Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaje po měsíci znovu vyjedou do Hodolan

OLOMOUC - Tramvaje se od soboty vrátí na trať z centra Olomouce do Pavloviček. Dopravnímu podniku se podařilo opravit železniční přejezd, který kříží železniční trať a který byl poškozen říjnovou srážkou vlaku s kamionem. 

Při nehodě bylo tehdy zraněno 5 lidí, následný požár poškodil jako kolejovou konstrukci, tak i trolejové vedení, které bylo několik kilometrů prověšené...


Požár poškodil také trolejové vedení tramvají (17. října 2023, HZS Olomouckého kraje)

Tramvajový provoz linky Hlavní nádraží - Pavlovičky bude obnoven v sobotu 11. listopadu. Společně s tím se do ulic také vrátí tramvajová linka číslo 4, která sem nejprve přestala zajíždět po nehodě 17. října a posléze byla převedena na linku číslo 6. "Obdrželi jsme dílčí části kolejové konstrukce, které bylo nutné vyrobit na zakázku. Pokud nám a dodavatelským firmám bude přát počasí, tak v sobotu bude provoz v této části města obnoven," informoval v úterý předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce Jaroslav Michalík.

Cena aktuálně probíhajících oprav přesáhla dva miliony korun. Zprovoznění trati bude zatím provizorní. "Čekáme ještě na další znalecké posudky a diagnostiky, které provádí Správa železnic a mají určit, zda bude nutné vyměnit celé kolejové křížení. K tomu by v případě potřeby došlo v příštím roce," doplnila následně tisková mluvčí dopravního podniku Anna Sýkorová s tím, že obsluhu v lokalitě zatím zajišťuje náhradní autobusová doprava X4. Od sobotního rána vyjedou na trať znovu tramvaje dle jízdního řádu, na který byli cestující zvyklí do železniční nehody.


Požárem poškozený vlak při nočním odtahu z přejezdu (17. října 2023, České dráhy)

K nehodě došlo v úterý 17. října dopoledne. Osobní vlak příjíždějící od Hrubé Vody do Olomouce se na železničním přejezdu v Divišově ulici v městské části Bělidla střetl s kamionem. Podle kamerových záznamů vůz s polskou registrační značkou vůbec nezpomalil a na přejezd vjel v plné rychlosti ve stejný okamžik, kdy tudy projížděl vlak. Při střetu navíc došlo k proražení palivové nádraže, což způsobilo následnou explozi a velký požár. Při nehodě se zranilo pět osob, z toho vlakvedoucí z vlaku, který ještě stačil zpřístupnit průchod mezi prvním a druhým vozem. Díky tomu zachránil cestujícím život, protože se cestující mohli snadno dostat z požárem zasaženého vozu. 

"Škoda byla odhadnuta na 26,1 milionů korun, a to 15,5 milionu korun na vlaku, půl milionu na výstražnících, 10 milionů na nákladním automobilu a 100 tisíc na osobním autě," vyčíslil předběžnou škodu v den nehody tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Následně byla škoda navýšena o dalších 10 milionů na drážní a tramvajové infrastruktuře. Policie ještě v den nehody obvinila řidiče polského kamionu pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Řidiči hrozí 8 let odnětí svobody.

Čtěte také...
V Olomouci se střetl vlak s polským kamionem (vydáno 17. října 2023)
Tramvaje do Hodolan nepojedou několik týdnů (vydáno 18. října 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Kamion po střetu s vlakem začal hořet (17. října 2023, HZS Olomouckého kraje)

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!