Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Přes Mikulášské náměstí znovu jezdí tramvaje

PLZEŇ - Rekonstrukce tramvajové tratě i vozovek v oblasti Mikulášského náměstí postoupila. I proto byl začátkem tohoto týdne změněn dopravní režim tramvajových a autobusových linek v této oblasti.

Do svých běžných tras se všechny tramvajové i noční autobusové linky vrátí po ukončení nočního provozu v noci na 1. září...


Tramvaje prakticky projíždějí staveništěm (23. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Od úterý 23. srpna došlo k částečnému obnovení provozu na Mikulášském náměstí. Tramvajová linka číslo 2 se vrátila na svojí trasu s jedinou dočasnou úpravou, kdy ve směru na Světovar jsou tramvaje mezi zastávkami Palackého náměstí a Náměstí Republiky vedeny přes Palackého ulici. Tady je zastávka U Synagogy, která funguje jako dočasná náhradní zastávka za Sady Pětařicátníků.

Větší změnou pro cestující je vedení linky číslo 1, která je vedena polookružně. Z Bolevce jezdí ve své trase až na Slovany, odkud ale pokračuje okolo vozovny do obratiště Světovar, odkud po průjezdu točnou jede přes Náměstí Generála Píky a Bazén Slovany na Mikulášské náměstí. Odtud už pokračuje zpět na Bolevec.


Linka číslo 1 je vedena polookružně i přes Světovar (23. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Zatímco v první etapě byla pro cestující připravena okružní náhradní autobusová doprava, tak od 23. srpna je linka zrušena. Jediné změny, se kterými musí cestující ještě počítat, je úprava tras nočních linek N2 a N5. Autobusy zmíněných linek jsou odkloněny mezi zastávkami Pařížská a Jedlová obousměrně po trase Mikulášská - Mikulášské náměstí - Barrandova - Koterovská - Plzenecká - Slovanská.

Zastávka Mikulášské náměstí je navíc pro noční linky N2 a N5 obousměrně přeložena do zastávek trolejbusové linky 12 Mikulášská.


Linka číslo 2 proplátající se stavbou (23. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Oprava tramvajové tratě na Mikulášském náměstí a ve Slovanské ulici spojená s opravou vodovodů a kanalizací začala počátkem srpna. V souvislosti s tím byla uzavřena zmíněná lokalita pro veškerou automobilovou dopravu a od 13. do 22. srpna došlo také na úplné přerušení tramvajové dopravy. 

"Každá i sebekratší oprava tramvajové tratě má velký vliv na celou MHD v Plzni. Z toho důvodu bylo pro rekonstrukci tramvajového kolejiště v Mikulášské ulici zvoleno období prázdnin, kdy není MHD využívána pro cesty do škol. Kromě toho v období prázdnin nejezdí po Mikulášské ulici ani školní autobusy příměstské linkové dopravy z jižního Plzeňska, které mají zastávku na Mikulášském náměstí," vysvětlil před zahájení prací náměstek primátora Petr Náhlík.


Zahájení prací v první den výluky (13. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Během výluky ve výše uvedeném termínu byla tramvajová vozovna odříznuta od zbytku sítě. Proto musely Plzeňské městské dopravní podniky tramvaje odstavovat na obratištích, kde byla prováděna i základní údržba, jako je například úklid.

Připomeňme, že v rámci první etapy byly linky číslo 1 a 2 ve směru z centra zkráceny a ukončeny na Náměstí Republiky s tím, že se přes obratiště U Zvonu vrátily zpět na své linky. Náhradní autobusovou dopravu zajistila linka 1/2A, která díky své okružní trase obsloužila obě tratě na Slovany a Světovar zároveň. Linka jezdila z Náměstí Republiky přes Prokopovu, U Trati, Slovanskou alej a Koterovskou zpět do centra s tím, že zastávky Anglické nábřeží a Hlavní nádraží nebyly ve směru na Slovany a Světovar obsluhovány.


Tramvaje se od 13. do 22. srpna otáčely U Zvonu (13. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Zhotovitelem stavby byla vybrána společnost Eurovia. Náklady se vyšplhaly na 21,4 milionu korun pro město Plzeň a 12,3 milionu pro Vodárny Plzeň. "V části na Mikulášském náměstí byla na tramvajové trati provedena pouze výměna stávajících BKV panelů, na Slovanské ulici byla trať postavena z celé nové konstrukce," upřesnila tisková mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková. Součástí prací bude také doplnění napájecího kabelu trakčního vedení a výměna řadičů v křižovatkách se světelným signalizačním zařízením. 

Čtěte také...
- Oprava kolejí v Plzni omezí auta i tramvaje (vydáno 1. srpna 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Náhradní dopravy zajišťovaly autobusy linky 1/2A (13. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Kdo by ovšem čekal, že tím rekonstrukce v Plzni končí, je na omylu. "Další rozsáhlá výluka čeká Plzeňany od 1. září do 27. listopadu. V uvedeném termínu bude realizována III. etapa rekonstrukce tramvajové trati na Karlovarské třídě, která omezí provoz páteřní tramvajové linky číslo 4," informovala ve čtvrtek dopoledne tisková mluvčí Plzeňských dopravních podniku Kateřina Fránová.

Náhradní dopravu mimořádně posílí také speciální tramvajová linka číslo 3 směřující do obratiště Mozartova, která bude v provozu pouze v pracovní dny zhruba do 20 hodin. Komplikace čekají i řidiče. Podrobnosti připravujeme.


Tramvajové linky číslo 1 a 2 v první etapě končily v centru (13. srpna 2016, Jakub Klimeš).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!