července 2015, Filip Vlček).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!