Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Oprava kolejí v Plzni omezí auta i tramvaje

PLZEŇ - Oprava tramvajové trati na Mikulášském náměstí a Slovanské ulici a oprava vodovodů a kanalizace budou příčinou uzavírky pro automobilovou dopravu od 1. do 31. srpna. Omezení se dotkne i tramvají.

Místo tramvají se tak musí cestující připravit, že v termínu od 13. do 22. srpna budou muset přestoupit na náhradní autobusy...


Na deset dnů se zastaví tramvaje na Světovar (30. července 2016, Jakub Klimeš).

"Každá i sebekratší oprava tramvajové tratě má velký vliv na celou MHD v Plzni. Z toho důvodu bylo pro rekonstrukci tramvajového kolejiště v Mikulášské ulici zvoleno období prázdnin, kdy není MHD využívána pro cesty do škol. Kromě toho v období prázdnin nejezdí po Mikulášské ulici ani školní autobusy příměstské linkové dopravy z jižního Plzeňska, které mají zastávku na Mikulášském náměstí," vysvětlil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy.

Oficiální objízdná trasa pro individuální automobilovou dopravu bude Částkovou a Lobezskou ulicí na ulici U Prazdroje. Místní obsluha okolí stavby bude řešena dle jednotlivých etap stavby, v Plzenecké ulici bude pro zajištění průjezdu vyblokováno parkování. Velká zkouška čeká i dopravní podnik. "Výluka odřízne tramvajovou vozovnu od zbytku Plzně, vozy tak budeme muset odstavovat na konečných, kde bude prováděna i základní údržba, jako je například úklid," doplnil Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků.


V části tratě se vymění staré panely BKV (30. července 2016, Jakub Klimeš).

Výluka zasáhne především tramvajový provoz na linkách číslo 1 a 2, ale dotkne se také trolejbusové linky číslo 12. Noční autobusová doprava bude operativně odkláněna v závislosti na jednotlivých etapách výstavby. "Po dobu výluky provozu tramvají bude jezdit linka náhradní autobusové dopravy, která obslouží obě tratě na Slovany a Světovar jednosměrným objezdem. Výluka bude náročná nejen pro nás, ale především pro naše cestující," zdůraznil dopravně provozní ředitel dopravních podniků Jiří Ptáček.

Náhradní autobusová doprava pojede z náměstí Republiky, kde bude probíhat vzájemný přestup mezi tramvajovými linkami číslo 1 a 2 od Bolevce a Skvrňan a autobusy náhradní dopravy číslo 1/2A. Následně pojede přes zastávky Františkánská, Goethova, Prokopova, U Trati, Koterovská, Plzenecká, Slovanská, Slovanská alej, Koterovská, Sirková a U Zvonu na Náměstí Republiky. Zastávky Anglické nábřeží a Hlavní nádraží nebudou ve směru na Slovany a Světovar obsluhovány! 


Místo tramvají pojede náhradní autobusová doprava (30. července 2016, Jakub Klimeš).

Přestup z trolejbusových linek na autobusy náhradní dopravy směrem na Slovany a Světovar je doporučen u Mrakodrapu, autobusy budou odjíždět ze zastávky Prokopova. Pro cestující z vlakového nádraží bude zřízena obousměrná zastávka v Koterovské ulici poblíž křižovatky s Železniční ulicí a vyústění podchodu pod nádražím.

Zhotovitelem celé stavby je společnost Eurovia. Důvodem opravy je zejména nevyhovující technický stav tratě a dotčené vodohospodářské infrastruktury. V části na Mikulášském náměstí bude na tramvajové trati provedena pouze výměna stávajících BKV panelů, na Slovanské ulici bude trať postavena z celé nové konstrukce. Součástí stavby, jež byla zahájena 29. července a potrvá do 9. září, je i oprava vodohospodářské infrastruktury, jako jsou vodovody a kanalizace, doplnění napájecího kabelu trakčního vedení a výměna řadičů v křižovatkách se světelným signalizačním zařízením. 


Silniční uspořádání zůstane zachováno (30. července 2016, Jakub Klimeš).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!