Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Zlínský kraj vybral dopravce, zatím jen dočasné

ZLÍNSKÝ KRAJ - ČSAD Vsetín, Arriva Morava nebo třeba Krodos bus. To jsou dopravci, kteří se od letošního prosince postarají o zajištění dopravy ve Zlínském kraji. Kraj totiž musel zastavit stávající výběrové řízení.

Námitky k probíhajícímu výběrovému řízení podala společnost BusLine LK, jejich řešení může přitom trvat několik týdnů i měsíců...


ČSAD Vsetín zajistí dopravu ve třech oblastech (21. července 2015, Filip Vlček).

Výběr dopravců, kteří od prosince letošního roku zajistí dočasnou dopravní obslužnost Zlínského kraje veřejnou linkovou dopravou, schválili krajští radní. "Vybraní dopravci pro všech šest oblastí kraje vzešli z jednacího řízení bez uveřejnění," informovala tisková mluvčí Zlínského kraje Adéla Kousalová.

"Kvůli tomu, že nám v dubnu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže při svém prvoinstančním rozhodnutí zrušil veřejnou zakázku na linkovou autobusovou dopravu vypsanou pro období dalších deseti let, museli jsme s ohledem na to, že máme povinnost zajistit od 15. prosince 2019 veřejnou autobusovou dopravu na svém území, tuto situaci řešit," doplnil náměstek hejtmana odpovědný za oblast dopravy Pavel Botek. Zlínský kraj proto přistoupil k přímému oslovení dopravců, v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek.


Na části linek ve Zlínském kraji zůstane i Krodos bus (21. července 2015, Filip Vlček).

Takto vybraní dopravci zajistí dopravní obslužnost kraje do doby, než bude úspěšně vysoutěžena klasická veřejná zakázka na delší časové období,“ vysvětlil náměstek hejtmana Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy. Na Uherskohradišťsku bude od prosince jezdit ČSAD Uherské Hradiště, na Kroměřížsku budou jezdit Krodos bus a v oblasti Valašské Klobouky bude dopravu zajišťovat společnost Arriva Morava. Ve třech oblastech, a to na Zlínsku, Vsetínsku a Valašskomeziříčsku bude dopravu zajišťovat společnost ČSAD Vsetín. 

"Proti dubnovému rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže jsme podali rozklad, kterému předseda vyhověl. Prvoinstanční rozhodnutí tedy bylo zrušeno a věc se vrátila k novému projednání. V něm se bude Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže zabývat námitkami navrhovatele BusLine LK, kterými se z důvodu procesní ekonomie ve svém předchozím rozhodnutí nezabýval. To může být otázkou dalších týdnů i měsíců," upozornil Botek. 


Výběrové řízení zastavily námitky ze strany BusLine LK (21. července 2015, Filip Vlček).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!